DIY Inspiration Livsstil Strik

Begynderstrik – når jeg kan, så kan du også

Sunday sweater i lys grå

Jeg har fået en ny hobby – jeg er nemlig gået strikkeamok. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er verdensmester – overhovedet ikke. Min mission med dette indlæg er, at hvis jeg kan, så kan du helt sikkert også lære at strikke!! Jeg vil fortælle lidt om, hvilke begynderopskrifter, som jeg kan anbefale. Desuden vil jeg give nogle fif til dig, som kun har lidt eller slet ingen erfaring med at strikke.

Jeg har næsten ikke strikket i mit voksne liv. For et par år siden lavede lige nogle meget meget lette toilettasker/makeuppunge i perlestrik. Dem du kan se i indlægget her, men ellers har jeg stort set ikke rørt strikkepinde siden husgerning i folkeskolen.

På instagram følger jeg mange slags profiler. Deriblandt mange private profiler, hvor der ofte bliver lagt billeder op af diverse lækre hjemmestrikkede projekter. Hver gang er jeg blevet ramt af tanken “gid jeg kunne strikke”. Det sidste års tid er jeg derfor begyndt at følge flere strikkeprofiler og har kigget efter strik, som kunne ligne begynderprojekter. I sommers gav min svigerinde mig så et kærligt skub med en god begynderopskrift – og hun vejledte mig i forhold til valg af garn og pindstørrelse. Jeg bestilte materialer på nettet og modtog pakken med det hele lige inden vores sommerferie i Italien. Jeg besluttede at tage pakke det ned til ferietøjet og tage strikkeprojektet med til den lange biltur til Italien. Da vi nåede ned omkring München – var jeg hooked, og da vi forlod Italien for at køre hjem var min første sweater stort set færdig.-)

Mit udgangspunkt var, at jeg kunne slå masker op, strikke retmasker og vrangmasker – og that’s it. Resten lærte jeg hen ad vejen – og jeg har stadig meget at lære. Jeg har nu på et par måneder strikket tre sweaters og har allerede de næste tre projekter klar i hovedet. Det er en fantastisk følelse, hver gang man afslutter et strikkeprojekt. Især når man troede – at man slet ikke kunne finde ud af det:-)

Novice sweater

Mit første strikkeprojekt var Novice-sweateren fra petiteknit. Det er en god begyndersweater. Opskriften er udførlig uden forkortelser og ingen svære teknikker. Jeg strikkede sweateren i Drops Air i farven beige. Den er strikket på pind 6 (ribben på pind 5), og der gik seks nøgler garn til. Den strikkes oppefra og ned og ingen montering, hvilket jeg rigtig godt kunne lide!

Novice-sweateren var mit første strikke-projekt
Jeg elsker farven. Garnet er Drops Air i farven Beige

Chord cardigan

Mit andet projekt var en Chord cardigan fra weareknitters. Chord cardigan opskriften kan IKKE købes alene, den kan købes som et kit inc garn på weareknitters. Den er strikket i The merino Wool på pind 5 i farven spotted grey. Der gik 9 nøgler garn til projektet. Den var meget nem at strikke. 2 ens stykker til ærmer, 2 ens stykker til forsiden og 1 stykke til ryggen. Alt er strikket i retstrikning og så montering tilsidst, hvor alle stykkerne skulle syes sammen.

Chord cardigan
Chord cardiganen er oversize, varm og lækker

Mit tredie projekt var Sunday sweateren fra petiteknit. Den har et smukt mønster øverst ved halsen – og det var slet ikke svært at lave. Man skal bare holde øje med, at man hele tiden følger opskriften. Sunday sweateren strikkes også oppefra og ned og altså uden montering. Jeg har brugt 6 nøgler Drops air garn i perlegrå strikketpå pind 6 og pind 5 til ribben.

Sunday Sweater

Sunday sweater in the making
Sunday sweater – det færdige resultat

Min skønne datter iført sunday sweater
Sunday sweater – sjovt og nem at strikke for en nybegynder

Strikketips – begynderstrik

Her lidt tips til dig, som er begynderstrikker. Tips som jeg ihvertfald har haft glæde af og som har gjort min strikkestart god.

 1. Invester i gode strikkepinde. Jeg har købt Knit pro symfonie i 40 og 80 cm længde (str 5 og 6 ) og har strikket alle mine tre projekter med dem. De er gode at have i hånden – og garnet glider let og ubesværet på dem.
 2. Invester i maskemarkører (små ringe), så du kan markere omgangens begyndelse
 3. Invester i store sikkerhedsnåle til at sætte masker til hvile (fx. til ærmer)
 4. Inden du går i gang med et projekt, så læs opskriften grundigt igennem først. Marker antallet af masker til netop den størrelse, som du skal strikke i. Dette for at du ikke kommer noget af projektet i størrelse Small og andet i størrelse Large
 5. Youtube er din ven. Kommer du til noget i opskriften, som du ikke har styr på, så er der hjælp at hente via YouTube videoer. Jeg har skullet youtube en masse, bl.a. drejet retmaske, udtagning i både ret og vrangmasker. Så se og gense de korte instruktionsvideoer, indtil du har helt styr på teknikken. Strik så videre, indtil du igen har brug for videohjælp:-)
 6. Når du skal strikke ærmer på en top-down sweater, så har du haft masker til hvile. Dem skal du samle masker op, når du starter på dine ærmer. Følger du opskriften, vil der ofte blive to små huller under ærmegabet. Jeg har haft stor glæde af denne video og dermed undgået hullerne og fået lavet pænt resultat. Videoen kan du se her.
 7. Fluffy garn er langt sværere at trævle op end fast garn. Det har jeg lært af erfaring:-). Når jeg fx skal strikke flere forskellige masker på en pind og antallet ofte ændrer sig, så overvåger jeg hele tiden maskerne, som jeg lige har strikket, så jeg ikke pludselig skal trævle en masse pinde op. Det tager lidt længere tid at strikke, men til gengæld slipper du med bøvlet at trævle en masse pinde op. Når garnet er fluffy, så vikler det sig ind i hinanden og filtrer noget. Det kan derfor være ret tidskrævende at trævle op.
 8. Taber du en maske, så kan du nemt finde videoer, som viser, hvordan du redde masken/maskerne. Du skal bare finde den video, som viser præcis den slags maske, som du har tabt. Der er forskel på teknikken alt efter, om det er en retmaske eller en vrangmaske. En hæklenål er god at have ved hånden, når masker er tabt.
 9. Jeg strikker små karklude ved siden af mine strikke-projekter. Karkludene strikker jeg i bomuld, og her øver jeg mig på de teknikker – som jeg skal bruge. Jeg strikker også klude – når jeg ser nogle teknikker, som jeg gerne vil have lært. Karklude kan man altid bruge. Samtidig får jeg lige lidt strikkeerfaring med en ny teknik – inden jeg kaster mig ud i et større projekt

Det var alt fra mig i dag. Jeg er blevet hooked, og lige nu bruger jeg alt ledig tid på lige at strikke et par pinde:-).

Jeg håber også, at du fik lidt inspiration og fik mod på at gå i gang med et strikkeprojekt:-)

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

95 Comments

 • Reply
  Pia
  24. november 2019 at 18:04

  Det er SÅ fedt at kunne strikke sin egen trøje! ….De ser virkelig lækre ud :0)

  • Reply
   Anne Romedahl
   25. november 2019 at 17:10

   Tusind tak!! ja, det er bare dejligt at tage en hjemmestrikket sweater på:-)

   • Reply
    Pia Hansen
    1. marts 2021 at 7:09

    Hej Anne
    Hvor finder jeg opskrift en på dine skønne trøjer
    Hilsen Pia

    • Reply
     Anne Romedahl
     2. marts 2021 at 11:22

     Hej Pia. Det er meget forskelligt, hvor mine opskrifter er fra. Står det ikke i mit blogindlæg? Mener jeg har nænvt, hvor de er fra. Ellers er mange af opskrifterne fra petiteknit eller myfavouritethings.knitwear hilsen Anne

 • Reply
  Rikke
  25. november 2019 at 22:40

  Næ, hvor fint! Ville ønske, jeg kunne finde roen og tålmodigheden til det. Må jeg spørge, hvilke størrelser, du er fået efter? Jeg kan godt lide, de er lidt oversized

  • Reply
   Anne Romedahl
   26. november 2019 at 7:19

   Mange tak. Jeg har strikket dem alle i str L, jeg kan nemlig også godt lide lidt oversize. Det er altså hyggeligt at sidde med. Kan strikke en på en uge, hvis jeg strikker løs hver aften – og fed fornemmelse at blive færdig med et projekt, som man kan tage på:-) hilsen Anne

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. januar 2020 at 9:02

   Hej Rikke. Jeg strikker altid str L, da jeg også godt kan lide oversized. hilsen Anne

   • Reply
    Julie Sara Ødegaard
    13. februar 2021 at 19:39

    Hej:)
    Jeg forstår ikke helt, hvilke rundpinde, jeg skal købe (jeg har aldrig strikket før, så alle strikkeord, skal jeg liiige slå op i en ordbog). Hvad betyder Knit pro symfonie i 40 og 80 cm længde (str 5 og 6 )? Skal jeg søge på 40 og 80 cm eller på str 5 og 6? Eller er det det samme? Håber mit spørgsmål giver mening;)
    Vh Julie

    • Reply
     Anne Romedahl
     28. februar 2021 at 15:52

     Knit pro symfonie er mærket på strikkepindene. jeg ville købe 40 og 80 cm i både størrelse 5 og 6, 5 skal du bruge til ribben, pind 6 på 40 cm kan du bruge til at strikke ærmerne og 80 cm pind 6 skal bruges til kroppen. alternativ kan du købe det store sæt, hvor du kan udskifte pindstørrelsen. sættet er lidt dyrene, men få får du tilgengæld pindstørrelse fra 3,5 til 9 eller 10 og både 40 og 80 cm wire til. Så kan de strikke det meste fremover. håber det gav mening. hilsen Anne

 • Reply
  Anne
  9. januar 2020 at 21:56

  Sunday sweater opskrift siger pind 6 og 7, til andet garn end drops air.
  Du har brugt pind 5 (6) og pind 6 istedet for 7?

  • Reply
   Anne Romedahl
   13. januar 2020 at 11:00

   Jeg mener helt bestemt, at jeg fulgte opskriften mht pind – men jeg har kun pinde i str 6, derfor ved jeg, at den er strikket på pind 6. Min er strikket i drops air

 • Reply
  Amalie
  19. januar 2020 at 17:05

  Jeg vil selv igang med min første strik og har også valgt at kaste mig over Novice Sweateren! Jeg skal bare lige høre dig om du brugte både 5 mm og 6 mm rundpinde i 40 og 80 cm eller kun 6 mm til trøjen (kunne nemlig ikke lige tyde det ud fra det du skriver i opskriften og så din kommentarer)?

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2020 at 11:21

   ja til rundpinde 40 og 80 cm. Jeg strikke hele sweateren på pind 6 og strikkede ribben meget stram. Det var kun fordi jeg ikke havde en pind 5 med på ferie. det optimale er 5 til ribben og 6 til resten af sweateren. God fornøjelse med strikkeriet:-)

   • Reply
    Rosa Errebo-brandt
    3. april 2022 at 16:55

    Hej Anne. Strikkes novice sweateren med dobbelt eller enkel tråd? 🙂 Altså Drops Air

    • Reply
     Anne Romedahl
     19. januar 2023 at 11:22

     Havde overset din besked. Novicesweater har jeg strikket i en enkelt tråd Drops Air. Nu er du måske nok færdig med dit projekt. Jeg håber, at det er blevet godt:-)

  • Reply
   Annika
   28. marts 2021 at 17:39

   Hej sikke en dejlig blog indlæg.
   Jeg ku virkelig godt tænke mig at strikke  Chord cardigan.. men men men kam ikke finde den, vil du kunne sende linket til mig??
   Knus og krydser fingre
   Mvh Annika

   • Reply
    Anne Romedahl
    10. maj 2021 at 14:27

    Hejsa. Chord cardigan kan købes hos weareknitters, men opskriften kan kun købes som et kit, hvor man også køber garn til at strikke opskriften, så opskrift alene kan jeg desværre ikke hjælpe med. mange hilsner Anne

 • Reply
  Hanne Ladegaard
  28. januar 2020 at 17:35

  Har du kun brugt rundpinde 5 og 6 i 80 cm til Sunday sweateren? De skriver noget om strømpepinde også, nemlig…

  • Reply
   Anne Romedahl
   29. januar 2020 at 8:13

   Alle de modeller som er strikket oppefra og ned (incl Sunday) har jeg bare brugt 40 cm og 80 cm rundpind. 40 cm er perfekt til ærmer og til at starte på bærestykket øverst ved halsen, så skifter jeg bare til 80 cm, når der efterhånden bliver flere masker, og det giver mening at skifte til 80 cm. Jeg har aldrig strikket med strømpepinde, med med rundpindene fungerer det bare så fint. Rigtig god fornøjelse med dit projekt:-) Anne

   • Reply
    Stine
    6. april 2020 at 12:58

    Hej. Kan jeg mon bruge Rundpinde str 7 til sunday sweateren og så rundpind 5 til ribben ved ærmer mm? Bare fordi jeg ikke lige kan få fat i rundpind 6.. tak.

    • Reply
     Anne Romedahl
     12. april 2020 at 8:53

     Det ville jeg ikke være bange for at gøre (jeg strikker ret løst), bare ikke strik den alt for stramt. Specielt ribben ved hals og på kroppen må ikke være for stram, så træls hvis man ikke kan få den ned over rumpen;-)

    • Reply
     Amalie
     17. januar 2021 at 7:06

     Er helt vild med chord cardiganen men ved du om man kan købe kun opskriften et sted.? Har nemlig ikk råd til at give 1600kr for det sæt

     • Anne Romedahl
      20. januar 2021 at 13:13

      Desværre kan man kun få opskriften, hvis man køber et kit og altså inc. garn hos weareknitters. mvh Anne

 • Reply
  Hanne Ladegaard
  29. januar 2020 at 18:11

  Tusind tak for svar, jeg må igang

 • Reply
  Stine
  18. april 2020 at 10:24

  Hej igen.
  Tak for svar. Har nu fået fat i rundpind 6, så har et sidste spørgsmål, tak.. jeg strikker rimelig stramt. Skal jeg bruge rundpind 5 når jeg starter strikken op, altså ved halsen og ribben ved ærmet og så rundpind 6 til resten? Har du gjort det? Eller bare Rundpinde 6 til hele sweateren? Er nybegynder og vil gerne have at halsen skal være stram, men er bange for om den bliver for stram med rundpind 5.. tusind tak det er virkelig en kæmpe hjælp du giver her.
  Vh Stine

  • Reply
   Anne Romedahl
   21. april 2020 at 5:26

   Hej Stine. det er vanskeligt for mig at vurdere præcist, hvor stramt du strikker, men jeg ville nok strikke ribben på pind 6 også, og så stramme en smule til. bliver den for løs, så kan du altid gøre den strammere ved at sætte i tynd elastiksnor i øverst. Strikker du på pind 5 og så ikke kan få den over hovedet bagefter, så er der jo kun en vej – og det er at trævle op. vil rigtigt gerne se dit resultat, så meget gerne tag mig på instagram, når du er færdig:-) hilsen Anne

 • Reply
  Anne Thøgersen
  4. maj 2020 at 14:44

  Hej.
  Jeg er nybegynder, men kunne rigtig godt tænkte mig at strikke sunday sweateren. Men hvor kan jeg finde opskriften?
  Mvh Anne

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. maj 2020 at 17:13

   Den kan du købe direkte hos petiteknit på nettet. Hendes opskrifter er rigtigt godt beskrevne og lette at forstå og følge. God strikkelyst. Hilsen Anne

 • Reply
  M
  18. maj 2020 at 14:21

  Hej Anne

  Tak for gode råd! Jeg er også nybegynder 🙂 det ligner jo, at du er et naturtalent!! Så flot strikket! Har du strikket opskriften på Sunday Sweateren og Novice Sweateren i én tråd drops air? Eller flere tråde?

  • Reply
   Anne Romedahl
   18. maj 2020 at 17:10

   Hejså og tak for roserne. Både sunday og novice er kun strikket i en tråd, og dejlige opskrifter lige til at gå til. God fornøjelse:-) mange hilsner Anne

   • Reply
    Daniella Jørgensen
    9. februar 2021 at 20:31

    Hej Anne
    Der er mulighed for at skrive hvor mange masker du har lavet slået op på Chord cardiganen. Bagstyk, ærme og forstykkerne.

    Hilsen Daniella

    • Reply
     Anne Romedahl
     28. februar 2021 at 15:56

     jeg kan desværre ikke huske det, og er ikke så god til at tælle masker, at jeg ville være sikker på, at maskeantallet er talt rigtigt.

 • Reply
  Rikke Jensen
  22. juli 2020 at 13:07

  Hej
  Rigtig fine strik du har lavet. Jeg er selv helt nybegynder, og er igang med en trøje, og det går faktisk super godt :-). Jeg har været inde og søge på Chord cardigan, og kan se det er en pakke, man køber til 1600 kr. Det synes jeg lyder helt vildt? Kan det passe, at man ikke kan købe opskriften andet steds og til nogle mindre penge? Kan se Sunday sweater opskriften kan fås til 40 kr, hvilket er meget rimeligt 🙂
  Mvh Rikke

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:44

   Hejsa. Desværre kan chord-gardigan kun købes i et kit hos weareknitters.dk. hilsen Anne

 • Reply
  Katrine
  4. august 2020 at 9:26

  Super inspirerende indlæg. Opnåede du med drops air på novice sweateren samme strikkefasthed som beskrevet i opskriften? Jeg leder nemlig efter et billigere garnalternativ og det ville være luksus, hvis drops air kunne benyttes

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:32

   Ja præcis samme strikkefasthed med Drops Air, og det er langt billigere. På sigt fnuldrer det lidt, men en uldkam tager det meste:-) hilsen Anne

 • Reply
  Bente Krogh
  4. september 2020 at 12:01

  Hej Anne
  Hvor mange nøgler Drops Air garn brugte du til henholdsvis Novice sweater og Sunday sweater ?
  De ser bare så lækre ud dem du har strikket Chord cardigan ser også skøn og dejlig vamset ud
  Mvh. Bente

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:41

   Hej Bente. Tror jeg brugte knap 6 til begge trøjer i str m. hilsen Anne

 • Reply
  Helle
  10. september 2020 at 12:35

  Hej Anne,

  Ved du om man kan nøjes med at købe opskriften på Chord cardiganen? Jeg kan kune finde det som kit.

  H

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:29

   Hejsa. Desværre kan chord-gardigan kun købes i et kit hos weareknitters.dk. hilsen Anne

 • Reply
  Camilla
  11. september 2020 at 19:44

  Hejsa. 🙂
  Vildt fede trøjer!
  Ved du om man kan købe opskriften på chord cardiganen, uden at skulle købe garnet også? 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:44

   Hejsa. Desværre kan chord-gardigan kun købes i et kit hos weareknitters.dk. hilsen Anne

 • Reply
  Camilla
  12. september 2020 at 10:43

  Hejsa 🙂
  Mega fine trøjer!
  Kan man købe opskriften på chord cardiganen uden at skal købe kittet?

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:28

   Hejsa. Desværre kan chord-gardigan kun købes i et kit hos weareknitters.dk. hilsen Anne

 • Reply
  Gry Tholsgaard
  2. oktober 2020 at 14:07

  Hej, jeg er også helt nybegynder, men kunne godt tænke mig at strikke sunday sweateren. Når du skriver at du har brugt 5 og 6 mm, er det så en rundpind 5 mm både i længde 40 cm og 80 cm og en rundpind 6 mm i både længde 40 cm og 80 cm. Altså 4 forskellige rundpinde?

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 18:05

   Hejsa. hvis jeg var dig, så ville jeg købe de strikkepinde med udskiftelige wirer både en pind 5 og 6, og så to løse wirer på 40 og 80 cm. 40 længden er genial til ærmer og opstart – den lange (80) skal du bruge, når du har mange masker på pindene (altså det meste af kroppen) Rigtig god fornøjelse. mvh Anne

 • Reply
  Henriette
  6. oktober 2020 at 14:18

  Det er en rigtig flot trøje og jeg har selv brugt DROPS Air til et af mine projekter og synes det er alle pengene værd. Jeg brugte farven hvede og resultatet var super flot. Hvordan når det begynder at fnuldrer. Hvad bruger du af uldkam der?

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 18:04

   jeg har ikke brugt uldkam endnu, blot pillet fnuller af med hånden. Overvejer sig at købe sådan nen lille elektrisk tingest, som ligesom skærer det af. obs og philips har lavet nogen, som får gode anmeldelser. mvh Anne

 • Reply
  Henriette
  21. oktober 2020 at 16:18

  Drops Air er lige sagen og så findes de i de skønneste farver. Jeg synes dog også at Viking Bris er rigtig godt til opskriften.

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 18:00

   Tak for tip, jeg skriver mig Viking Bris bag øret, det garn må jeg prøve en dag:-)

   • Reply
    Henriette
    30. oktober 2020 at 17:44

    Det kommer du ikke til at fortryde. Det klassen over Air.

 • Reply
  Ida
  25. oktober 2020 at 14:50

  Hej Anna, vildt fint blog! Overvejer selv at strikke Novice-sweateren, men er lidt i tvivl om hvilke strikkepinde du bruger. Du skriver at du har købt Knit pro symfonie i 40 og 80 cm længde (str 5 og 6 ). Vil det så sige, at jeg skal købe henholdsvis 40 cm i både str 5 og 6 + 80 cm i både str 5 og 6? Så jeg i alt har 4 strikkepinde. hilsen Ida

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 17:59

   hvis jeg var dig ville jeg købe de strikkepinde med udskiftelige wirer både en pind 5 og 6, og så to løse wirer på 40 og 80 cm. 40 længden er genial til ærmer og opstart – den lange (80) skal du bruge, når du har mange masker på pindene (altså det meste af kroppen) Rigtig god fornøjelse. mvh Anne

 • Reply
  Mette
  28. oktober 2020 at 16:28

  Hejsa, hvor ligger opskriften henne på Sunday sweateren? 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 17:55

   Hejsa. Opskiften kan købes hos petiteknit.dk mvh Anne

 • Reply
  Christina
  31. oktober 2020 at 17:11

  Hejsa,
  Jeg skal til at starte op på novice sweateren, opskriften siger 5,5 og 6 mm rundpinde (40 og 80 cm), og af hvad jeg researche mig frem til, så bruges 40 cm på korte rundpinde eller er det lige meget? Brugte de de korte eller Alm. i din 5 mm?

  • Reply
   Anne Romedahl
   3. november 2020 at 10:58

   mine er faktisk de korte. Nogen siger, at de er svære at holde ved, men jeg synes, at de er geniale. For mig betyder det nemlig, at jeg kan strikke ærmer uden at bruge magic loop, og så strikker jeg langt hurtigere. mvh Anne

 • Reply
  Julie Døssing Aulbjerg
  12. november 2020 at 16:20

  Jeg har lige bestilt Air drop til Novice sweateren, efter inspiration fra dig. Men ser at garnet passer til pind 5, og kan se du strikker med den både på pind 5 og 6? Er ret nybegynder:-)

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. november 2020 at 8:47

   ribben strikker jeg på 5 og resten på pind 6, i opskriften står vist 5,5 til rib og 6 til resten, men 5 og 6 passede til min strikkefasthed. du skal altid lave en strikkeprøve først – nemlig ikke sikkert at du strikker med samme fasthed som mig. God fornøjelse 🙂

 • Reply
  Sara
  16. december 2020 at 11:44

  Hvad det bare er flot!

 • Reply
  Laura
  16. december 2020 at 12:43

  Hvad de trøje bare er fine ønskede at jeg også ku strikke, jeg vil nok give det et forsøg

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:34

   Det skal du altså gøre. Det er så hyggeligt at strikke, og du bliver så stolt, når du finder ud af, at du faktisk godt kan. Bare tag en ting ad gangen og find hjælp til strik på YouTube. kimmie har lavet mange gode videoer, som kan hjælpe dig, når du går i stå. God strikkelyst:-)

 • Reply
  Helle Enemark
  20. december 2020 at 10:07

  Vedr novice sweateren.
  Når jeg finder opskriften på Petiteknit har sweateren høj hals, hvor din har rund hals?
  Har du rettet den til eller er der flere novicer?

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:33

   Jeg tror, at den oprindeligt så ud som min, men at hun har opdateret sin egen hjemmeside med flere versioner af novice. Jeg har godt set, at der er et billede med en version, som ligesom har en højere hals. Tror bare ikke, at hun har lavet ombuk og syet den sammen på indersiden på denne version.

 • Reply
  Birgit Søs Bæk
  20. december 2020 at 19:27

  Hej Anne.
  Når jeg læser dine beskeder kan jeg se, at du både har skrevet at du har strikket dine tre trøjer i både str. M og L.
  Så nu bliver jeg i tvivl om, hvad du egentlig har strikket dem i…
  Mvh
  Søs

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:30

   Må være dig svar skyldig. Det er efterhånden så længe siden – g har strikket mere end 40 projekter siden, jeg er egentlig en str m, men kan godt lide oversize, så strikker ofte i str l. Hvis du tænker på novice, så mener jeg, at jeg strikkede den i m, men strikker ret løst, så tror mere min version svarede til en L. Det er gået op for mig, at jeg skal skrive størrelse og antal garnnøgler, strikkefasthed og pind, mens jeg er i gang med et projekt, ellers er det væk igen, så snart jeg kaster mig over et nyt projekt. det vil jeg forsøge at gøre fremover:-)

 • Reply
  Tina
  5. januar 2021 at 9:07

  Kan man strikke Sunday Sweateren i Drops Air Garn?

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:18

   ja, det kan man godt. Det har jeg gjort. Du skal dog lave din egen strikkeprøve først, da det ikke er sikkert, at du strikker præcis som mig. Måske du skal en halv eller hel pind op eller ned. Det ved man først, når strikkeprøven er lavet. God fornøjelse. mvh Anne

 • Reply
  Nana
  5. januar 2021 at 16:46

  Hej Anne,

  Hvor fandt du opskriften på din Chord Cardigan?

  Mvh Nana.

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:16

   Man kan kun få opskriften, hvis man køber et kit og altså inc. garn hos weareknitters. mvh Anne

 • Reply
  Nana Johansen
  13. januar 2021 at 11:40

  Hej Anne,
  Hvor har du fundet opskriften på Chord Cardigan?

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:15

   Man kan få opskriften, hvis man køber et kit og altså incl. garn hos weareknitters. mvh Anne

 • Reply
  Sidsel
  21. februar 2021 at 20:21

  Hej
  Har du fulgt opskriften til novice sweateren helt præcist nu når du har brugt drops air? skal nemlig selv igang med den

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. februar 2021 at 15:40

   Hejsa. ja jeg har fulgt opskriften helt. Dog skal du huske at lave din egen strikkeprøve, da det jo ikke er sikkert, at vi strikker helt ens i fasthed. hilsen Anne

 • Reply
  hjemmeStrik - mine 5 favorit-sweaters - Annes finurlige univers
  17. maj 2021 at 16:05

  […] Anne Romedahl til Begynderstrik – når jeg kan, så kan du også […]

 • Reply
  Betina Andersen
  27. maj 2021 at 14:52

  Hej
  Chord cardigan Er virkelig fed. Men man kan ikke finde den på weareknitters.com. Jeg vil virkelig gerne strikke den. Har du en ide om hvor man ellers kan finde opskriften?

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. juni 2021 at 11:01

   Man kan købe den på weareknitters, men kun som et kit, hvor man køber garn og opskrift sammen i et kit. Man kan ikke købe opskriften alene. hilsen Anne

 • Reply
  Trine Theilgaard
  5. juni 2021 at 10:38

  Hej Anne hvor er det bare nogle fantastiske lækre trøjer ❤ bliver da nød til at købe det Kit, man kan se den kun fået på engelsk, men er den nem at forstå Trine

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. juni 2021 at 11:00

   Hej Trine. Ja opskriften er på engelsk, men MEGET simpel og nem at forstå. Rigtig god fornøjelse med projektet. Hilsen Anne

 • Reply
  Trine Theilgaard
  5. juni 2021 at 10:40

  Altså til Chord cardigan 🙂

 • Reply
  Dorthe Berggreen
  24. juni 2021 at 10:44

  Hej Anne
  Valgte du Chord i str L og fulgte du opskrift ifht vidde og længde på ærmer og længde på kroppen? Din er mega mega fin, meget pænere end de billeder de selv har lagt op. Sælger du aldrig ud af dit strik? Jeg har gang i 2 projekter, men bliver ligesom ikke færdig .
  Hilsen Dorthe

  • Reply
   Anne Romedahl
   25. juni 2021 at 7:18

   Hej Dorthe. Ja, jeg fulgte bare opskriften og strikkede i str l, en medium havde jeg også kunnet passe. Jeg forsøgt, at sælge ud af strik et par gange, men garn er jo ret dyrt, og jeg ikke haft held med at sælge, selvom jeg kun har sat prisen til selve garnprisen, så det er jeg holdt op med. Jeg synes, at du skal sætte dig for at færdiggøre et af dine projekter. Det er sådan en fed fornemmelse at afslutte et strikkeprojekt og kunne tage sin egen hjemmestrikkede sweater på om morgenen. Så bliver det nemmere med det næste projekt, og så bliver du hooked og fårmod på mere. God strikkelyst. Anne

 • Reply
  Dorthe Berggreen
  25. juni 2021 at 10:02

  Jeg har kigget på køb af en del hjemme stik, og det er svært at vurdere størrelse og strikke kvalitet, så man ved faktisk ikke helt hvad man køber. Lige et spørgsmål mere. Cardigan no 7 vs Chord, formoder no 7 er sværere at stikke? Kan se du har strikket no 7 i flere versioner, så tænker du er mere glad for no 7 end Chord?

 • Reply
  Elsa
  21. september 2021 at 15:43

  Sikke dog en masse fin information. Meget inspirerende. Tusind tak for det hele. Jeg vender tilbage.

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. oktober 2021 at 8:43

   Hej Elsa. Så dejligt at høre!! Du skal være så velkommen tilbage. hilsen Anne

 • Reply
  Helle
  7. december 2021 at 8:56

  Hej
  Har du prøvet at købe garn hos Garnius? Synes de får en meget blandet kritik på Trust,men billige er de.

  • Reply
   Anne Romedahl
   25. marts 2022 at 8:41

   Når garnius har udsalg, så køber jeg altid hos dem. Jeg har dog kun prøvet drops garn, men det er jeg meget tilfreds med (ihvertfals de fleste af deres garner – dog ikke brushed alpaca, den bliver hurtigt flad, så det strikker jeg ikke med mere. mvh Anne

 • Reply
  Rethe
  18. december 2022 at 7:58

  Jeg kan anbefale, at man går ind på http://www.garnstudio.dk. De har ekstremt mange opskrifter og alt er gratis. Der er mange søgekriterier, og de har ekstrem mange GODE videoer med strikketricks og strikkemåder. Den site er et must.

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:06

   Du har ret, det er en rigtig god side. Den bruger jeg ofte:-) hilsen Anne

 • Reply
  Anne Overballe
  3. februar 2023 at 23:35

  Hej Anne

  Jeg vil gerne påbegynde at strikke Novice sweateren og jeg er nybegynder. Jeg kan se, at du strikkede den i Drops Air garn – var det uden følgetråd?

  Kh
  Anne

  • Reply
   Anne Romedahl
   6. februar 2023 at 10:46

   Hejsa. ja, Drops air uden følgetråd. God strikkelyst:-)hilsen Anne

 • Reply
  Karin Bechsgaard
  29. januar 2024 at 15:10

  Jeg er blevet vildt inspiret af dig, så nu har jeg købt garn mm til en novice sweater.
  Men jeg kan bedst li din i hals åbning. Hvor mange cm er din rib kant i halsen?
  Det er sådan nogen fine ting du har lavet….

  • Reply
   Anne Romedahl
   31. januar 2024 at 20:30

   Mange tak skal du have. Faktisk er min novicesweater strikket helt efter opsriften, men den er lidt løsere i halsåbningen end de billeder, man kan se på petitknit-opskriften og deres hjemmeside. Grunden til dette er nok, at det var mit allerførste projekt, så jeg overholdt ikke helt strikkefastheden, derfor blev halsåbningen lidt løsere. Rigtig god fornøjelse med dit strikkeprojekt. hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.