DIY Indretning Inspiration Interiør

Diy – Indbygget bogreol

Min nye bogreol med indbygget arbejdsplads

Så længe jeg kan huske, har jeg ønsket mig en indbygget bogreol – men det er et projekt som bare aldrig er blevet til noget. Dels fordi der har været utallige andre projekter, som er ført ud i livet, men nok mest fordi jeg har pænt mange ting og møbler, så hvis vi skulle bygge en bogreol, som fylder en en at de største vægge i huset –  ja så skulle jeg af med nogle møbler (som var gode til opbevaring), og så stod jeg med både et opbevaringsproblem og et “jeg kan altså ikke nænne at komme af med de møbler”-problem:-)

Ønsket om en bogreol vandt dog over ovenstående, og da jeg på instagram så, at både @livingonabudget og @stonemuse har fået bygget fine bogreols-eksemplarer – så satte det altså igen gang i tankerne om at bygge en bogreol.

Vi har to stuer en suite, og for mig var der kun en væg, som det ville give mening at bygge på – nemlig væggen med vores glasdør mellem stuerne.

Jeg gik derfor i gang med at læse Livingonabudgets blogindlæg om reolen, så jeg måske kunne få nogle fif. Jeg havde dog nogle bestemte ting, som der skulle være plads til i højden i bogreolen, derfor kiggede jeg også hos @stonemuse og en del på Pinterest. Mit ønske til slutresultatet var, at det skulle ligne en bogreol, som altid havde været der.

Da jeg havde surfet lidt på nettet, så ryddede jeg væggen, og lavede i første omgang ruminddelingen på reolen med malertape på væggen. Det gjorde  jeg hen over nogle dage – og justerede også lidt undervejs. Jeg ville gerne være helt sikker på, at ruminddelingen var helt, som jeg gerne ville have – inden vi fik skåret pladerne til. Da jeg var helt sikker på ruminddelingen, så satte jeg manden i sving med at regne på, hvor meget vi skulle bruge, og hvordan pladerne skulle skæres.

Jeg har valgt at bruge mdf plade i 19mm tykkelse. Pladestykkerne er skåret således, at den øverste og nederste kant på reolen er 4mm bredere end de lodrette pladestykker. De lodrette pladestykker er så 2mm bredere end resten af de vandrette pladestykker. Denne forskel giver en god finish, når reolen er samlet, og så passede det pænt med pladerne, når de skulle skæres:-)

Jeg købte ialt 4 plader a 122 x 244 cm, og fik savet således

2 stykker a 30,6 cm

6 stykker a 30,2 cm

7 stykker a 29,8 cm

Da pladestykkerne var skåret fik de et omgang slib med excendersliberen på alle kanterne, hvorefter de blev børstet godt af, så de var klar til maling. Det er langt nemmere at male alle stykkerne først, da de skal have tre lag maling. Først en lag grunder, derefter 2 lag træmaling. Jeg valgte en glans 40, som er halvmat. Når reolen er samlet tilsidst, skal man påregne lige at lappe med maling fx. der hvor hylderne er sat sammen med stifter.

Som afslutning på reolen har vi fundet fodlister, som er magen til de fodlister, som er i resten af stuen. På den måde får man også indtrykket af, at reolen altid har hørt til her i stuen. Jeg er superglad for resultatet. jeg har fået plads til alle mine bøger, desuden har jeg integreret min lille arbejdsplads i reolen, så jeg ikke skulle til at finde et andet spot til mit kontor og dermed skulle sige farvel til endnu flere af mine møbler:-)

Her lidt billeder fra processen og af det færdige resultat.

Satte malertape op på væggen og finjusterede indtil, at  jeg var tilfreds med ruminddelingen

Jeg malede mdf-plader hver aften i en hel uge

De to store stykker reol på hver side af glasdøren blev samlet på gulvet

Manden i arbejdstøjet, mens jeg holder ham til ilden:-)

Close up

Close up

Masser af plads til bøger og nips:-)

Næsten i mål – mangler stadig lidt ledninger og småting, som der skal styr på

Håber du fik lidt inspiration. Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  CAT4eversmom / Iben
  18. marts 2019 at 18:45

  Den er bare smuk! Er ret vild med dine tanker omkring linier og tykkelser. Når man ved det og kigger reolen efter giver det bare det sidste, specielt når man som mig elsker ting med lige linier;-)

  Supersmukt resultat og altså en reol jeg ville elske at udforske. Syntes de personlige reoler både med nips, liv og bøger siger meget om de som bor der.

  Glæder mig til dit næste projekt!

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. marts 2019 at 11:22

   Mange tak for roserne. Jeg er så glad for resultatet og synes også, at man kan se, at vi tænkt tænkt over detaljerne. Reolen har fået en meget flot finish, så jeg er bare glad:-) hilsen Anne

 • Reply
  Rita Vedal
  24. april 2019 at 7:18

  Suuuuperfin!!! Kan jeg spørre om dybdemålet? Holder på å tegne en selv etter inspirasjon fra deg. Usikker om jeg går for 20 cm dybde eller 25.

  Mvh Rita

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. april 2019 at 10:49

   Jeg mener min reol er 29 eller 30 cm i dybden. Jeg vil anbefale min. 25 cm mvh Anne

   • Reply
    Rita Vedal
    1. maj 2019 at 6:24

    Tusen takk for svar!

 • Reply
  Kathrine
  24. maj 2019 at 8:45

  Super flot reol! Må jeg spørge hvad bredden er på de mindste rum?
  Mvh Kathrine

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. maj 2019 at 11:15

   Mange tak. Bredden i de mindste rum er 27,5 cm. Hilsen og god weekend Anne:-)

 • Reply
  Katrine
  27. maj 2019 at 15:26

  Kære Anne,

  Må jeg tillade mig at spørge om en pris på ovenstående? Super flot resultat – sejt gået!

  • Reply
   Anne Romedahl
   29. maj 2019 at 8:58

   Mange tak. I materialer (mdf og beslag) omkring 1400 kr:-) hilsen Anne

 • Reply
  Ida
  19. juni 2019 at 9:18

  Jeg har et par spørgsmål – er dine hylder kortere i bredden? (Billedet:close up -> Der ser det nemlig sådan ud)
  Har du kun skruet hylderne sammen? Ingen lim eller andet? Jeg har lidt svært at se hvordan du præcis har gjort nemlig, og jeg vil gerne kaste mig ud i projektet! Du har vel også spartlet alle revner ikke – eller er det kun maling?

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. juni 2019 at 12:33

   Hejsa. Ja, der er forskel på dybden. De vandrette flader er de mindst dybe. Mål er oplyst i indlægget, der kan du læse, hvordan pladerne er skåret til, og hvor stor forskel. Jeg har fuget yderst på reolen og op til væggen, huller efter skruer er spartlet. Revnerne var ret tynde – så der var det nok med maling. God fornøjelse med dit projekt:-) hilsen Anne

 • Reply
  Sara
  11. august 2019 at 13:26

  Hei Anne!
  Hvor stor er glippen mellom taket og den øverste delen av hyllen din? 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   14. august 2019 at 17:54

   Hejsa. Der er 15 cm fra øverste hylde til loftet. hilsen Anne

 • Reply
  Ingvild asak
  1. september 2019 at 8:58

  Flott blogg du har. Hvordan har du samlet reolen? Har du brukt vanlige skruer eller treplugger?
  Tusen takk for masse inspirasjon og fryd for øyet

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. september 2019 at 10:29

   Tusind tak for de pæne ord:-) Jeg har brugt almindelige skruer. De steder, hvor det ikke var muligt med alm skruer, har vi brugt små hyldebærere. Mange hilsner Anne

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.