Interiør

Lampefeber

Indlægget indholder affiliates

Lampefeber – det har jeg i øjeblikket. Jeg mangler en del nye lamper – blandt andet en ny lampe til vores trapperepos, lamper til entreen, tre lamper til at hænge over spisebordet og to lamper til køkkenbordet i vores sommerhus. Jeg har derfor været på jagt på nettet og er faldet over nogle stykker, som jeg gerne vil dele her.

Øverst på min ønskeliste er disse bubble lamps, som jeg spottede i Mette Helena Rasmussen smukke hjem. Jeg synes det er rigtigt fint, at der er tre forskellige former. Bubble Lamps er i den dyre ende for mig lige nu. De koster fra omkring 4000 pr stk, men åhhhh…. hvor ville de være helt perfekte over mit shakerbord. De findes i mange forskellige udgaver. Vælg selv din favorit her

bubble lamps

Billedet her er taget i Mette Helena Rasmussens spisestue og for nylig bragt i magasinet boligliv.

 

Et lidt billigere alternativ til bubble lamps kunne være retro-lamper. Retrolamperne går jeg efter, mens jeg håber på, at tre smukke bubble lamps en dag falder ned i min turban (not ever gonna happen).  Svend Åge Holm Sørensen har designet nogle fine plastlamper tilbage i 50’erne eller 60’erne. Jeg ville også vælge lamper i tre forskellige former i retroudgaven – men stilen skal være den samme.  Jeg har allerede fundet to af lamperne til projektet og er på jagt efter en enkelt mere. Den lampe, som jeg mangler, skal være mere ufo-formet – altså mere flad end den er høj. En lampe i den form vil fuldende det look, som jeg går efter.

 

lampe retro plast

Mit nyeste loppefund – en skøn plastlampe

 

 

lampe retro plast

Fra en anden vinkel

 

retrolampe holm sørensen plast

Mine to Holm Sørensen retrolamper. Mangler lige den sidste i “ufo-form”

 

Et superbilligt alternativ til Bubble lamps kunne være rispapirlamper – igen i forskellig form, men indrømmet – helt det samme som George Nelsons Bubbles er det ikke. Hos Ikea fandt jeg dog et par stykker, som er fine i formen og til nærmest ingen penge – 39 og 59 kr.

ikea rispapir lamper

Rispapirlamper fra Ikea

 

Jeg er vild med de gamle radiohuslamper, og Louis Poulsen har nu relanceret lamperne under navnet vl-45. Lamperne ville passe perfekt på mit trapperepos til 1. salen. Den fåes i to forskellige størrelser. Den lille har diameter på 25 cm og den store 37 cm. Lamperne kan købes her

vl45 louis poulsen

Radiopendel fra Louis Poulsen

 

Patera lampen – også fra Louis Poulsen er også smuk og skulpturel i sin udformning. Den ville også gøre sig godt solo på min trapperepos. Du kan se nærmere på den her

Patera

Patera lampen fra Louis Poulsen

 

En anden mulighed er den smukke Luna Lamp, den har altså bare noget lækkert over sig. Om den giver nok lys på vores trappe repos – er jeg lidt i tvivl om.

Luna lamp inspiration

Den smukke Luna lamp

Søstrene grene har lavet et fint bud på nogle pendler i retro-look, som ville tage sig fint ud i min entre over min teakkommode. Stilen er stram og prisen bestemt overkommelig – 189 kr.

pendel-sort-soestrene-grene

Pendel fra Søstrene Grene

 

 

Det sidste som jeg er på udkig efter, er lamper til køkkenbordet i sommerhuset. jeg kigger efter lamper, som hænger på væggen. Jeg er ikke i tvivl om, at to Kaiser Idell sakselamper ville tage sig godt ud der. Lamperne finder du her og den mørkeblå farve er bare så fin!

kaiser ideel sakselampen

Wauw – jeg er vild med sakselampen i mørkeblå

 

Et andet bud til mit køkkenbord kunne være to Gras væglamper, som jeg faktisk synes er ret lækre. De fåes også i mørkeblå og de kan bl.a. købes lige her

 

lampe_gras_v_glampe_sort_no304l40

Gras lampen i den sorte udgave

 

Et billigere alternativ fandt jeg hos Ellos. Denne model hedder Edgar. Jeg kunne godt finde på at købe to stk i sort. Edgar finder du her.

ellos-edgar

Model Edgar i sort version

 

Det var lidt om mine lampeønsker. Har du også lampefeber? og hvilke lamper er du på jagt efter? Smid gerne en kommentar:-)

Tak fordi du læste med. Ha’ en skøn mandag!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.