DIY Indretning Inspiration Interiør

Diy – Indbygget bogreol

Min nye bogreol med indbygget arbejdsplads

Så længe jeg kan huske, har jeg ønsket mig en indbygget bogreol – men det er et projekt som bare aldrig er blevet til noget. Dels fordi der har været utallige andre projekter, som er ført ud i livet, men nok mest fordi jeg har pænt mange ting og møbler, så hvis vi skulle bygge en bogreol, som fylder en en at de største vægge i huset –  ja så skulle jeg af med nogle møbler (som var gode til opbevaring), og så stod jeg med både et opbevaringsproblem og et “jeg kan altså ikke nænne at komme af med de møbler”-problem:-)

Ønsket om en bogreol vandt dog over ovenstående, og da jeg på instagram så, at både @livingonabudget og @stonemuse har fået bygget fine bogreols-eksemplarer – så satte det altså igen gang i tankerne om at bygge en bogreol.

Vi har to stuer en suite, og for mig var der kun en væg, som det ville give mening at bygge på – nemlig væggen med vores glasdør mellem stuerne.

Jeg gik derfor i gang med at læse Livingonabudgets blogindlæg om reolen, så jeg måske kunne få nogle fif. Jeg havde dog nogle bestemte ting, som der skulle være plads til i højden i bogreolen, derfor kiggede jeg også hos @stonemuse og en del på Pinterest. Mit ønske til slutresultatet var, at det skulle ligne en bogreol, som altid havde været der.

Da jeg havde surfet lidt på nettet, så ryddede jeg væggen, og lavede i første omgang ruminddelingen på reolen med malertape på væggen. Det gjorde  jeg hen over nogle dage – og justerede også lidt undervejs. Jeg ville gerne være helt sikker på, at ruminddelingen var helt, som jeg gerne ville have – inden vi fik skåret pladerne til. Da jeg var helt sikker på ruminddelingen, så satte jeg manden i sving med at regne på, hvor meget vi skulle bruge, og hvordan pladerne skulle skæres.

Jeg har valgt at bruge mdf plade i 19mm tykkelse. Pladestykkerne er skåret således, at den øverste og nederste kant på reolen er 4mm bredere end de lodrette pladestykker. De lodrette pladestykker er så 2mm bredere end resten af de vandrette pladestykker. Denne forskel giver en god finish, når reolen er samlet, og så passede det pænt med pladerne, når de skulle skæres:-)

Jeg købte ialt 4 plader a 122 x 244 cm, og fik savet således

2 stykker a 30,6 cm

6 stykker a 30,2 cm

7 stykker a 29,8 cm

Da pladestykkerne var skåret fik de et omgang slib med excendersliberen på alle kanterne, hvorefter de blev børstet godt af, så de var klar til maling. Det er langt nemmere at male alle stykkerne først, da de skal have tre lag maling. Først en lag grunder, derefter 2 lag træmaling. Jeg valgte en glans 40, som er halvmat. Når reolen er samlet tilsidst, skal man påregne lige at lappe med maling fx. der hvor hylderne er sat sammen med stifter.

Som afslutning på reolen har vi fundet fodlister, som er magen til de fodlister, som er i resten af stuen. På den måde får man også indtrykket af, at reolen altid har hørt til her i stuen. Jeg er superglad for resultatet. jeg har fået plads til alle mine bøger, desuden har jeg integreret min lille arbejdsplads i reolen, så jeg ikke skulle til at finde et andet spot til mit kontor og dermed skulle sige farvel til endnu flere af mine møbler:-)

Her lidt billeder fra processen og af det færdige resultat.

Satte malertape op på væggen og finjusterede indtil, at  jeg var tilfreds med ruminddelingen

Jeg malede mdf-plader hver aften i en hel uge

De to store stykker reol på hver side af glasdøren blev samlet på gulvet

Manden i arbejdstøjet, mens jeg holder ham til ilden:-)

Close up

Close up

Masser af plads til bøger og nips:-)

Næsten i mål – mangler stadig lidt ledninger og småting, som der skal styr på

Håber du fik lidt inspiration. Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply
  CAT4eversmom / Iben
  18. marts 2019 at 18:45

  Den er bare smuk! Er ret vild med dine tanker omkring linier og tykkelser. Når man ved det og kigger reolen efter giver det bare det sidste, specielt når man som mig elsker ting med lige linier;-)

  Supersmukt resultat og altså en reol jeg ville elske at udforske. Syntes de personlige reoler både med nips, liv og bøger siger meget om de som bor der.

  Glæder mig til dit næste projekt!

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. marts 2019 at 11:22

   Mange tak for roserne. Jeg er så glad for resultatet og synes også, at man kan se, at vi tænkt tænkt over detaljerne. Reolen har fået en meget flot finish, så jeg er bare glad:-) hilsen Anne

 • Reply
  Rita Vedal
  24. april 2019 at 7:18

  Suuuuperfin!!! Kan jeg spørre om dybdemålet? Holder på å tegne en selv etter inspirasjon fra deg. Usikker om jeg går for 20 cm dybde eller 25.

  Mvh Rita

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. april 2019 at 10:49

   Jeg mener min reol er 29 eller 30 cm i dybden. Jeg vil anbefale min. 25 cm mvh Anne

   • Reply
    Rita Vedal
    1. maj 2019 at 6:24

    Tusen takk for svar!

   • Reply
    Emil
    18. oktober 2020 at 19:25

    Hej Anne.
    Stykket over døren, er den sat fast med nogen vinkelbeslag eller hvordan sidder den fast?

    • Reply
     Anne Romedahl
     28. oktober 2020 at 18:00

     Hej Emil. Ja, der har vi brugt vinkelbeslag. mvh Anne

  • Reply
   Liza Villadsen
   9. maj 2021 at 7:53

   Hej Anne
   Har set din fine bogreol og vil høre hvad du i alt betalte for materialerne?
   Bedste hilsner
   Liza

   • Reply
    Anne Romedahl
    10. maj 2021 at 14:13

    Jeg husker det ikke præcist, men mener mellem 1500-1800 kr. mange hilsner Anne

 • Reply
  Kathrine
  24. maj 2019 at 8:45

  Super flot reol! Må jeg spørge hvad bredden er på de mindste rum?
  Mvh Kathrine

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. maj 2019 at 11:15

   Mange tak. Bredden i de mindste rum er 27,5 cm. Hilsen og god weekend Anne:-)

 • Reply
  Katrine
  27. maj 2019 at 15:26

  Kære Anne,

  Må jeg tillade mig at spørge om en pris på ovenstående? Super flot resultat – sejt gået!

  • Reply
   Anne Romedahl
   29. maj 2019 at 8:58

   Mange tak. I materialer (mdf og beslag) omkring 1400 kr:-) hilsen Anne

 • Reply
  Ida
  19. juni 2019 at 9:18

  Jeg har et par spørgsmål – er dine hylder kortere i bredden? (Billedet:close up -> Der ser det nemlig sådan ud)
  Har du kun skruet hylderne sammen? Ingen lim eller andet? Jeg har lidt svært at se hvordan du præcis har gjort nemlig, og jeg vil gerne kaste mig ud i projektet! Du har vel også spartlet alle revner ikke – eller er det kun maling?

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. juni 2019 at 12:33

   Hejsa. Ja, der er forskel på dybden. De vandrette flader er de mindst dybe. Mål er oplyst i indlægget, der kan du læse, hvordan pladerne er skåret til, og hvor stor forskel. Jeg har fuget yderst på reolen og op til væggen, huller efter skruer er spartlet. Revnerne var ret tynde – så der var det nok med maling. God fornøjelse med dit projekt:-) hilsen Anne

 • Reply
  Sara
  11. august 2019 at 13:26

  Hei Anne!
  Hvor stor er glippen mellom taket og den øverste delen av hyllen din? 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   14. august 2019 at 17:54

   Hejsa. Der er 15 cm fra øverste hylde til loftet. hilsen Anne

 • Reply
  Ingvild asak
  1. september 2019 at 8:58

  Flott blogg du har. Hvordan har du samlet reolen? Har du brukt vanlige skruer eller treplugger?
  Tusen takk for masse inspirasjon og fryd for øyet

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. september 2019 at 10:29

   Tusind tak for de pæne ord:-) Jeg har brugt almindelige skruer. De steder, hvor det ikke var muligt med alm skruer, har vi brugt små hyldebærere. Mange hilsner Anne

   • Reply
    Jacob Hald
    14. oktober 2019 at 11:01

    Meget flot resultat!
    Jeg skal selv til at starte lignende projekt.
    Et spørgsmål: de små hyldebærer, er de nogen du har boret hul til i selve hylden? For jeg kan ikke se noget der bærer under hylden på “close up” billedet.

    • Reply
     Anne Romedahl
     23. oktober 2019 at 7:30

     Tusind tak. Vi har brugt hyldebærere til de hylder, hvor det ikke har muligt at sætte stifter igennem til at holde hylden. De steder, hvor hyldebærere er brugt har vi boret hul i siderne på reolen for kunne proppe “benet” på hyldebæreren ind, og så lagt hylden ovenpå hyldebærerne. mvh Anne

 • Reply
  Lena Rasmussen
  9. oktober 2019 at 20:35

  Tak for inspiration og den fine beskrivelse. Hvordan er reolen sat fast til væggen?

  • Reply
   Anne Romedahl
   23. oktober 2019 at 7:31

   Mange tak. Reolen er sat fast med enkelte vinkelbeslag foroven og forneden på steder, hvor det ikke kan ses. mvh Anne

 • Reply
  Lene
  1. november 2019 at 19:51

  Hej Anne 🙂
  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan reolen er samlet de steder hvor der er en gennemgående vandret plade men også lodrette plader (Som på billede nr. 5)

  • Reply
   Anne Romedahl
   16. november 2019 at 11:48

   Reolen er samlet med stifter fra siden og ind i hylderne alle de steder, hvor det var muligt. De steder hvor de ikke kunne lade sig gøre pga. opdelingen af rum i reolen, har vi brugt hyldebærere. mvh Anne

 • Reply
  Rikke
  23. november 2019 at 17:34

  Hej.
  Jeg spørger lige til noget andet end selve reolen. Ved du hvem der har lavet den grønne store vase med “pigge”?
  Tak.
  Mvh Rikke

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. november 2019 at 13:51

   Jeg ved det desværre ikke og ingen signatur, faldt bare for den i genbrugsbutikken. mvh Anne

 • Reply
  Mia
  8. januar 2020 at 21:08

  Hej Anne
  Super fed bogreol.. lige et andet spørgsmål: er dit spisebord Børge Mogensen shakerbord eller hvor er det fra?
  Mvh Mia

  • Reply
   Anne Romedahl
   9. januar 2020 at 8:47

   Mange tak.-) Ja bordet er et Børge Mogensen shakerbord. hilsen Anne

 • Reply
  Klara
  18. januar 2020 at 19:17

  Hej Anne
  Meget flott reol 🙂 Hvor berd er reolen i alt?
  Mvh Klara

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2020 at 11:22

   jeg mener, at reolen måler 4,75 ialt i bredden. Hilsen Anne

 • Reply
  Dan Eliassen
  20. maj 2020 at 17:12

  Hej Anne

  Jeg er igang med at lave en reol med inspiration fra jer. Men jeg kan ikke se, hvordan I har lavet siderne, der hvor de stikker ud over hylderne, hvis du ved, hvad jeg mener. Har I lavet en afslutning der med et lille stykke side og heftet det på hylden, eller er hylderne skåret over alle steder? Hvordan har I lavet det?

  Med venlig hilsen
  Dan

  • Reply
   John
   20. maj 2020 at 20:10

   Hej Dan

   Den har jeg lige fået æren af at svare på 🙂

   De lodrette plader er gennemgående. De steder hvor de ikke er i fuld længde, er der, som du rigtigt skriver, sat en skive mdf. Den er skåret i 3 mm tykkelse, limet fast, spartlet med to-komponent spartelmasse og slebet.

   Det giver illusionen af, at hylden er skåret ned i den lodrette plade – og langt pænere end alternativet.

   Spørg endelig hvis du er i tvivl…

   bedste hilsner
   John

 • Reply
  Maja
  20. november 2020 at 21:22

  Super fed reol. Vi lurer på at lave noget lignende hjemme hos os. Jeg forstår dog ikke helt dine udskårede plader – du har vel også savet nogle der er længere end 29-30 cm?

  • Reply
   Anne Romedahl
   21. november 2020 at 9:42

   Hejsa. De 29-30 cm er ikke længden, men dybden – alle vandrette plader og de lodrette plader har lidt forskellig dybde, det giver flot finish til slut. længderne er 244 svarende til pladernes fulde længde, da vi købte pladerne. Efterfølgende har vi så kortet nogle længder afhængigt af, hvad vi skulle bruge efterhånden som byggeriet skred frem. Du kan se, hvor lange de udskårne længder er, hvis du kigger på billedet, hvor de ligger på gulvet og er ved at blive malet. hilsen Anne

 • Reply
  K.jay
  21. november 2020 at 8:55

  WAUW hvor det vildt …

  I billedet under “Manden i arbejdstøjet, mens jeg holder ham til ilden”

  Hvordan har I skuret hylderne fast når de er sådan i et kryds?

  • Reply
   Anne Romedahl
   21. november 2020 at 9:37

   Hejsa. De steder hvor det var muligt at komme til, når vi skruet hylderne fast med skruer gennem de lodrette pladestykker. De steder hvor det ikke var muligt, har vi brugt små hyldebærere, som jeg har malet hvide som resten, de er stort set usynlige. hilsen Anne

 • Reply
  Marie
  28. december 2020 at 11:28

  Super fint. Jeg er lidt interesseret i skrivebordet. Hvad er det for en plade? Og hvor har du bordbenet fra? Vh. Marie Louise

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:26

   Bordbenet har jeg fundet brugt. Pladen er to stykker krydsfinerplade limet sammen, så det har fået en god kraftig tykkelse.

 • Reply
  Renata
  2. januar 2021 at 0:43

  Flot… sikker stor stykke arbejde, men dejlig opleve færdig resultat 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:19

   Mange tak. Jeg er SÅÅÅÅÅ glad for resultatet:-)

 • Reply
  Laura
  27. januar 2021 at 15:17

  Hej Anne. Hvor er den bare flot!! Hvad er højden og bredden ca. på de små rum?

 • Reply
  Mari-Anne
  26. februar 2021 at 19:22

  Super flot reol. De hvide lamper er også flotte. Hvilket mærke er det?

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. februar 2021 at 15:36

   Mange tak!! De hvide lamper er retro. Hvis du googler holm-sørensen (selvom det faktisk er usikkert at det er Holm Sørensen) kommer de måske frem. hilsen Anne

 • Reply
  Nanna
  18. april 2021 at 14:23

  Rigtig flot reol!

  Hvilken grunder brugte I til mdf’en?

  Og brugte i nogle specielle skruer?

  Mvh. Nanna

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. maj 2021 at 14:19

   Hej Nanna. Tror jeg har besvaret dit spørgsmål tidligere i tråden. Af en eller anden grund havnede begge dine beskeder i min reklame-indbakke, og det var jo en fejl. Derfor får du først svar nu. hilsen Anne

 • Reply
  Nanna
  4. maj 2021 at 21:12

  Hej.

  Hvad har i grundet og malet med?
  Og har i brugt bestemte skruer?

  Mvh. Nanna

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. maj 2021 at 14:17

   Vi har brugt 1 lag grundmaling og derefter nogle lag træmaling. Mener det er glans 40. Vi har brugt 45 mm terrasseskruer efter at have boret for med ca 2,5 mm. hilsen Anne

 • Reply
  Emilie
  11. oktober 2021 at 13:46

  Hej Anne. Faldt over dit indlæg, da jeg selv skal til at bygge en lignende reol. Må jeg spørge hvor meget hele projletet ca. har kostet?

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. oktober 2021 at 8:41

   Priser på materialerne står i blogindlægget. god fornøjelse med dit projekt. hilsen Anne

 • Reply
  Laura
  17. januar 2022 at 20:08

  Hej Anne. Virkelig flot bogreol!
  Hvilken form for hyldebærer har I brugt, der hvor man ikke kan anvende skruerne? Altså er de i plast eller metal? Og har I så sat 2 hyldebærer i hver side af hylden?
  Mvh Laura

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.