DIY Indretning Inspiration

Make-over trappe

Vores trappe, som går fra vores køkkenalrum og ud i haven, havde efterhånden 15 år på bagen og trængte virkelig til en overhaling (læs: udskiftning af næsten alt). Nogle steder var træet så medtaget, at jeg kunne prikke i træet med en finger, og det føltes nærmest som at trykke i en tavlesvamp:-/ Så der var ingen vej udenom at give trappen en ordentlig omgang, hvis vi skulle kunne bruge den i år.

Den gamle trappe trængte VIRKELIG til en overhaling

Om foråret og sommeren bruger vi den massivt. På dejlige dage står døren åben hele dagen – og vi løber op og ned af den, når vi nyder kaffen og maden i haven – eller når ungerne lige tager en halv time ude på trampolinen.

Vi var tilfredse med både design og funktion, så vi besluttede at lave den nye trappe nøjagtig som den gamle – lige bortset fra nogle små justeringer som fx. hældningen på trappen, så vandet bedre kan løbe af, når det regner.

Derfor var det egentlig bare at opmåle de forskellige stykker træ og så indkøbe nyt træ efter mål. Der var nogle ret kringlede skæringer på den gamle trappe, derfor beholdt vi alle stykkerne fra den gamle trappe, indtil alle stykker til den nye trappe var skåret og sat op igen.

Alligevel blev vi lidt overraskede (især manden – som lavede det hårde arbejde) over, hvor lang tid – det tog. Nu er vi NÆSTEN i mål – og trappen står fin og nymalet og igen klar til at blive brugt massivt. I skrivende stund mangler vi lige en række pinde, som skal sættes med 7 cm mellemrum hele vejen ned langs siden ved gelænderet. De skal sættes på af sikkerhedshensyn – men der er mange – og det tager tid at male. Så det er aftenprojektet den næste uges tid.

Det eneste fra den gamle trappe, som vi har genbrugt, er trin og gelænderet – som er lavet i mahogni. Det har fået kærlig behandling i form af slibning og masser af olie.

Her lidt billeder af processen. Det er nemt at se, at en make-over af havetrappen virkelig var tiltrængt.

Nedrivning af trappen i gang

Så bygges trappen op igen i nyt træ. Trin er de gamle, som er slebet ned
Trappen fik grundingsolie og derefter hvid træbeskyttelse


Gelænderet proppes. Manden elsker de små detaljer

Så er vi næsten i mål. mangler kun lige et hvidt bræt ved øverste trin
close up trappe

Og fra den anden side
Den nye trappe – næsten færdig:-)

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.