DIY Indretning Inspiration

Gråt og flot – om malede gulve

diy maling gulve grå flügger maling

Trappeopgangen fik et løft. Gulvene står godt til trappegelænderet i mahogni

 

Sidste år malede jeg alle vores trægulve i en lys grå i hele huset. Det har jeg ikke fortrudt. Vi har gamle brede fyrretræsbrædder i hele huset, men de var efterhånden noget slidte og plettede at se på. Gulvvask tog en evighed, og eftersom jeg har en del træmøbler især i teak, så synes jeg, at udtrykket blev noget rodet med alle de forskellige træsorter. Jeg ønskede mig derfor mere neutrale gulve i et elegant look og begyndte at overveje at male gulvene.

Jeg synes, at det var et ret stort projekt at gå i gang med. Derfor gjorde jeg et ret grundigt forarbejde med at undersøge muligheder, fremgangsmåder, fordele og ulemper forud for projektet. Den eneste ulempe er, at hvis jeg en dag ønsker mig trægulve igen, så skal gulvene afhøvles igen, men det kan altså lade sig gøre – og det var vigtigt for mig.

Når det er sagt, så tror jeg nu ikke, at det kommer til at ske foreløbigt. Vi har nemlig fået nogle fantastiske lækre gulve, som har givet et andet andet look og har lysnet alle rum betydeligt. Møblerne kommer nu rigtigt til deres ret, og de løse tæpper i rummene træder flot frem. Derudover er det så praktisk. Gulvvasken tager nu ingen tid, hvor det tidligere tog timer med hårdt skrubbearbejde og masser af skift af vandet i gulvspanden. Det er et stort plus i min bog.

De allerfleste steder i huset holder gulvene sig meget flotte. I køkkenet omkring spisepladsen, hvor vi sidder altid, har gulvet altid været udsat for et massivt slid – også inden maling. Det er det fortsat. Vores Eames stole har nogle tynde og spidse stoleben, og her har jeg et par gange måtte refreshe gulvet med et nyt lag maling. Når gulvet er ryddet og rent, så tager det mig kun 20 minutter at køre rullen henover gulvet i vores spiseafdeling. Så selv om gulvet et par gange om året lige skal have en tur med rullen i “spidsbelastningsrummet”, så er det ingenting i forhold til al den tid, jeg tidligere brugte med gulvvask og skrub. Jeg kan kun anbefale at male gulvene – det giver et kæmpe løft i indretningen.

Projekt maling af gulve i hele huset krævede lidt planlægning, og jeg malede og færdiggjorde et rum af gangen. Grunderen og malingen er meget let at arbejde med, og det er nemt at rengøre malerrulle og pensel efter endt arbejde. Nedenfor kan du se, hvad du skal bruge til projektet, og hvordan jeg gjorde.

Du skal bruge

 • Trærens – Jeg brugte Flügger trærens
 • Grunder – jeg brugte Flügger Interior wood primer
 • Gulvmaling – jeg brugte Flügger Fluganyl farvekode S1500-N
 • Malerrulle med kort luv
 • Pensel – til hjørner og kanter
diy maling gulve grå flügger maling

Jeg brugte grunder og gulvmaling fra Flügger.

Sådan gør du

 1. Vask gulvene grundigt med trærens for at fjerne alle rester af sæbe. Brug evt. en slibemåtte til afvaskningen. Prof. power fiber-måtte kan anbefales herfra.
 2. Vask en gang med rent vand og lad gulvet tørre helt.
 3. Støvsug grundigt så gulvet er helt fri for snavs, nullermænd og andet.
 4. Grund gulvet med grunderen og brug en malerrulle med kort luv. Anvend en pensel til hjørnerne og kanter. Lad grunderen tørre efter anvisningen på malerspanden.
 5. Mal gulvet med gulvmalingen – dette gøres to gange
 6. Lad det tørre et par døgn inden du sætter møblerne ind igen
diy maling gulve grå flügger maling

I gang med grunding

diy maling gulve grå flügger maling

Lige efter 2. lag maling

 

diy maling gulve grå flügger maling

De grå gulve har lysnet alle rum helt utroligt. Her i køkkenet

 

diy maling gulve grå flügger maling

De løse tæpper gør sig godt på det grå gulv

 

Har du spørgsmål eller andet til projektet, så smid en kommentar nedenfor. Tak fordi du læste med!!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Johanne
  28. november 2016 at 10:36

  Nøj hvor ser det godt ud!

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. november 2016 at 20:24

   Mange tak skal du have Johanne. Jeg er simpelthen også så glad for, at jeg tog springet og gjorde det:-)

 • Reply
  Malene eriksen
  28. november 2016 at 15:46

  Hvor er det flot – overvejer at gøre det samme med mit stuegulv

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. november 2016 at 20:29

   Hej Malene. Det der tager længst tid er faktisk at få ryddet rummet. Selv arbejdet tager kun et par timer, og så selvfølgelig tørring indimellem. Det forandrer rummet fuldstændigt og koster ikke det vilde. Gulvvask kommer du til at juble over, hvis du er vant til at skrubbe trægulve:-)

 • Reply
  Mette Uhl
  1. december 2016 at 9:36

  Hej Anne!

  Tak for et virkelig velskrevet indlæg!
  Jeg står over for samme projekt inden længe.
  Jeg har et spørgsmål til afslibning af gulvet. Vores gulv er lakeret, og jeg går derfor ud fra det skal slibes ned inden projektet kan igangsættes.

  Har du gode råd til denne proces?

  Bedste hilsner,
  Mette

  • Reply
   Anne Romedahl
   1. december 2016 at 9:54

   Hej Mette

   Mange tak! Det er jeg glad for, at du synes. Vores gulve var rå (ikke lakeret) Grunderen søger for, at malingen hæfter godt på gulvet og at evt pletter og knaster ikke trækker igennem malingen efter et stykke tid. Når gulvet er lakeret, så ved jeg ikke, om du kan gøre præcis, som jeg med grunderen ovenpå lakken og så bare male bagefter. Jeg ved, at forarbejdet er rigtigt vigtigt for et godt resultat, så gulvene skal være helt rene og fri for fedt og snavs. Jeg ville lige spørge en fagmand, inden jeg gik i gang. Jeg får altid god vejledning hos Flügger. God fornøjelse med arbejdet.

   Hilsen Anne

  • Reply
   Heidi
   16. januar 2017 at 12:27

   Vi havde lakeret gulv og måtte slibe dem helt ned før vi gik i gang med at male dem. Jeg tror at det er de bedste, så du ved at grundmaling kan bindes helt korrekt.
   Vi også malede vores gulv til en lysegrå (purbeck stone fra farrow&ball) og jeg er mega tilfreds med resultatet. (eg. https://www.instagram.com/p/BGE-TgpTHQH) Jeg har forresten også malet nogle møbler med den sammen favre, og synes at favren bliver lidt lysere på gulvet. Bare en lille fif til favren udvalg. ^^

   • Reply
    Anne Romedahl
    23. januar 2017 at 16:09

    Tak for dit input til Mette. Dine gulve ser også virkelig fine ud. Det er bare helt vildt, hvor meget et malet gulv forandrer hele rummet:-)

 • Reply
  Mette Uhl
  1. december 2016 at 12:32

  Tusind tak for hurtigt svar!
  Vi må i Flügger.

  God dag!

 • Reply
  Natascha
  8. september 2017 at 21:00

  Hej. Rigtigt flot! – hvad hedder farven du har på væggen i køkkenet?

  • Reply
   Anne Romedahl
   11. september 2017 at 8:26

   Mange tak. Farven på væggen er Torden fra dyrup:-)

 • Reply
  Camilla
  7. november 2017 at 20:47

  Det ser super lækkert ud! 🙂
  Har I malet gulvene i hele huset? Vil du vise nogle flere rum hvor gulvet er malet, samt evt. overgang fra malet trægulv til andet gulv hvis I har det?

  Overvejer selv rigtig meget at male vores. Men det er et stort spring, og hvis først man gør det, kan det ikke laves om.. 😛

  • Reply
   Anne Romedahl
   29. december 2017 at 23:08

   Hej Camilla. Jeg beklager den lange svartid, men din kommentarer havde forputtet sig. Hvis du kigger på min instagramprofil @morrisseymmm, kan du se gulvene i de fleste rum, der er ihvertfald masser af billeder. Har desværre ikke billeder af overgange til trægulve. Jeg er meget glad for de malede gulve, og hvis det en dag skulle komme dertil, at jeg nskre trægulve, så vil jeg gøre et forsøg med at få dem afhøvlet. så bliver mellemrummet mellem brædderne bare lyst (altså med den grå maling) i stedet for mørkt. Hilsen Anne

 • Reply
  Marie-Louise
  15. november 2018 at 22:21

  Hej Anne
  Hvad hedder den grå farve ? Eller har du koden. Vi har vide gulve, men jeg kunne godt tænke mig grå næste gang
  Vh Marie-Louise

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. januar 2019 at 18:27

   Hejsa

   Jeg mener, at jeg var svaret dig omkring farvekoden, men dit spørgsmål står som ubesvaret, derfor får du det lige igen. Farvekoden er nævnt i indlægget om malede gulve, det er et langt nr, som jeg ikke lige kan i hovedet, men du kan finde det der. mvh Anne

 • Reply
  Marie-Louise
  16. november 2018 at 19:35

  Hej
  Hvad hedder den grå farve ?
  Tænker på at male grå gulve i stedet for mine hvide.
  Vh Matie-Louise

  • Reply
   Anne Romedahl
   30. november 2018 at 10:57

   Hej marie-louise. Farvekoden har jeg oplyst i blogindlægget om malede gulve. Koden kan jeg ikke huske i hovedet, men du kan finde den der:-) hilsen Anne

 • Reply
  Carsten V
  18. oktober 2019 at 10:58

  Sad lige og søgte og ramte denne side.. hvor langt tid gik der til dine gulve var hærdet? jeg har lige malet mine, og de virker stadig lidt bløde i det, men der er kun gået 4 dage endnu.. nogen sige 7-10 dage andre sige 3-4 uger.. hvad er din erfaring.

  Hilsen
  Carsten

  • Reply
   Anne Romedahl
   23. oktober 2019 at 7:26

   Hej Carsten. jo længere tid der går, jo mere hærdet bliver malingen. Jeg synes dog at efter 7-10 dage, så ret malingen ret hård og kan holde til en del. hilsen Anne

 • Reply
  Jens Odgaard Olsson
  5. marts 2023 at 8:08

  Hej, hvad var dine tanker i forhold til farvevalg. Er hvid for svært at holde, eller bliver det for ‘skingert’? Overvejede du i øvrigt at bruge epoxymaling, der kan klare en del mere slid?
  Tak for en grundig artikel.

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. marts 2023 at 17:26

   Hej Jens

   Først mht farve. Den lysegrå er valgt, fordi hvid er mere skinger for øjnene, især når solen skinner. Den lysegrå er langt mere behagelig at kigge på, synes jeg. Desuden også lidt nemmere at holde ren. Du kan se alt på en helt hvid

   Mht epoxymaling og gulvmaling, så har jeg prøvet begge og vil til enhver tid anbefale alm gulvmaling. Det er rigtigt, at epoxymaling er stærk, når det gælder alm slid, men hvis du taber noget tungt på epoxymalingen, så kan malingen springe af i flager, så får du måske en flage på størrelse med en 5 krone, som du så skal have lappet- og med epoxy er det en større opgave med sikkerhedsudstyr, udluftning mm. Den alm gulvmaling, som jeg nu bruger alle steder, er meget nem at arbejde med, det tager ingen tid og tørrer hurtigt. Fx i vores køkken, hvor stoleben ved spisebordet er ret spidse og hårde ved gulvet. Her maler jeg om en gang om året. Tømmer rum og støvsuger (1/2 time) maler (genopfrisker) hele gulvet . Tager også 1/2 time og efter bare en time kan jeg gå på gulvet igen. Det lugter ikke og det vil jeg til enhver tid foretrække i forhold til bøvlede lapninger med epoxy (som man iøvrigt kan se bagefter) fordi det er en tyk flage, som springer af, når man taber noget på gulvet. Fluggers gulvmaling er langt mere fleksibel og elastisk og springer ikke af i tykke flager.

   Håber du kan bruge mit input. God fornøjelse med projektet.

   Hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.