DIY Inspiration Strik

hjemmeStrik – mine 5 favorit-sweaters

Nu har jeg strikket i knapt to år, og jeg elsker hjemmestrik!! I den tid har jeg produceret mere end 50 hjemmestrikkede projekter og har også skrevet et blogindlæg om begynderstrik her. Jeg har strikket en del ego-strik, lidt til gaver og så selvfølgelig også til ungerne. Manden i huset nægter stadig at gå med hjemmestrik, så han får lov til at slippe:-) Efter at have strikket en del forskellige strikkeopskrifter, så er det ret tydeligt, hvilke modeller Jeg bruger igen og igen. Derfor dette indlæg om de hjemmestrikkede sweaters, som er blevet mine favoritter.

Da jeg startede op med at strikke var intentionen, at jeg ville skrive ned, hvilket garn og hvor mange nøgler jeg brugte til mine strikkeprojekter. Jeg udskød det lidt og havde en tro på, at det kunne jeg sagtens huske. Jeg må erkende, at med mere end 50 projekter, så kan jeg ikke længere skelne projekterne fra hinanden. Jeg kan huske hvilket garn jeg har brugt, men jeg kan ikke huske, hvor mange nøgler jeg har brugt til projekterne. Jeg lover at blive bedre til at tage noter af mit hjemmestrik, så snart jeg er færdig fremover.

I blogindlægget henviser jeg også til, hvor opskrifterne kan købes. Designerne bag opskrifterne har brugt lang tid at udregne opskrifter og udtænke fine detaljer og god pasform. De har naturligvis copyright på deres opskrifter, så jeg kan ikke give opskrifter her. Jeg linker naturligvis til, hvor I kan finde strikkeopskrifterne og købe dem på nettet.

Lykke Jumper

Lykke jumper har jeg strikket to versioner af. Den er ikke svær at strikke, når bare man har et prøvet et par strikkeprojekter eller tre, inden man går i gang. Jeg har strikket den hjemmestrik i kid silk fra drops 1 tråd i farven 11 (lilla), 1 tråd i farven 09 (lys lavendel) sammen med 1 tråd uldgarn ( fra Harald Nyborg til 7 kr pr nøgle) i en støvet grålilla for at dæmpe den lilla farve lidt i det færdige resultat. Denne version er blevet en tyk, varm og vamset udgave, hvor “mønsteret/strukturen” i opskriften træder tydeligt frem.

Her Lykke jumper i lilla/lavendel version. Farven er lidt lysere i virkeligheden.
Her Lykke jumper halvvejs færdig.

Min anden hjemmestrik er strikket i to tråde Kid silk fra Drops i farven 20 (lys beige) og en tråd reborn fra Garnudsalg.dk. Jeg mener, at farven hedder fløde. Reborn garnet har jeg været meget glad for at strikke med. Det er billigt, superblødt, og det har jeg brugt i en del projekter kombineret med en eller to tråde mohair. Dog er det længe siden, at jeg har set til det salg, men jeg håber, at det snart kan købes igen. Resultat af denne kombi er en knap så tyk udgave af lykkesweateren i forhold til den lilla version. Desuden er meleringen i den “sandfarvede” version rigtig lækker. Opskriften på Lykke jumper finder du hos spektakelstrik.dk lige her.

Procesbillede – Lykke Jumper i den lyse version- mens jeg er i gang med at strikke
Den færdige Lykke jumper – den bliver flittigt brugt
Close up Lykke jumper

Cardigan no 7

Jeg er fan af cardigans. Cardigan no 7 fra myfavouritethings-knitwear.com er en kort cardigan, supergod pasform og bare SÅ anvendelig – både til jeans, nederdel eller udenover en kjole. Jeg strikkede min første cardigan no 7 af nogle rester fra mit garnlager, men da jeg opdagede, hvor meget jeg faktisk brugte den – så strikkede jeg lige en mere i en anden farve:-)

Den første cardigan no 7 er strikket af rester fra garnlageret. Jeg brugte en tråd brushed alpaca fra drops farven 02 (lys grå) og 1 tråd Mor Aase raggegarn fra Sandnes i farven grå/hvid. Hvis jeg skal give et godt tips, så er det vigtigt, at man tager op i de de rigtige masker, når forkanterne skal laves – ellers bliver det meget synligt at kanten slingrer. Charlotte Kaae har lavet en god video om det lige her.

Cardigan no 7 i den grå version med gamle metalknapper fra min mors syæske

Den anden version af cardigan no 7 er strikket i en tråd Angora merino fra garnspecialisten.dk i farven Army og to tråde silk mohair fra butiksmuksak.dk i farven A4254 (muschio). Opskrift på cardigan no 7 finder du her.

Min armygrønne cardigan no 7
Armygrøn cardigan no 7 efter vask og med perlemorsknapper

Sweater no 11

Det er ingen hemmelighed, at jeg er er meget glad for opskrifter fra myfavouritethings-knitwear.com. Jeg har strikket mange af hendes modeller – og de fleste af opskrifterne har jeg strikket mere end en gang. Desuden er der flere af hendes opskrifter på min strikkeliste for kommende projekter. Sweater no 11 vil jeg fremhæve, som den allerpæneste model, jeg endnu har prøvet at strikke. Den har så mange fine detaljer med rullekraven i drejet rib, drejet rib som afslutning på krop og ærmer og de fine detaljer henover skulderen. Størrelsen er sådan lidt oversize, men pasformen er lige i øjet pga. ribkanterne og skulderkonstruktionen. Jeg glæder mig over de mange fine detaljer hver eneste gang, jeg trækker i den – og det er tit:-)

Opskriften på sweater no 11 er efter min vurdering den sværeste her i indlægget, men absolut ikke umulig. Der er ting, som tager noget tid, fx, de mange drejede vrangmasker i ribben -MEN MEN MEN den er ALLE maskerne værd. Desuden fandt jeg en anden måde at strikke drejet vrang på – en helt genial måde, synes jeg. Den første og sidste pind tager med denne metode lidt længere tid, fordi vrangmaskerne lige skal vendes – men resten går det 100 gange hurtigere. Denne metode vil jeg klart anbefale, hvis man skal strikke mange drejet vrangmasker og på rullekraven her skulle jeg strikke 23 cm i min størrelse. Metoden til drejet vrang på en anderledes måde finder du på instagram hos @linepinestrikkemaskine. Du finder videoen i hendes højdepunkt “drejet vrang”.

Jeg har indtil videre strikket to versioner af Sweater no 11, og jeg har garn liggende til endnu et eksemplar.

Den første sweater no 11 strikkede jeg i en tråd lima fra Drops i farven 0619 (beige mix) og en tråd Kid silk mohair fra drops i farven 15 (mørkebrun)

Sweater no 11 i brun

Jeg var så begejstret for modellen, at jeg straks strikkede endnu en version. Jeg brugte samme garn – altså Lima og Kid silk Mohair fra Drops, men denne gang lima i farven 9020 (perlegrå) og mohair i farven38 (Kridt). Opskriften finder du her.

Min grå version. Yndlings, yndlings, yndlings!!
Mit tøjskab rummer ikke længere købestrik – kun hjemmestrik.
sweater no 11 har så mange fine detaljer

Ingendikkedarer sweater

Ingen dikkedarer sweater er en enkel basis-sweater og et must i enhver strikkers garderobe. Pasformen er rigtig god, og opskriften er ikke svær. Det sværeste i opskriften er vendepindene i nakken, men det er i virkeligheden meget nemt, og hvis du søger på german shortrows på YouTube, så har Kimmie lavet en video, hvor du nemt kan lære den teknik. Ingen dikkedarer tager lidt tid at lave. Der strikkes på pind 4 og på et tidspunkt, er der ret mange masker på en omgang. Maskerne er dog bare ret, så dejlig “derudaf” strik, mens du måske ser lidt fjernsyn. Jeg har strikket min Ingen dikkedarer i en tråd Flora fra Drops i farven 03 (lysegrå mix) og en tråd kid silk mohair fra Drops i farven 01 (natur). Jeg har planer om endnu en Ingen dikkedarer i en anden farvekombination. Opskriften er fra petitknit, og du finder den lige her.

Skøn pasform og bare god basissweater. Et must i klædeskabet
Ingen dikkedarer i kid silk og flora fra drops

Flora sweater

Flora sweater er en gratis opskrift fra Filcolana. I den originale opskrift strikkes der med 3 tråde mohair. Jeg har valgt at strikke min version i to tråde kid silk mohair i farven 01 (natur) og en tråd angora merino fra garnspecialisten.dk i farven flødegul. Farven flødegul vil jeg dog nærmere beskrive som råhvid. Jeg er ret glad for at strikke med angora merino, det er superblødt og nemt at strikke med. Jeg strikker ofte med en tråd angora merino og en eller to tråde mohair. Et bundt angora merino koster 100 kr, og der er nok garn til et projekt i størrelse M.

Flora modellen er ret tætsiddende, lidt høj i halsen og med ærmer, som jeg har valgt at lave, så de går lidt ned på håndryggen. Mønsteret er ikke svært, man skal bare læse grundigt og holde styr på rækkerne. Der er en del vrangmasker i opskriften – men alle vrangmaskerne værd. Den sværeste del var opstarten på ærmerne, hvor der skal tages op i både ret og vrang. Det var lige en ommer et par gange her, før jeg var tilfreds med mit arbejde. Opskriften på flora finder du her.

Hjemmestrik rocks:-) Flora sweater in the making
Flora – i min version går ærmerne ned til midt på håndryggen
Flora har en kropsnær pasform- den sidder virkeligt pænt

Det er en fed fornemmelse at åbne tøjskabet om morgenen og tage sit eget hjemmestrik på. Man har brugt tid på at strikke, så man passer på det på en helt anden måde. Der er så mange lækre opskrifter derude, og der er masser af videoer med strikketeknikker på youtube, som kan hjælpe, hvis noget driller – eller hvis man skal lære en ny teknik. Så jeg kan kun anbefale, at man bare kaster sig ud i det. Håber indlægget her gav lidt inspiration til nogle nye strikkeprojekter, og leder du efter strikketips, så kan du læse mit blogindlæg “strikketips for begyndere” her.

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Sussie
  12. februar 2022 at 21:30

  Hej har du opskrifterne på Lykke sweateren og din ynglings ynglings??

  • Reply
   Anne Romedahl
   25. marts 2022 at 8:46

   Hejsa. jeg har linket til begge opskrifter direkte i blogindlægget. mvh Anne

 • Reply
  Helle Eiholm
  31. juli 2022 at 13:44

  Hej
  Har prøvet at finde det link men kan ikke finde det
  Kunne du ikke sende det
  Mvh Helle

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:30

   her er link til lykkejumper https://spektakelstrik.dk/vare/lykkejumper/ Ved ikke om det var den, som du skulle bruge. Der er flere links i blogindlægget, og jeg skulle have linket til alle, hvis du læser indlægget, så kan du trykke direkte på link og komme hen til opskriften.
   hilsen Anne

 • Reply
  Linda Bonnerup
  21. oktober 2023 at 10:17

  Har lige strikket lykke jumper i kid silk men den fælder helt vildt, hvad har du gjort med dine for at de ikke drysser/ fælder?

  • Reply
   Anne Romedahl
   31. januar 2024 at 20:34

   Hejsa, Jeg har ikke haft problemer med, at kid silk fælder. Har hørt det flere gange, og nogen siger, at det kommer an på, hvilke farver man strikker i. Jeg har også hørt om folk, som putter det færdige strik i fryseren et døgns tid, men ved ikke, om det hjælper. hilsen Anne

 • Reply
  Mette Friel
  24. november 2023 at 11:08

  Hej Anne
  Flot strik! Før jeg køber garn, vil jeg lige høre, om det er Sweater No 11 Light eller sket og ret Sweater No 11, du har brugt opskriften på.
  Vh Mette

  • Reply
   Anne Romedahl
   31. januar 2024 at 20:32

   Beklager svartiden. Det er ikke light-udgaven, den var ikke udkommet dengang jeg strikkede min sweater. hilsen Anne

 • Reply
  Binna Juhl
  10. februar 2024 at 20:49

  Jeg er relativ ny strikker, og jeg gået i gang med flora sweateren, men jeg for forstår ikke helt opskriften. Når jeg fx skal strikke: 1. omg: *2 r sm, slå om, 2 dr r sm*, gentag fra * til * omg ud, ender jeg jo tilsidst med meget få masker, jeg er ved omgang 42, og jeg er helt nede på omkring 50 masker, så hvor sker fejlen henne, håber du kan hjælpe.

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. februar 2024 at 21:35

   Hejsa. det er meget længe siden, at jeg har strikket flora sweateren, så hvor din fejl præcis er, kan jeg ikke lige på stående fod sige. Du har set, at manga af omgangene er forskellige?? pind 1, pind 2, og så er pind 3-11 er ens. Det er vigtigt, at læse beskrivelsen tilhver pind meget omhyggeligt- det kan jeg ihverfald huske, da jeg strikkede. på pind 1 strikker du en del masker sammen, der må være en anden pind, hvor du så skal slå om pinden et tilsvarende antal gange, så du bliver ved med at have samme antal masker op gennem mønstret. håber du finder ud af, hvor det går galt. måske det er pind 2, hvor du skal strikke både ret og vrang ved hvert omslag, det giver jo to masker

   hilsen Anne

   • Reply
    Binna Juhl
    11. februar 2024 at 10:31

    problemet er at man skal strikke flere masker sammen end man skal slå om, på omgang 1, 12,, 21, 38, 43 og 54.
    man skal 2 r sm, så om 2 dr r sm, eller 2 dr. r sm slå om 2 r sm.så det er det jeg ikke forstår helt

    • Reply
     Anne Romedahl
     11. februar 2024 at 14:57

     tror det er ved pind 1 og 2 at det går galt. Som sagt er det flere år siden, at jeg har strikket den, så svært at huske, når jeg ikke selv er midt i projektet.
     pind 1: 2 ret sm, slå om, 2 dr ret sammen pinden ud. Er vi enige om, at du mister masker hver gang, at du strikker sammen, men får en ny hver gang, du slå om pinden? dvs dit maskeantal bliver mindsket efter pind 1.

     på pind 2 skal du strikke en ret og en vrang i omslag. dvs at du skal strikke både en retmaske og en vrangmaske i hver af de omslag (hvor du slog om pinden på din pind 1) Her får du jo så dine “manglende” masker tilbage, da omslag giver både en ret- og en vrangmaske. Tror du kan finde på YouTube, hvordan det gøres. Resten af maskerne skal bare strikkes ret over ret

     • Binna Juhl
      12. februar 2024 at 17:38

      1000 tak for hjælpen. Det er sgu ikke nemt, når man er vant til at strikke opskrifter fra petiteknit, hvor der er videoer til alt.
      Jeg er kommet godt igang med opskriften, så tror det lykkes nu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.