DIY Inspiration

Hængekøje goes wallhanger

vægtæppe retro hængekøje<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/18228477/?claim=8gnq4gv6gxp”>Follow my blog with Bloglovin</a>

På instagram har jeg to profiler – en boligprofil og en salgsprofil. Salgsprofilen bruger jeg, når jeg  indimellem sælger ud, fordi pladsen bliver for trang. På salgsprofilen havde jeg sat en hængekøje i sisal til salg. Jeg havde chattet med en af mine søde følgere om wallhangers, som vi begge er vilde med. Da hun så billedet af hængekøjen, troede hun, at det var et vægtæppe, og det satte min krøllede hjerne i gang med at spekulere på, om det kunne lade sig gøre at lave et vægtæppe ud af hængekøjen, som faktisk havde det fineste fletmønster. Så jeg hev hængekøjen ned fra salgssiden igen og fandt saks og sisalsnor frem.

Hængekøjen var 3,2 m lang, og jeg tænkte, at der måtte kunne blive to store vægtæpper ud af den. Jeg startede med at finde midten og klippede så en masse stykker snor på ca 20 cm og bandt (dobbelt halvknob) hele vejen tværs over hængekøjen i to rækker med ca 2 cm’s mellemrum for at sikre, at hængekøjen ikke ville trevle, når jeg klippede den over på midten.

hængekøje diy wallhanger

Hængekøjen inden klipning

 

hængekøje diy wallhanger

De mange knob tog timer – mange timer

 

hængekøje diy wallhanger

Det lykkes mig at klippe mellem de to rækker af knob uden, at hængekøjen trevlede.

 

Derefter lavede jeg ombuk på de to vægtæpper og brugte to pinde, som jeg havde liggende, til at lave ombukket omkring. Det snor som var rest, da jeg lavede knobene, brugte jeg til at fæstne tæppet omkring pindene.

Nu havde jeg to lidt slatne vægtæpper, så jeg købte noget stivelse på spray – noget som jeg aldrig havde troede, at jeg skulle komme til at bruge. Tæpperne fik en omgang stivelse og voila – to sisal-vægtæpper i råt look.

Tæpperne kostede mig en dags arbejde med at lave knob og at par pænt store vabler på fingrene, men derudover kun en dåse spray med stivelse. Nu mangler jeg bare at finde den helt rigtige plads – ihvertfald til den ene, og det kan måske godt blive en udfordring.

vægtæppe retro hængekøje

Det færdige resultat på væggen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.