DIY Indretning Inspiration

Refresh – malede gulve

Annonce for Flügger

Vores trappeopgang efter om omgang refresh på gulvene

For nogle år siden fik samtlige gulve i vores hus en ordentlig omgang. Jeg var blevet træt af de rå trægulve – og især arbejdet med at vaske og skrubbe dem. Derfor blev de dengang renset i bund med trærens, de fik en omgang grunder (Wood primer) og derefter malet med Flüggers gulvmaling i en neutral lysegrå farve.

Jeg er fortsat rigtig glad for det malede gulv. Det er SÅ nemt at holde – og gulvvask tager ingen tid:-) De steder i huset, som er udsat for massivt brug – som fx. i køkkenet, hvor vi sidder og spiser og i vores hall og trappen, som fører til førstesalen og ned til kælderen trængte lige til en ny omgang maling for at stå helt skarpt igen. Det har været et af mine projekter her i sommerferieugerne. Desuden har vi fået en ny hoveddør, og med alt det nedrivningsarbejde, fugning mm af hoveddør, karme og isætning af den nye dør, så har det arbejde altså kostet nogle ridser og skrab på gulvet. Så nu skulle det være

Forarbejdet betyder alt for det færdige resultat – selve malerdelen tager nemlig ingen tid. Jeg kan male hele køkkenalrummet på en 1/2 time. Trapperne tager lidt længere tid, fordi der er mange kanter, så her skal man have en sikker hånd eller evt. bruge malertape.

Når jeg skal gøre klar til maling, så støvsuger jeg allerførst for at fjerne det værste skidt. Derefter vasker jeg gulvet i Fluren 37. Den fjerner nemt alt fedt og snavs. Når gulvet er tørt, så får det en ekstra omgang støvsugning – så jeg er sikker på, at gulvet er helt rent. Fluren 37 har jeg altid på lager – også i køkkenet klarer det nemt at få stegefedt mm. af .

Nåt gulvene er vasket i Fluren, så er det klar til gulvmaling

Når jeg giver mine gulve en omgang refresh, så regner jeg det ikke for noget særligt. Jeg har rigtigt mange møbler med hjul, så jeg behøver ikke hjælp til at løfte tunge møbler. Gulvet behøver kun et enkelt lag med Flüggers gulvmaling – så det er hurtigt gjort.

Så blev køkkengulvet frisket op

Jeg bruger en flad pensel til kanterne, og maler resten med en lille rulle, som passer i bredden til mine gulvplanker. Jeg maler en 4-5 gulvplanker ad gangen, mens jeg bevæger mig til den anden ende af rummet. Det fungerer fint for mig. malingen tørrer ret hurtigt, og efter 3 timer kan man fint gå på det igen. Det tager et par dage om at hærde helt op, så tunge skabe og lignende, skal man ikke sætte på plads efter kun et par timer – men vente til det er hærdet op.

Her lige et par billeder af processen og det færdige resultat.

Trappen trængte, fordi vi ofte går på den med sko
Jeg brugte malertape. Det tager lidt tid at sætte op, men kanten bliver knivskarp
Trappen fra loftet ned til 1. salen
Vores nye fine hoveddør. Nu kommer der hverken sne eller regn ind forneden
Close up efter maling af trappen

Kan du lide farven og ønsker en lys neutral grå, så er farvekoden på mine gulve S1500-N.

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Aargang73
  6. september 2019 at 20:47

  Altså – nymalet! Om det er døre eller vinduer, vægge eller gulv, loft eller noget helt andet – det er bare så dejligt! Vi har lige malet vores udhæng og vinduer udvendig og vores havemøbler har også lige fået en tur. Elsker følelsen af ‘gammelt’ som får nyt liv. Og duften af maling…

  • Reply
   Anne Romedahl
   14. september 2019 at 16:09

   Jeps, det er bare skønt, når det er nymalet. Jeg har været inde at læse på din blog. Det lader til, at du er lige så produktiv som mig, når du har lidt alenetid:-)

 • Reply
  Simone sandholdt
  27. februar 2020 at 20:29

  Hej 🙂 det er altså virkelig en flot trappeopgang I har Jeg vil lige høre om hvordan I fandt frem til denne rette højde på den farvede væg ? Vi skal selv til at male og kan ikke lige finde ud af hvor højt oppe vi skal male på væggen

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. april 2020 at 9:08

   Jeg prøvede mig bare lidt frem ved at sætte malertape i forskellige højder og endte på ca 80 cm. Hilsen Anne

 • Reply
  Camilla
  31. marts 2020 at 12:08

  Hvad er farvekoder på den grå vægfarve?

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. april 2020 at 8:59

   Hejsa. Farven er hjemmeblandet, så jeg kan desværre ikke hjælpe med en farvekode, da jeg blot prøvede mig frem, indtil farven var, som jeg ville have den. hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.