Indretning Inspiration Interiør

d o y o u m i n d a r t

Reklame for doyoumindart

Katrine Engman – kvinden bag d o y o u m i n d a r t
“Once upon a time” fra In time-serien på min væg

For nylig var jeg på Formland-messen i Herning. Jeg elsker at komme derop og indsnuse atmosfæren og både se og føle materialer, farver og former. Det er et mekka af inspiration, som skal opleves. Bagefter er jeg altid helt bombet, mens jeg fordøjer alle de indtryk, som jeg har fået på messen.

Denne gang var det allerstørste indtryk tryk – nogle helt fantastiske tryk, som dette blogindlæg kommer til at handle om. Lige efter åbningen torsdag kom jeg nemlig forbi en stand, hvor der hang det ene smukke tryk efter det andet.

Standen tilhørte d o y o u m i n d a r t, som jeg ikke kendte i forvejen. Jeg kunne med det samme se og mærke, at disse tryk var noget helt helt særligt – og at et af Katrines tryk skulle bo hos mig. Det var dog rigtigt svært at vælge kun et tryk- så det endte med to:-) og jeg kunne nemt have valgt mange flere!

“One for the measure” beklager genskin – elsker farverne og strukturen!!

Farverne og farvesammensætningerne i kombination med formerne og grafikken er helt unik. Samtidigt er der på hvert billede underfundige og filosofiske tekster, som gør – at man lige stopper op og reflekterer – og så læser igen – flere af dem læste jeg mange gange – og jeg er stadig ikke færdig med at læse og forstå:-) Da jeg så de smukke tryk, var jeg overbevist om, at de alle var originaler. Trykket var så fint, at man fuldstændigt kunne se og fornemme struktur og lag på lag.

Jeg kunne sket ikke skjule min begejstring over de fine tryk, og jeg vidste bare, at jeg måtte dele inspirationen med jer her på bloggen. Jeg tog derfor fat i Katrine Engman, som er kvinden bag d o y o u m i n d a r t. Katrine er en skøn og “helt-nede-på-jorden” kreativ kvinde med en stor passion for kunst. Vi fik en laaaaang snak på messen, og jeg bad Katrine om lov til at skrive dette indlæg om d o y o u m i n d a r t. Heldigvis sagde hun ja:-)

Katrine fanget i kreativt flow

Katrine holder til på Møn. Hun er tidligere skolelærer og kommer fra en familie, hvor kunst, kultur, arkitektur, psykologi og filosofi er gennemgående elementer. Flere i familien er kunstnere, bl.a. både hendes oldefar og morfar. Katrines morfar er Harald Engman. Han malede bl.a. satiriske billeder af Hitler under krigen. Billederne måtte skjules – og Harald måtte flygte til Sverige. Katrine finder ofte inspiration i naturen omkring sig og har sit værksted på en gammel skole, hvor det er muligt at se de fine tryk.

Alle tryk er trykt i et meget begrænset oplag. Det er Limited Edition kunstprints af originale grafiske collager. Alle er signerede og nummererede, og “In time” udgives kun i 10 eksemplarer og “Transformation” i 30 eksemplarer. Billederne fra serien “In time” har Katrine skabt i samarbejde med Rikke Carlsen. De er komponeret af tanker og stemninger – og motiver og tekst skal udfordre og aktivere beskuerens fantasi.

Rikke Carlsen (tv) og Katrine Engman (th)

En af de ting, som jeg spurgte Katrine om var, hvordan i alverden det kunne lade sig gøre, at hvert tryk så ud som en original med masser af struktur, stoflighed og 3d effekt. Katrine fortalte mig, at det er kvaliteten af papiret OG måden, det er trykt på. Billederne er trykt på ekslusivt papir i 265 g – 100 % bomuld og trykt efter Gliclée-metoden. Denne metode er en højkvalitetsprintning med miljøvenligt vandbaseret blæk i 11 farver, som giver en helt fantastisk farvedækning – og det kan virkelig ses på de smukke tryk!

Close up – på min billedvæg. De klæder billedvæggen perfekt
Billedvæggen i sin helhed

Jeg er helt sikker på, at vi kommer til at se meget mere til Katrines billeder. Hun sprudler af energi og kreativitet og har masser af ideer og meget på hjerte. Der var rift om værkerne fra d o y o u m i n d a r t på Formland-messen – så vil du sikre dig et Limited Edition tryk fra “In time- serien” eller Transformation- serien”, så skal du nok være hurtig – just saying:-) Flere billeder er allerede helt udsolgt. Du kan se og læse mere om “In-time serien lige her, og “Transformation- serien” her.

De tryk er bare fine alle steder! – where to hang?

Håber du blev inspireret til at se mere til d o y o u m i n d a r t. Du kan følge med på instagram på profilen @doyoumindart eller på hjemmesiden. Der kan du se Katrines arbejder. Desuden er der info om udstillinger og markeder, hvor du kan møde Katrine og d o y o u m i n d a r t. Katrines tryk skal allerhelst ses “in real life” – så kig efter Katrine på messer, udstillinger og markeder. Allerede i denne weekend, kan du møde d o y o u m i n d a r t på finderskeepers i Øsknehallen. Er du i nærheden, skal du helt bestemt slå vejen forbi. Jeg lover dig, at du vil blive inspireret. Tak fordi du læste med!! (og flere billeder herunder)

Anne

d o y o u m i n d a r t in my kitchen
Smukke farver og former

Anne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anita Antonisen
  9. november 2019 at 11:18

  Så fine billeder. Må jeg høre til et billede på din billevæg som hænger lige ovenover d o y o u m i n d a r t billedet. Det der er, eller ligner, et mønster af panton

  • Reply
   Anne Romedahl
   16. november 2019 at 11:44

   Det er et litografi af Hans August Andersen. Det er så fint i formerne, synes jeg. Var heldig at finde det på genbrug, har siden kigget efter andre af ham – men svært at finde, så det var nok et enkelt lykketræf. mvh Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.