DIY Indretning Inspiration Interiør

Make-over af drengeværelse

Efter en måneds knoklearbejde i tre værelser på vores 1. sal er det nu endelig til at se en ende på arbejdet. Vores ældste datter Karoline er rykket nedenunder og har fået sin egen afdeling i huset. Da hun var kommet godt på plads i det nye, så kunne den store værelsesrokade på 1. sal begynde. Mellemstedatteren Thea skulle have Karolines gamle værelse, William skulle rykke ind i Theas gamle værelse, og William gamle værelse skulle indrettes til gæsteværelse. Fik du ikke set indlægget om mit nye gæsteværelse, så kan du se det lige her

August måned gik med at rive savsmuldstapet ned og sætte værelserne i stand. Under savsmulden var så desværre endnu et lag tapet – ARRGHHH!!  Da det kom ned, var der en del spartelarbejde. Væggene skal stå helt glatte, inden filt kommer på – da man ellers kan se hver eneste ujævnhed på væggen. Desuden har jeg malet alle gulve og lofter, nu hvor rummene alligevel stod tomme, og både gulv og lofter var nemme at komme til.

Nu står Williams værelse klar,  og jeg tænkte at jeg ville vise lidt fra hans værelse frem idag.

William er godt tilfreds med sit nye rum. Han har selv været med til at vælge farverne. Han kan heldigvis lide blå og grønne nuancer, som jeg:-) Han har fået mere end dobbelt så meget plads, så masser af gulvplads til leg med Lego. Han havde et ønske om masser af små gemmesteder til ting og sager. Det har jeg forsøgt at give ham. Derudover havde jeg et ønske om masser af opbevaringsplads (gemme-af-vejen-plads) til mange kilo lego og andet lidt større legetøjsting. Endelig skulle han have en skrivebordsplads, som gerne skulle indbyde til at hygge sig med lektielæsning ( hmm-hmm).

Stort set alle ting er genbrug fra hans tidligere værelse, som bare er blevet opdateret med nye farver. Jeg har suppleret med enkelte nye ting, lidt fra dba og den lokale genbrug og et gulvtæppe fra IKEA.

Williams seng, natbord, kommode og skab blev malet i en smuk mørk blå.  Da jeg var i gang med malerarbejdet, sætte jeg hjul under både skab og kommode. Jeg elsker hjul på møbler. Det har den store fordel, at man meget let kan flytte selv store ting alene, hvis trangen til forandring pludselig opstår.

Derudover vil jeg fremhæve væggen med den lange knagerække. Faktisk to ens knagerækker som er sat sammen. Det er et loppefund fra i sommers og fungerer rigtigt godt sammen med farveopdelingen af væggen.

Her lidt før- under- og efterbilleder af William værelse. Håber du kan finde lidt inspiration:-)

 

Savsmuldtapetet er nede, og nu skal der spartles

 

Så skal der sættes glasfilt op

 

Alle møbler får et par omgange “industrial blue”

 

Der males og males og males

 

Der er tænkt masser af opbevaring i værelset. Der er legetøj i skufferne

 

Den lange knagerække i næsten hele væggens længde.

 

Der er et stort vindue og masser af lys i Williams nye værelse

Hylde over seng – close up

 

Lang knagerække og farveopdeling på væg

Masser af puder i sengen i blågrønne toner. Væggen er kun malet halvt op

 

 

Detaljer skrivebord

 

Detaljer

 

Et nyt loppefund har fået plads i Williams værelse

 

Karlekammerskabet rummer alt Williams tøj

 

 

I vindueskarmen en kasse til hemmeligheder

 

 

Skrivebordpladsen med masser af skuffer, æsker og opbevaring til yndlingsting og alverdens små dimser

 

Seng og yndlingsdinoer indenfor rækkevidde

 

Lego-opbevaring i store industrikasser. Jeg har lavet et låg til kasserne, så det fungerer som lege-byggebord. I kassen øverst er de i gangværende lego-byggerier (dem som man absolut ikke må pille ved!!)

 

Tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jette Gad
  2. oktober 2018 at 16:58

  Du er så vild Anne – jeg elsker det. 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   3. oktober 2018 at 7:23

   Tusind tak for de søde ord:-) Jeg er bare glad for at arbejdet er overstået. Aldrig mere savsmuldstapet!!

 • Reply
  Kristina Svane
  2. oktober 2018 at 20:43

  Total lækkert drenge værelse! Heldige W Når engang overskuddet er der skal mine de to stores værelser vist også ha en opgradering
  Jeg har tænkt på noget. Du har slet ikke vist billeder fra den bolig reportage i det Hollandske magasin. Hvordan kan det ske? Er spændt på at se det

  • Reply
   Anne Romedahl
   3. oktober 2018 at 7:21

   Mange tak Kristina. Ja, det kræver lige lidt overskud, men I har jo også haft nok at se til med ny baby, ombygning og udestue, man kan ikke det hele på en gang. Jeg må se, om jeg kan få lavet noget med det hollandske blad. Kh Anne

 • Reply
  Heidi Carlsen
  3. oktober 2018 at 11:53

  Super flot! Hvor har du fundet dino plakaten ?

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. oktober 2018 at 9:40

   mange tak. Plakaten er købt hos @littlekidsville mvh Anne

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.