DIY Inspiration Livsstil Strik

Strikketips for begyndere

Ung kvinde i hjemmestrikket sweater

Dette indlæg har været længe undervejs. Jeg har lige skullet samle trådene i mit hoved, inden det kunne komme ud gennem tasterne på computeren her – but here it goes….

Jeg er blevet vild med at strikke og indtil for et år siden, så var jeg sådan en – som kun kunne slå lidt masker op, strikke ret og vrang (meget langsomt) og så lukke maskerne af igen. Strikkeopskrifter var sort snak, og jeg troede ikke, at jeg nogensinde ville blive i stand til at strikke mig en sweater.

Nu er der gået næsten et år. Jeg er gået all in på strik – har stadig meget at lære, men jeg vil gerne dele ud af de erfaringer, som jeg har fået siden min strikkedebut. Derfor har jeg besluttet at nedskrive mine bedste tips – som en hjælp til dig, der gerne vil i gang med at strikke. Mine strikketips er kort listet op herunder – hvorefter jeg under hvert punkt lige uddyber, hvad jeg mener.

Nederst i blogindlægget har jeg samlet alle de videoer med forskellige teknikker, som jeg har haft stor glæde af ,og som har hjulpet mig videre, når jeg gik i stå. Desuden henviser jeg til nogle gode strikkegrupper på facebook, hvor der er hjælp og masser af inspiration at hente.

Så er du typen, som har prøvet at strikke en bomuldsklud, men hvor resultatet så herrens ud – og du derefter gav op, så er der håb for dig:-) Jeg vil vove at påstå, at det er nemmere at strikke en nybegyndersweater end en bomuldsklud. Bomuld er ikke særligt taknemmeligt at arbejde med, det så svært at få maskerne pæne og helt lige. Når du strikker en sweater, så er der selvfølgelig lige et par teknikker, som du skal lære, MEN MEN MEN det garn du strikker med er IKKE bomuld, men fx uld, og det er så meget nemmere at arbejde med. Så fat mod igen, læs med herunder og gå så i gang igen 🙂

1. Brug altid rundpinde

Rundpinde er meget rarere at bruge end jumperpinde – også for dine skuldre og arme. De kan bruges, når du strikker rundt, frem og tilbage, og du kan faktisk også strikke sokker på rundpinde i stedet for strømpepinde (som kan være svære at styre for en nybegynder (jeg har prøvet!!))

Strik altid på rundpinde

2. Slå masker op over to pinde

Slår du kun masker op over en pind, så bliver det ofte meget stramt, og den første pind bliver noget makværk at strikke. Slår du op over to pinde, så strikkes den første pind så meget lettere. Du kan fint slå op over to pinde, selv om du strikker på rundpind, så skal bare lige holde øje med, at maskerne ikke ryger af i den anden ende, hvis du skal slå mange masker op.

3. Start med et strikkeprojekt omkring pind 6

En pind 5-6-7 er nem at håndtere og på pinde af den størrelse – så tager strikkeprojeket ikke en uendelighed, så du mister modet undervejs, fordi det bare tager for lang tid. Novice sweater fra Petiteknit strikkes på pind 5-6 og er et rigtigt godt begynderprojekt.

4. Vælg opskrifter med minimum montering

Som nybegynder kan det være svært at se, hvad som er masker og, hvad som er mellemrum mellem masker. Det hele ligner ligesom bare … ja strik:-) Jeg har strikket nogle opskrifter, hvor jeg efterfølgende skulle sy sider sammen og ærmer på. Jeg havde meget svært ved at se, om jeg proppede nålen gennem de rigtige huller, fordi jeg simpelthen ikke kunne se forskel på masker og mellemrum. Resultatet var, at mine første projekter ikke blev syet særligt pænt sammen. Jeg vil derfor anbefale, at du går efter opskrifter med et minimum af montering og modeller, som strikkes oppefra og ned, så har du også mulighed for at prøve strikken undervejs. Når der står en længde på en sweater, så kan du aldrig regne med den. Nogle er kortlivede – andre langlivede, derfor skal du prøve den undervejs.

5. Det rigtige garnvalg

Som nybegynder er det en god ide at starte med lidt “fluffy” garn. Bruger du fluffy garn som fx mohair eller brushed alpaca, så kan du få et fint resultat, selv om du måske ikke strikker helt jævnt endnu. Desuden er det mere fleksibelt i forhold til fx rundt bomuldsgarn, som ikke giver sig – og som kræver, at man strikker helt jævnt for at få en pænt resultat.

Jeg forsøger at holde mig fra kunststoffer som fx. acryl, når jeg køber garn ( det er jo en smagssag) ,men jeg har alligevel vurderet at købe garn i den billige ende til mine første forsøgsprojekter. Fx. har jeg strikket en del med drops kid silk (75% mohair og 25 % silke) til 34 kr pr nøgle eller drops brushed alpaca 77% (alpaca og 23% silke)til 18 kr pr nøgle- ikke reklamelinks – bare venlig info:-) Jeg har opnået fine resultater med disse garner, og så kan man jo altid opgradere på garnet, når man har fået lidt mere øvelse.

6. Brug udskiftelige rundpinde

Hvis du hurtigt finder ud af, at strik lige er dig, så vil jeg anbefale dig at investere i udskiftelige rundpinde. Så får du de mest gængse pindestørrelser fra pind 3,5 til 8 incl både korte og lange wirer, så du er godt kørende til mange hyggelige strikkeprojekter. Jeg kan bedst lide at strikke på træpinde. De er lette, glatte og larmer ikke, men husk at bruge den medfølgende “nøgle” til at stramme pind og wire sammen med, når du skifter mellem pindstørrelser eller wirer. Dette for at pind og wire ikke går fra hinanden, mens du strikker, så du taber maskerne. Jeg har investeret i dette sæt fra knitpro (ikke reklamelink)

7. Lav en øveklud

Hav altid lidt bomuldgarn liggende. Det skal du bruge til at træne de forskellige teknikker, som du skal bruge i dine “rigtige projekter”. Det kan være udtagninger, patentstrik, hulmønster og meget mere. Når du træner teknikker med bomuldsgarn, så får du samtidig træning i at strikke med et sværere garn (altså bomuld) og på tyndere pinde. De tynde pinde er nok det, som jeg har haft allerflest udfordringer med – måske pga at mine pølsefingre:-) men jeg synes, at det er MEGET småt at arbejde med. Dine øveklude kan du efterfølgende bruge som karklude, og så måske i samme snuptag få udskiftet de karklude med mikroplast, som du har liggende. Det er da win win:-) Husk at lægge bomuldskludene i blød i koldt vand i 24 timer inden brug.

8. Lær teknikken magic loop

Denne teknik tog det mig lidt tid at lære, men den er uundværlig, når du fx skal strikke rib på et ærme og ikke har ret mange masker på pinden. Når du strikker på rundpinden med få masker, så kan du ikke få maskerne til at nå hele vejen rundt på pinden, og det betyder, at du ikke har bevægelsesfrihed til at kunne strikke, og her skal du bruge magic loop – så går bare nemt. Jeg fiflede en del med magic loop først, indtil det gik op for mig, at jeg ikke behøvede lidt masker i hver ende af rundpinden, men faktisk kun på den ene pind og så på wiren og så fri bevægelsesfrihed med den anden pind. Se videolinket om magic loop længere nede.

9. Strik med to tråde

Vær ikke bange for at strikke med to tråde. Mange opskrifter kræver det, og det er ikke svært. Til gengæld for du mulighed for uendelig mange muligheder for at lave en helt unik melering med to tråde i forskellige nuancer, som går godt i spænd. Du kan ikke bedømme resultatet ved blot at kigge på to nøgler garn, som ligger ved siden af hinanden. Du skal en strikkeprøve, så du kan se nøglernes udtryk, når du strikker dem sammen. Ofte er det bare en wauw-oplevelse. Samtidig kan du også måle strikkefastheden, som er det allervigtigste for, at din strik kommer til at passe i størrelsen. Der er ikke noget mere ærgerligt end at færdiggøre et strikkeprojekt, som man har brugt mange mange timer på, og så at den sket ikke passer – SÅ ALTID LAV EN STRIKKEPRØVE

ALTID strikkeprøver. Prøv lige at se den smukke melering og farvespil, som den camelfarvede strikkeprøve har.

10. Regulering af strikkefasthed

Hvis du finder en opskrift, som du gerne vil lave, men din strikkeprøve ikke passer med strikkefastheden (man skal få strikkefastheden til at passe ellers bliver din strik enten for stor eller for lille) så kan du regulere fastheden ved at strikke på enten tykkere eller tyndere pinde. Jeg strikker fx. meget løst. Det betyder, at jeg ofte får for lidt masker på 10 cm i forhold til opskriften. hvis strikkefastheden fx er 19 masker pr 10 cm, så får jeg ofte kun 17 masker. Det løser jeg ved at gå en pindstørrelse ned (jeg laver dog endnu en strikkeprøve for at se, om fastheden passer) men jeg strikker næsten altid på en tyndere pind end opskriften siger.

11. Ens stramning af retpinde og vrangpinde

Et andet problem man som nybegynder ofte kan have er at man ikke strikker retpinde og vrangpinde lige stramt. Det bliver især et problem og kan ses på strikken i opskrifter, hvor man dels skal strikke glatstrikning frem og tilbage og senere skal strikke rundt på rundpinden fx. ved en vest, hvor man starter med at strikke lidt af ryggen, så begge skuldre frem og tilbage og så skal samle og strikke resten af kroppen rundt.

Der er to ting, som kan kan gøre. hvis du ikke strikker ret og vrang ens og især, hvis du strikker løst. Jeg strikker fx mine vrangpinde langt løsere end mine retpinde. Jeg har købt et sæt med udskiftelige pinde, og kan derfor blot skifte den pind, som jeg skal strikke mine vrangmasker på til en tyndere pind. Jeg skifter til en størrelse mindre, og sådan bliver min strik pænt jævn. Sådan kan du prøve dig frem alt efter dit problem – måske du kun skal en halv størrelse ned, eller måske skal du en op.

En anden måde man kan regulere stramheden på, er måden du holder garntråden på. Det har jeg også eksperimentet lidt med – og det gør helt sikkert også mine retpinde og vrangpinde mere ens. Normalt bruger jeg kun at have garntråden omkring pegefingeren, når jeg strikker, men mine vrangmasker bliver klart strammere, når jeg bruger flere fingrene til at holde på tråden. Du kan tage tråden over pegefingeren, under langemand, over ringfingeren og ned mellem ringfingeren og lillefingeren. Hvis du øver dig i den måde at holde garnet på, så vil du helt sikkert kunne regulere din stramhed.

12. Genoptagning af forladt arbejde

Når du er ny strikker, så kan det som sagt godt være lidt svært at se forskel på masker og mellemrum, strikkeretning osv. – og man går jo til og fra sit strikketøj mange gange i løbet af et strikkeprojekt, så derfor lige et par ord om at starte op igen.

Flere gange har jeg nemlig lavet den fejl, at jeg kommer til at strikke den forkerte vej, når jeg genoptager arbejdet. Hvis man er i gang med at strikke rib – altså en ret – en vrang, så er jeg ihvertfald flere gange kommet til at tage strikketøjet forkert op og derved strikke den gale vej, så jeg måtte trævle op. Efter du har holdt en pause så tjek altid at den sidste maske, som du har har strikket (altså den med tråden på) sidder på den pind – som du holder med din højre hånd. Gør den det, så har du taget strikketøjet rigtigt op og kan fortsætte, hvor du slap (som sagt kun et problem, hvis du strikker rib)

13. Aflukning

Jeg har (som barn) kun lært at lukke af i ret, så jeg havde slet ikke tænkt, at man kunne lukke af på andre måder. Mine første aflukninger blev så mærkeligt tydelige, og så var det jeg fandt ud af, at man selvfølgelig skal lukke af i rib (altså skiftevis ret og vrang, hvis man strikker rib) Kanten blev langt pænere, da det gik op for mig. Rib skal man også altid passe på ikke at lukke for stramt af. Jeg har flere gange måttet trævle op, da rumpen eller maven ikke kunne komme forbi en for stram rib.

Den allerpæneste aflukning er dog italiensk aflukning, som er super fleksibel og bare så pæn. Den tager måske lidt tid at lære, så øv teknikken på dine prøveklude først. Jeg lover dig, at når du først har lært italiensk aflukning, så vil du kun lukke af på den måde fremover.

Herunder har jeg samlet en række links med teknikker, som du kan have glæde af, når du går i gang med at strikke. Især Kimmies videoer har hjulpet mig rigtigt meget, når jeg gik i stå.

Magic loop

Højreudtagning

Venstreudtagning

Vendepinde (German shortrows)

Ærmestrik – undgå huller under armen

Drejet ret

Italiensk aflukning

Af strikkegrupper kan jeg anbefale gruppen “Strik” på facebook. Her er masser af inspiration af hente, og går du stå, fordi der er noget, som driller – så er der altid hurtig hjælp at hente, hvis du skriver et spørgsmål og tager et billede af dit strikkeproblem.

En anden gruppe – som jeg er meget glad for på facebook – er gruppen “Petiteknits modeller”. Her handler det kun om Petiteknits modeller, men der er god inspiration og strikkehjælp og et arkiv med mange andre garnforslag til alle Petiteknits modeller. Arkivet i gruppen er virkeligt brugbart.

Jeg håber du fik lidt inspiration og mod på at gå i gang med et strikkeprojekt. Har du nogle gode strikketips, så del dem gerne med mig i kommentarer. Her lige et billede af mine strikkestakke so far:-)

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Iben
  28. april 2020 at 9:53

  Hej Anne.
  Dejlig blog du har med flotte billeder og god inspiration til skønne projekter.
  Lige et spørgsmål. Hvilken trøje er det, på det øverst billede i dette indslag?
  Mvh Iben

  • Reply
   Anne Romedahl
   30. april 2020 at 12:25

   Mange tak for roserne. Dejligt at du får inspiration:-) Sweateren øverst er sweater no 1 fra myfavouritethings.knitwear Det er en af mine klare favoritter. hilsen Anne

   • Reply
    Stine
    20. februar 2021 at 12:09

    Hej Anne
    Jeg kaster mig ud i Sweater no 1 (første store projekt), men hvilket garn har du brugt? Synes farven på billedet er så fin 🙂
    Hilsen Stine

 • Reply
  Birgitte Schacht
  24. september 2020 at 6:49

  Tak fordi du gav inspiration til at begynde at strikke igen efter mange års pause
  Jeg springer ud i Novice sweater i Drops Air men synes at hilsen på dit billede er anderledes end på opskriften – hvor den er høj. Har du bukket den ned eller ændret noget ?
  På forhånd tak

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. september 2020 at 8:19

   Det er jeg rigtigt glad for at høre:-) Novice er en rigtig fin model, jeg har ikke lavet noget om på halsen, men det er jo det allerførste projekt, som jeg har strikket, så måske derfor lidt anderledes. Det kan jo være begyndervanskeligheder med lidt løsere strik, så åbningen er større og halsen lægger sig mere ned. (dog uden jeg har opdaget det) God fornøjelse med strikkeriet. hilsen Anne

   • Reply
    Lise
    30. december 2020 at 10:27

    Hej Anne
    Tak for gode tips og råd til en nystrikker
    Jeg vil gerne i gang med novice – cardigan/ trøje og meget gerne i det lidt billigere garn. Nu hvor garnforretningerne er lukkede, kan du så hjælpe mig med, hvad jeg skal købe? De garntyper opskriften anbefaler er alle i den dyre ende, og da jeg er absolut nybegynder, vil Drops være en god start.
    Vh Lise

    • Reply
     Anne Romedahl
     20. januar 2021 at 13:25

     Hejsa. jeg kan anbefale at købe hos Garnius. Jeg har strikket novice i drops air, og det kan du købe hos garnius. God fornøjelse med strikkeriet:-)

     • Helene hvid-jensen
      2. oktober 2022 at 9:07

      Hej Anne. Vil du anbefale at strikke Novice sweateren med to forskellige garn eller blot med Drops Kid Silk? Er SÅ klar på at komme omgang efter sit indlæg!:)

     • Anne Romedahl
      19. januar 2023 at 11:14

      Jeg er ikke sikker på, at jeg har strikket novicesweater kun med kid silk. Jeg vil tro, du skal bruge mere end en tråd kid silk, for at få strikkefastheden til at passe. hilsen Anne

 • Reply
  Tinna Bregendahl
  27. september 2020 at 0:02

  Hvor kan man købe opskrifterne på det du har strikket

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 18:07

   Det er lidt forskelligt jeg er især begejstret for myfavouritethings.knitwear og petiteknit, når jeg skal strikke. De har begge fingeren på pulsen og laver smukke moderne designs, som er nemme at forstå og gå til med henvisninger til videoer med de forskellige teknikker. mvh Anne

 • Reply
  Monica
  25. oktober 2020 at 18:00

  Arbejde på rundpind, jeg har flere gange brugt rundpind med godt resultat men det sidste arbejde jeg er i gang med italiensk opslag der har jeg måtte pille op for det snor sig… Hvad gør man / jeg SS
  Mvh Monica

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 17:57

   Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Jeg er ikke prøvet italiensk opslag endnu, kune italiensk afslutning. kig på YouTube, der henter jeg altid hjælp- mvh Anne

 • Reply
  Anne Merete Enevoldsen
  2. december 2020 at 10:12

  Hej Anne
  Super fin lille “Buster” til verdens bedste underholdning og afstressende beskæftigelse, hvad enten man er 17 eller 61.
  Dejligt at mærke din kærlighed til håndværket. Vi kan alle lære nyt hvad enten vi har strikket kort eller længe.
  Elsker at læse om strik og andres erfaringer. Og der er jo masser af skønne strikkegrupper på Fb. hvor der er masser af tips og en hyggelig tone❤️

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:39

   Det er helt fantastisk at strikke. Troede slet ikke, at jeg kunne. Har lært så meget og lærer stadig nyt ved hvert projekt. Jeg er medlem af flere strikkegrupper på facebook og spørger ofte om hjælp der. Det er altid nogen, som lynhurtigt svarer og man får hjælp til at komme videre. Dejligt fællesskab derinde!!

 • Reply
  Amalie
  13. januar 2021 at 11:24

  Når man skal vælge garn, så kan det da hurtigt blive dyrt at teste forskelligt og lave strikkeprøver – men der er vel ikke anden måde end at købe et enkelt nøgle af det garn, man vil teste.

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:16

   ja det er rigtigt. jeg laver dog altid strikkeprøver nu, det er så surt, at have brugt mange timer på at strikke, hvis sweateren så ikke passer bagefter.

 • Reply
  Jeanne
  16. januar 2021 at 1:26

  Hej Anne, det er en flot side du har. Har du en opskrift på den ærmeløse trøje der hænger på en bøjle?
  V.H. Jeanne.

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:14

   Det er en slipover no 2.b fra myfavouritethings.knitwear. På hendes hjemmeside kan opskriften købes. mvh Anne

   • Reply
    Ninette
    16. april 2021 at 14:45

    Hej Anne. Har et spørgsmål til den fine ærmeløse vest du har hængende på en bøjle, kan se du allerede har svaret Janned.16/1-21, men du skrovet det er slipover No 2b…. Men er det ikke No 1B?? Den der hedder “begynder vest”.
    Det er en rigtig god side du har lavet.

    • Reply
     Anne Romedahl
     10. maj 2021 at 14:24

     Jo det er no 1b, det var bare mig, som troede jeg kunne huske alle mine strikkeprojekter i hovedet. Har efterhånden strikket en del, så det bliver sværere og sværere at huske modellerne fra hinanden. Tusind tak for roserne!! skønt at du læser med. Mangle hilsner Anne

 • Reply
  Stine
  24. januar 2021 at 11:45

  Hej
  Fik linket sendt af min strikkeglade mor, der gerne vil oplære mig 🙂
  Jeg tænker at give mig i kast med sweater no 1, da den ser så fin ud på øverste billede. Synes dog, at ærmerne virker meget brede på deres egen hjemmeside. Har du lavet dem smallere? Eller fulgt opskriften?
  Hilsen Stine (der snart skal igang med første store projekt ud over karklude ☺️)

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. februar 2021 at 0:16

   Godt at du har besluttet dig for andet end karklude. det bliver du glad for. sweater no 1 er rigtig fin, ærmerne er smukke og let puffede. jeg har lavet dem som i opskriften, men det er let at ændre, hvis man vil have dem lidt smallere. God strikkelyst:-) Anne

 • Reply
  Bente Tønder
  10. februar 2021 at 14:57

  Hej Anne.
  Er der bestemte steder hvor du henter mønstre? Hvor du køber garn?
  På en anden side skriver og viser du billede af dit projekt nr 1. Med start oppefra og ned.
  Hvor kan jeg eks finde mønster og garn?
  Mange hilsner
  Bente

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. februar 2021 at 15:48

   Mine favoritter blandt strikkedesignere er myfavouritethings-knitwear.com og petiteknit.com Der kan du finde og købe masser af fine opskrifter. sweater no 1 er fra myfavouritethings-knitwear. Jeg bruger ofte andet garn (billigere garn) end det garn, som er nævnt i opskriften. Det som er vigtigt er at strikkefastheden passer. Jeg køber ofte hos garnius på nettet. mvh Anne

 • Reply
  Instalove: @morriseymmm - Trendenser
  14. april 2021 at 22:02

  […] och som pausfågel bjuder jag på en ny favorit. Danskan Anne Romedal som inspirerar mig att prova stickning. (Klarar man av att knåpa ihop en egen favoritkofta tro? Görbart med enbart syslöjdsskills?) […]

  • Reply
   Dorte
   1. februar 2022 at 11:51

   Hej det billede fra d 25 april 2020 en bred model hvor kan jeg finde mønsteret
   På forhånd tak

   • Reply
    Anne Romedahl
    25. marts 2022 at 8:54

    Hejsa. Hvis det er sweateren øverst i indlægget, så er det sweater no 1 fra myfavouritethings.knitwear. hilsen Anne

 • Reply
  hjemmeStrik - mine 5 favorit-sweaters - Annes finurlige univers
  1. oktober 2021 at 11:28

  […] Strikketips for begyndere […]

 • Reply
  Dagmar Thomsen
  24. april 2022 at 8:15

  Hej Anne. Tak for din fine hjemmeside, som giver mig lidt mod til at kaste mig over mit første strikkeprojekt. Jeg er nybegynder og har allerede startproblemer inden jeg er begyndt og har et dumt spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på. Hvis man strikker med rundpinde, mangler der så ikke de rækker, som man “normalt” (uden rundpinde) strikker på bagsiden? Håber du ved hvad jeg mener. Pft. God s☀️ndag. Dagmar

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:27

   Du sætter en maskemarkør, når du starter arbejdet med at strikke rundt. Hver gang du kommer til maskemarkøren, så har du strikket en pind (en runde) hvis du strikker rundt og kun strikker retmasker, så er det “look”, som du får ikke det samme, som når du strikker retmasker frem og tilbage. Når du strikker ret rundt på rundpind, så kalder man det glatstrik. hilsen Anne

 • Reply
  Helene hvid-jensen
  14. oktober 2022 at 20:57

  Hej Anne

  Har du anbefalinger til garn jeg kan bruge til Novice sweater som absolut nybegynder? Jeg vil gerne nøjes med én tråd

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:11

   Jeg strikkede min første novicesweater i Drops Air. Det garn var nemt at strikke med, og jeg fik strikkefastheden til at passe. Du skal dog altid lave en strikkeprøve med garnet for at se, om du får samme strikkefasthed, som opskriften siger. hilsen Anne

 • Reply
  Pia Brøner
  25. december 2022 at 14:35

  Hej
  Må jeg spørge hvad det er for noget skønt garn og hvilken farve, som ligger på kabeltromle bordet

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:06

   Desværre kan jeg ikke se, hvilket billede som du hentyder til. Hvilket blogindlæg og billede nr i indlægget?. Så kan jeg bedre hjælpe med svar.

   mange hilsner

   Anne

 • Reply
  Louise
  16. januar 2023 at 21:09

  Hej Anne.
  Jeg er i gang med mit 2. Strikkeprojekt og vil lige høre om du har gode råd og fif til at få en flot og jævn 1-1 ribkant.
  Vh. Louise

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:04

   Trådspændningen er vigtig. Når man skiftevis strikker en ret og en vrang, så er det ikke sikkert, at man strikker vrangmaskerne lige så fast som retmaskerne. Det gør jeg ikke. Det hjælper mig, at have garnet flettet ind mellem fingrene. Ofte har man bare garnet over pegefingeren, jeg fletter lidt videre og tager over pegefinger, under langefinger, over ringefingeren og under lillefinger. Det hjælper mig med at ensrette fastheden, når jeg skifter mellem ret og vrang.Så det kan du prøve. En helt anderledes (og meget flot) rib får du, hvis du strikker den retmaske drejet ret. Prøv at google det i rib, og se hvordan det ser ud. God strikkelyst. Anne

 • Reply
  Ida
  8. marts 2023 at 17:07

  Hej
  Kan du mon huske, hvilket garn, der er brugt til den camel farvede strikkeprøve på billede 4?

  Vh
  Ida

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. marts 2023 at 12:50

   Hejsa. Desværre har jeg strikket så mange strikkeprøver, at jeg ikke kan huske det (når den er uden mærke9. Jeg forsøger at markere hver prøve med et manillamærke med oplysninger om garn og pindstørrelse, men på denne strikkeprøve, er det desværre glippet. hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.