Inspiration Interiør Livsstil Lopper

Lopper i sommerlandet

Det er ferietid, og det betyder mere tid til afslapning og alt det sjove. Derfor denne hilsen fra ferielandet med adresser og tips til loppesteder det nordjyske, hvis du skulle komme på de kanter i ferien.

Jeg tilbringer en del af mine ferier og weekender i sommerhuset i Løkken – og efterhånden har jeg besøgt en række genbrugser og loppebikser i Nordjylland. Indlægget her kommer til at handle om, hvor man man være heldig at gøre et godt fund til en fair pris i det nordjyske.

Jeg har især en svaghed for keramik, litografier, bambus og kurveting, stole og lamper, så det kigger jeg altid efter. Det sjove ved at gå på genbrugsjagt, at man aldrig ved – hvad man lige falder over den dag.  Der er stor forskel på, hvad jeg kommer hjem med. Når jeg ser noget, så går jeg efter min mavefornemmelse. Koster det næsten ingenting, så slår jeg altid til. Det betyder også, at jeg ret tit må sælge ud af mine gamle ting for at få plads til nye gamle ting – men det er fint nok. Forandring fryder;-)

Nu lidt steder og adresser til jer, hvis nu loppejagts-trangen skulle melde sig hos jer her i ferien.

Aalborg:

I Aalborg har jeg besøgt Rod og Guld (Stenbukken 3 A) en del gange, desuden Blå kors (Løven 6). Begge ligger på små veje ved siden den store vej ud til Ikea, som jeg desværre ikke lige har navnet på.  Blå kors er ikke den billigste genbrug, som jeg har besøgt – men de har en del ting, og man kan være heldig. Det varierer meget, om jeg finder noget i Rod og Guld. Sidste gang gik jeg tomhændet derfra. Forrige gang fandt jeg to fine litografier, to old school klapstole til haven med stribet stof og en wg vase i smuk blå.

I Aalborg midtby har jeg endnu til gode at ose i genbrugser, men håber jeg når det i slutningen af min sommerferie.

Brønderslev:

I Brønderslev har jeg besøgt tre genbrugsforretninger, nemlig Danmission og to andre genbrugser. Alle butikkerne ligger på Østergade. Blå kors er efter min mening den bedste. De havde det fineste sæt i bambus i sidste uge, et bord, to stole og en sofa for kun 400 kr. Jeg har kigget længe efter en bambussofa, så ærgrede mig gul og grøn over, at jeg ikke havde et køretøj til at tranportere sættet i – men det kunne altså ikke være i bilen uanset, hvordan jeg forsøgte at pakke det. Ungerne havde trods alt førsteprioritet;-)

Hjørring:

Er min favoritby, når det gælder genbrugser. Jeg besøger Røde kors og Blå kors inde midt i byen. Her slår jeg også altid en smut forbi Habengutt, som ligger side om side med de to andre butikker i Østergade. Habengutt ejes af en gut, som tager rundt og gør gode lækre fund, og som så sælger dem videre. Det betyder selvfølgelig, at priserne er i en helt anden klasse. Til gengæld er butikken fuldt med lækkerheder, og der er lige pt mindst ti stole og lamper, som jeg gerne ville eje. Habengutt har ikke åbent hver dag – så tjek lige åbningstiderne inden, at du begiver dig på tur mod Habengutt i Hjørring.

For enden af Østergade

 

I Østergade

 

Andre priser her, men LÆKRE ting!!. Især stole og lamper falder jeg for i denne butik

Når jeg lægger vejen forbi Hjørring kører jeg også ud på den anden side af byen. Her har Blå kors en større møbelafdeling, hvor jeg har fundet en teakkommode til en fin pris. Ved en rundkørsel ligger Rod og Guld (Barfoedsvej 1) med private stande, og her har jeg været heldig at finde en daybed med den helt rigtige form – som jeg så senere har ombetrukket. Danmission ligger tæt herved på Farøvej 3 og har ret gode priser.

Farøvej i Hjørring

Perlen af alle genbrugser ligger i Hjørring, nemlig AVV på Mandøvej 4. Det er helt klart her, at jeg har gjort mine allerbedste fund. AVV åbner kl 12 hver dag – og jeg bliver lige overrasket hver gang over den virak, som der er, når dørene åbnes.

Folk starter med at stå i kø omkring 1/2 time før åbningstid,  og et par minutter i 12 kan der let stå omkring 100 mennesker i kø udenfor. Når dørene slås op, så foregår det næsten som en flok teenagere til en Justin Bieber koncert. Alle flyver ind –  og man skal være hurtig for at få fat i et “rigtigt fund”. Jeg vil klart anbefale , at man kommer 10 minutter før åbningstid – både for at få fat i de gode ting, men sørme også for at få kø-oplevelsen med;-). Jeg har været der mange gange og har også set, at mange opkøbere bruger denne genbrug til at købe ind til videresalg.

AVV på Mandøvej 4. Billedet er taget et kvarter for åbningstid og lige før, at den massive kø bliver dannet. En oplevelse værd – men man skal være hurtig.-)

 

Her tog jeg lige et billede af åbningstiderne

 

Af mine gode fund fra AVV kan nævnes mit Louisianatryk, bambusmøbler, teakmøbler, Holm Sørensen lampe, flere sakselamper og arkitektlamper. I forgårs gik jeg derfra med den fedeste Liebeskindstaske i perfekt størrelse og patina til 10 kr.

 

Løkken:

I sommerferieugerne ( tror det er fra uge 27-32) er der Løkkenmarked hver torsdag, hvor private kan leje en stand. Der er mange gengangere, som kommer og har en stand hver uge, men der dukker også nye sælgere op hver uge. Jeg plejer at slå vejen forbi og tage en hurtig oser gennem vrimlen af mennesker. Igen varierer det meget, om jeg kommer hjem med noget. Der er stande,  hvor jeg kan kende de samme fem par gamle sko, som har været med på marked de sidste tre år. Så bliver jeg lidt træt. Andre gange er der gode ting med høj finhedsfaktor. I torsdags kom jeg desværre lige for sent til at købe en lækker svensk løber på næsten 3 m i de fineste douche farver til kun 150 kr (øv- øv), men så fandt jeg til gengæld to fine keramikvaser. Mindstemanden i familien nyder at være med på tur – han kan altid finde noget spændende Lego eller andet legetøj.

 

Saltum:

I Saltums hovedgade (der er kun den ene vej, som går lige gennem byen) ligger en antik/retro forretning. Der er stor parkering lige ved siden af, og forretningen er ikke til at overse. Billig er den ikke, men der var en del ting – som jeg gerne ville eje. I sidste uge var der ikke mindre end tre Holm Sørensen lamper og fire fantastiske Børge Mogensen stole i det fineste flet, som jeg ville ønske stod hjemme hos mig. Derudover var der ihvertfald ti andre ting, som jeg også gerne ville have med hjem. Holdt mig dog i skindet pga. priserne – men bestemt et besøg værd.

Det var lidt info over de steder, som jeg har besøgt indtil videre. I indlægget har jeg skrevet adresserne på diverse genbrugser på for at gøre det let for dig, hvis du skulle komme på de kanter. Åbningstiderne varierer, og dem har jeg ikke helt styr på. Tjek lige åbningstiderne på nettet, inden du måske begiver dig på loppejagt i det Nordjyske. Kender du gode loppesteder i Nordjylland, som ikke er nævnt her, så læg meget gerne en kommentar med gode loppesteder og/eller råd.

 

Her til slut lidt billeder af mine store og små fund.

Keramikvaser fundet på sommermarked i Løkken

 

Bambusmøbel på hjul fundet hos AVV i Hjørring. Desværre har jeg lige smadret den nederste glashylde, så det skal lige fixes.

 

sakselamper er jeg ret glad for

 

Kurv fra Rod og Guld i Hjørring. Man kan ikke få for mange kurve;-)

 

Radering af Else Nielsen fra 1962 fra Blå kors i Hjørring

 

Daybed fra Rod og Gud i Hjørring

 

Gammel teakstol som har fået en helt rette grå farve

 

En stråhat hører sig til i sommerhuset

 

Teakkommode fra Blå kors i Hjørring

 

Min Giagometti fra Louisiana fundet hos AVV i Hjørring. Den er jeg dælme glad for og et pænt fund til 30 kr.

 

God fornøjelse med loppejagten og tak fordi du læste med!!

 

Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.