DIY Indretning Inspiration Udeliv

Upgrade – min grønne oase

For et par par siden byggede vi en lillebitte overdækket terrasse i haven opad vores havemur, som er helt dækket er efeu. Jeg har været så glad for den overdækkede terrasse! Det er mit grønne fristed, og den er blevet flittigt brugt og om sommeren, når vejret har været til det, så har vi også sovet derude.

Det minus der har været er, at den kun var lukket på to sider. Når den er så få m2, så var det kun helt inde i hjørnet, at der var tørt, når der kom regn. Det betød, at jeg hele tiden skulle lure vejrudsigten og slæbe mine bambusmøbler frem og tilbage – og det var heller ikke altid, at jeg lige fik det gjort.

Jeg gik derfor lidt i tænkeboks. Jeg ville rigtigt gerne udvide den en lille smule – bare lige med et par terrassebrædder, og så lidt mere overdækning, så alt ikke blev vådt af en regnbyge. Det var min ide i første omgang, men inden jeg fik set mig om spandt min hjerne ideer om et orangerilignende projekt. Det endte med, at jeg fandt to gamle sprossevinduer på dba.dk. De trængte til en kærlig hånd, så jeg skrabede gammel maling af dem, kittede ruderne og malede dem på ny.

Upgrade – min overdækkede terrasse
Skønne gamle sprossevinduer

Terrassen er ikke blev meget større, men vi har lukket den noget mere. Vi ville gerne have det dejligt lyst på terrassen. Derfor var det vigtigt, at få fat i nogle vinduer, som lukkede en masse lys ind. Nu står min udeoase igen færdig – ikke meget større, lidt mere lukket, men stadig dejligt lys. Jeg har syet et sejl, som kan sættes op i den åbne del af terrassen, så alt holder tørt – selv i regnvejr. Der er blevet plads til en lille sofa – og i vindueskarmen vil jeg forsøge mig med at dyrke lidt grønt. Har i første omgang fået fat i et par tomatplanter – men der skal nok komme lidt mere til. Udvendigt har jeg lavet et bed, som har hele vejen rundt langs de to sider. Her vil jeg have plantet nogle klatreplanter. Håber at få en vin til at vokse op langs åbningen og henover loftet. Det har jeg altid drømt om – bare aldrig haft stedet til at kunne gøre det.

Endelig har vi sat terrassevarmer op, så selv på kolde dage og aftener kan vi fint holde varmen. Jeg tror ikke på, at der bliver lukket så meget op, at det bliver til ferie i udlandet i sommerferien i år pga. corona, men udeliv i haven, snobrød over bål, grill og RC med isterninger og så ellers endagsture rundt i Dk lyder nu heller ikke så ringe.

Her lidt billeder af terrassen før, under arbejdet, og selvfølgelig også lidt billeder af det færdige resultat.

Den gamle udeoase under opbygning
Min ude-oase før – lille og hyggelig

Så bygges der om. Siden bliver lukket og vinduer sat i
Og der bygges – jeg maler mest og hepper på manden
Nu med sprossevinduer og plads til en sofa
Et par tomatplanter i vinduet – og der kommer mere grønt
En sofa med masser af puder – lige til middagsluren
Her bliver rart at være, kan jeg mærke!
Den åbne del. Jeg har syet et sejl, som vi kan sætte op ved behov
Ekstra puder og tæpper i den store sorte kiste, som også er siddeplads
Om aftenen når lysene er tændt
Med sejlet sat på, så regner det ikke ind

Håber du fik lidt inspiration til at lave et ude-fristed, selv om du ikke har meget plads at gøre med.

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  CharlotteR
  4. maj 2020 at 9:59

  Nøj hvor ser det hyggeligt..!! Er vild med de lækre farver, materialer og møbler.. Nå ja ALT..!!

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. maj 2020 at 10:12

   Tusind tak. Så dejligt med sådan en kommentar. Jeg synes altså også bare, at det er blevet så hyggeligt derude. Tak igen! Hilsen Anne

 • Reply
  Mette Borg Kristensen
  4. maj 2020 at 17:04

  Lige sådan en oase jeg drømmer om. Voldsomt lækkert inspirerende indlæg du er kommet med her 🙂
  Mange hilsner Mette

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. maj 2020 at 17:11

   Åhh tak!! det er så dejligt at få noget respons. Terrassen er stadig lille, men altså bare skøn. Glæder mig til at tage den i brug nu:-)

 • Reply
  Anita Barslund
  4. maj 2020 at 19:37

  Wauw! Hvor er det fint Anne Elsker det hele! Det er da det perfekte lille sted, du har fået dig der! kh Anita

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. maj 2020 at 20:05

   Tusind tak Anita. Jeg er så godt tilfreds med resultatet. Jeg tænker, at det bliver mit nye yndlingsstrikkested:-)

 • Reply
  Alice
  5. maj 2020 at 19:28

  Hvor er det hyggeligt.
  Ønsker jer rigtig gode timer
  Fine puder og tæpper.
  Alice

  • Reply
   Anne Romedahl
   18. maj 2020 at 17:14

   Tusind tak. Vi skal nok få mange dejlige timer her. Hilsen Anne

 • Reply
  Lotte vinter
  17. maj 2020 at 19:52

  Waow Anne, ser ud som eleksir for sjælen❤️Hvor er det skønne senge/vat tæppe fra?
  Kh vinter

  • Reply
   Anne Romedahl
   18. maj 2020 at 17:11

   Mange tak Lotte. Det blå tæppe er en oldgammel sag fra jysk – men mange år siden. kh Anne

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.