DIY Inspiration Livsstil

Juleknas – og en enkelt lækker gaveindpakning

Julen nærmer sig, og i den anledning vil jeg lige dele en lækker opskrift med jer – selv om jeg overhovedet ikke er nogen ørn i et køkken.

Juleknas mandler chokolade

Nem og lækker mandelknas

 

Vi elsker mandelknas her og laver det hvert år til jul – ofte flere gange.  Den har det nemlig med at forsvinde ud i den blå luft. Jeg tror, det er nisserne på vores loft, der ikke kan holde snitterne fra dem. De er lynhurtige at lave, og eneste faldgrube er, hvis man kommer til at brænde sukkeret på – så bliver det helt uspiseligt!! Bortset fra det, så er det nemt at gå til – også selv om en del af processen skal gå hurtigt.

Massen brækkes i tilfældige stykker, når den er afkølet. Resultatet bliver ret rustikt – og lige noget for mig:-) Vi plejer at lave to versioner – en med mandler og en med nødder. De er gode begge to.

 

Mandelknas opskrift

Kun tre ingredienser – fire med overtrækschokoladen

Mandelknas (eller nøddeknas)

Ingredienser:

 • 300 sukker
 • 1/2 tsk natron
 • 150 mandler/nødder
 • Mørk chokolade til overtræk

 

 

 

 

 

 

 

 1. Tænd komfuret på middel varme og kom sukkeret på panden. Spred sukkeret ud, så laget er ensartet i tykkelse alle steder
 2. Sukkeret skal smelte langsomt og må ikke ryge. Det kan være nødvendigt at løfte panden fra varmen indimellem Du må gerne røre i lille smule i sukkeret (skubbe en smule til det)
 3. Når sukkeret er helt smeltet og uden sukkerkorn, så kommes natron i efterfulgt af en lyn-omrøring
 4. Massen vil nu boble op og mandler/nødder hældes i
 5. Lyn-omrøring igen og tag panden af varmen og hæld massen ud på bagepapir og glat det en smule.
 6. Lad massen køle af og knæk den i rustikke stykker
 7. Smelt chokoladen i vandbad og dyp bruddene, så halvdelen dækkes af chokolade. Chokoladen er prikken over i’et, både for smag og udseende
 8. Læg dem til tørre på en rist (husk bagepapir under – det sviner lidt)

VIGTIGT: Punkt 3-4-5 skal foregå i en arbejdsgang og foregå lynhurtigt efter hinanden. Natron i – rør rundt – mandler i – rør rundt – af panden – hæld ud på bagepapir og udglat (brug max 30 sekunder i alt)

Mandelknas opskrift

Lynomrøring efter natron og mandler er kommet i

 

Mandelknas opskrift

Glat massen ud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandelknas opskrift

Brug en kniv til at lave rustikke stykker

 

Juleknas mandler chokolade

Prøvesmagning

 

Juleknas mandler chokolade

De er fantastisk gode og helt sprøde – så pyt med at chokoladen blev lidt for varm:-)

 

De bliver helt sprøde og drøngode – så det kan godt være, at du kommer til at lave flere portioner, inden det bliver jul

Og så lige et lille tip til en fin pakkeindpakning her på falderebet.

Jeg manglede at pakke et par gaver ind, og da min ældste datter har et abonnement på Goodiebox, så havde vi en del Goodiebox-æsker liggende. Æskerne er virkelig fine og af god kraftig kvalitet, så jeg tænkte, at de ville være fine som gaveæsker. Jeg malede toppen af boksene med tavlelak og lod det tørre natten over.

Derefter tog jeg noget kraftigt julepapir i marmorlook (1o kr pr rulle i Rema), som jeg synes ligner en million. Jeg klippede gavepapiret i en trekant, så det dækkede halvdelen af låget og gik ned over siderne på. Så limede jeg det bare på med en alm limstift.

diy gaveæske marmor tavlelak

2 gaveæsker i marmor

 

diy gaveæske marmor tavlelak

Marmorpapir til 10 kr pr rulle fra Rema

 

 

 

 

Tavlelak på låg

Bortset fra tørring af tavlelakken, så tog det kun 10 minutter at lave de to gaveæsker. Jeg synes faktisk, at det var tiden værd. Jeg håber ihvertfald, at æskerne gør lidt lykke hos modtageren juleaften.

Tak fordi du læste med!!

 

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.