DIY Indretning Inspiration Interiør

DIY – et nemt Ikea-hack

Det er så moderne med Ikea-hacks, så nu vil jeg også vise et af mine. Nu ikke fordi jeg bare VILLE lave et Ikea-hack, men fordi jeg havde noget materiale tilovers, og et skab som jeg egentlig gerne ville peppe lidt op.

Ikea-hack Ivar/Stockholm

Mit Ivarskab som trængte til at blive peppet lidt op

I vores fordelergang har vi brug for noget opbevaringsplads til lige at skjule lidt småting, som skal være tæt på og alligevel gemt af vejen. Derfor har vi hængt et Ivar-skab op på væggen. Jeg har et stykke tid tænkt over, hvordan jeg kunne ændre det, så det blev en smule mere spændende at se på. Forleden var jeg så på loftet og fik ideen til, hvordan jeg kunne gøre det.

På loftet stod nemlig bagsiden af mit Stockholm-skab fra Ikea. Bagsiden har jeg ikke haft på, da skabet skulle indeholde ting, som kræver ledninger, og jeg ville derfor skulle skære hul i bagbeklædningen, hvis den var sat i.

En af de ting, som gør Stockholm-skabet rigtigt fint er jo netop det smukke flet, så jeg besluttede at skære det ud, så det passede til fronterne på Ivar-skabet. Nu er det jo ikke sikkert, at du lige har en bagside af et Stockholm-skab tilovers, men du kan kan købe fransk flet på ruller lige her. Bredden på fletrullen er 45 cm og nok til bredden af lågen på Ivar-skabet.

Jeg skar flettet ud på på mål efter lågerne på skabet, minus 1 cm hele vejen rundt.

Dernæst købte vi nogle kantlister (som ikke fylder ret meget i tykkelsen), og manden skar dem i smig for mig. Listerne er sat på med lidt trælim og et par stifter.

Her lidt billeder af processen og det færdige resultat til inspiration.

Væggen har jeg malet i en varm lys grå farve. Selve skabet malet i de samme nuance som væggen.

Close up fra siden før maling af forside og greb
Så blev listerne på fronten også malet

Håndtagene er messing og er fundet her. De passer helt perfekt til skabet, synes jeg:-)

Med messinghåndtag

Fra den anden side

Skabet i fuld figur

Tak fordi du læste med !!

Anne

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Janne
  24. juni 2019 at 14:38

  Smukt skab, Anne! Lille spørgsmål: slog du stifterne i fra bagsiden af lågen eller har du spartlet og malet dem, så man ikke kan se dem og hvor mange brugte du? På forhånd tak for svar og en dejlig blog. Vh Janne

  • Reply
   Anne Romedahl
   2. juli 2019 at 7:50

   Mange tak. Små stifter sat i på forsiden. har faktisk ikke spartlet, men bare godt med maling:-) Stifterne kan stort set ikke ses efter maling. Jeg brugte tre/fire stifter på hver liste. Hilsen Anne

 • Reply
  Anita Tomasgård
  8. juli 2019 at 18:23

  Så stilig det ble. Hva heter farven du har brukt. Kode?

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. juli 2019 at 19:08

   Mange tak!! farven er hjemmeblandet, så jeg kan desværre ikke hjælpe med en farvekode. hilsen Anne

 • Reply
  Simone
  12. september 2019 at 15:05

  Hvor har du købt listerne henne? Mvh Simone 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   14. september 2019 at 16:03

   Hejsa. Listerne har jeg købte Silvan. Hilsen Anne

 • Reply
  Maria
  29. maj 2020 at 22:02

  Kære Anne,

  Det ser super flot ud. Jeg har selv en rast maling fra min væg liggende som jeg ønsker at male Ivar-skabet i, så det matcher væggen. Men kan man godt bruge vægmaling direkte på træet, eller ville du give grunder eller lignende først? eller forsøge at finde en træmaling der matchede i nuancen? Håber du kan hjælpe. Vh Maria

  • Reply
   Anne Romedahl
   1. juni 2020 at 22:37

   Hejsa. træmalingen er bedst til ivarskabet, men du kan ofte fra blandet træmalingen i nøjagtigt samme farve som vægmalingen. Grunder først er altid en god ide. God fornøjelse med projektet. Hilsen Anne

 • Reply
  Marianne
  14. juni 2020 at 10:17

  Det er simpelthen det flotteste Ikea hack jeg har set på internettet! Jeg er igang med at skaffe materialer til at efterligne dig hvordan har du sat flettet fast? Lim? Stifter?
  Tak fordi du deler!

  • Reply
   Anne Romedahl
   16. juni 2020 at 8:28

   Tusind tak for roserne. Flettet er sat på med små skifter og så lister hele vejen rundt. Desuden brugte vi spraylim til at få flettet til at sidde fast på trælågerne indenunder. Det er dog gået lidt løs, men ikke så det gør noget. God fornøjelse med dit projekt:-) hilsen Anne

   • Reply
    Elly
    3. november 2020 at 23:06

    Hej Anne, hvad er det for nogle stifter, du har brugt? Det ser simpelthen så skønt ud

    • Reply
     Anne Romedahl
     21. november 2020 at 9:43

     Det er bare små korte stifter købt i byggemarkedet. Husker desværre ikke præcis, hvilke jeg købte. mvh Anne

  • Reply
   Patricia Giesow Jensen
   2. november 2020 at 0:02

   Det er simpelthen så fint Flettet du har anvendt, er det lidt ala jutestof? Står nemlig selv og skal lave et, og er mest til stof af samme mønster som dit ☺️

   • Reply
    Anne Romedahl
    3. november 2020 at 10:57

    Hvis du kender stockholmskabet, så er det faktisk bagsiden af det, som jeg har brugt. Jeg vil ikke kalde det jute, men tyndt fladt flet. mvh Anne

 • Reply
  Caroline Jørgensen
  17. juni 2020 at 21:24

  Kære Anne
  Selvom du har skåret bagsiden af dit Stockholm-skab, skulle jeg vel ikke være så heldig, at du overvejer at sælge det?

  Mange hilsner fra Caroline

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:33

   Sælger desværre ikke mit skab, er meget glad for det. hilsen Anne

 • Reply
  Ida Juul
  9. oktober 2020 at 10:51

  Kære Anne
  Sikkert et flot skab, det vil jeg give mig i kast med hurtigst muligt!
  Hvilken str. greb har du brugt?
  Bedste hilsner Ida

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 18:01

   Mange tak Ida, mine greb er to gamle greb, som jeg havde liggende, de er omkring 9 cm. mvh Anne

 • Reply
  Kathrine
  24. februar 2021 at 21:06

  Et helt andet spørgsmål 😉 hvor er din magasinholder fra?

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. februar 2021 at 15:15

   magasinholderen har jeg købt via insta – hos unik_odense

   • Reply
    Kathrine
    28. februar 2021 at 23:03

    Tak! Hvordan køber jeg det?

    • Reply
     Anne Romedahl
     2. marts 2021 at 11:39

     Unik odense sælger retroting. Jeg ved jo ikke, om hun har en magasinholder nu, men du kan jo skrive til hendes og spørge. hilsen Anne

 • Reply
  Maja
  2. marts 2021 at 10:12

  Hej,
  Jeg søger samme lister til et lignende projekt.
  Har du nogen idé om, hvad listerne hedder eller hvilke mål de har? Tænker særligt på bredde og tykkelse? 🙂
  Vh. Maja

  • Reply
   Anne Romedahl
   2. marts 2021 at 11:24

   Har lige målt. bredden er 3,2 cm og tykkelsen 0,9 (cirkamål) listerne købes på metermål. hilsen Anne

 • Reply
  Katrine
  6. september 2021 at 10:26

  Hej!
  Tror du man kan bruge Hessian stof i stedet for?
  Mange hilsener
  Katrine

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. oktober 2021 at 8:45

   Hej Katrine. Jeg tror, hessian vil se rigtigt lækkert ud. Havde jeg noget hessian liggende, så ville jeg helt sikkert afprøve det. God fornøjelse med dit projekt. Hilsen Anne

 • Reply
  Terese
  5. december 2021 at 8:06

  Hej Anne.
  Sikke er flot skab, det vil jeg selv igang med at lave det. Kan man undlade at male det, så man bevarer træ looket, eller skal man male det pga. synlige stifter?
  Hilsen Terese

  • Reply
   Anne Romedahl
   25. marts 2022 at 8:50

   Hejsa. Det bestemmer man selv. Mine lister havde ikke helt samme farve, derfor malede jeg skabet. Stifterne vil også kunne ses, hvis man ikke maler, men det kommer jo an på, om man synes, at det gør noget.
   hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.