DIY Indretning Inspiration Udeliv

Skøn overdækket ude-oase

 

Sidste sommer lavede vi projekt overdækket ude-oase. Noget jeg længe havde drømt om for at forlænge den tid, man kan sidde komfortabelt udenfor og nyde den lyse tid. Mit problem var bare, at vores grund ikke er meget større end et frimærke – så der var stort set ikke noget plads at give af. Det var et must, at der også skulle være plads til ungernes trampolin, som de bruger massivt – når vejret tillader det.

Terrassen i brug

 

I dette indlæg vil jeg vise billeder fra processen af vores projekt. Stor er terrassen ikke (2,6 x 2,4 m), men placeringen og overdækningen har gjort, at vi nu bruger hele vores have – og langt mere end tidligere.

Vores hus ligger på en gade, hvor der er en del lejligheder omkring. En del af haven ligger i forlængelse af en lang indkørsel. Denne del af haven blev stort set ikke brugt, da der var frit udsyn fra de omkringliggende lejligheder. Jeg ville derfor gerne have en slags afskærmning ud mod gaden. Vi har en stor gammel mur i skellet ind til naboen, og på den vokser masser af efeu. Jeg fandt derfor på at afkorte vores indkørsel (som alligevel ikke blev brugt) og fik i første omgang opsat et par stolper og noget rionet, og så flettede jeg efeugrenene fra muren på rionettet for at skærme ud mod gaden.

 

terrasse udeliv inspiration diy oase

1. etape. Først blev indkørsel afkortet med stolper og rionet. Vi brugte efeu fra muren til at flette ind i rionettet

 

For at skjule indkørslen og gøre terrassen mere komfortabel lagde vi strøer ud på bunden af indkørslen og lavede et dæk af trykimprægneret træ. Jeg gav det olie 2 gange – inden vi tog terrassen i brug.

 

terrasse udeliv inspiration diy oase

2. etape. Vi lavede dæk fra trykimprægneret træ.

 

Bagved rionettet ind mod haven satte vi træplanker vandret med overlap op på stolperne og malede de dem sorte. Denne flade fungerer nu som den ene side på miniterrassen. Der hvor indkørslen sluttede satte vi endnu 2 stolper, så vi kunne lave overdækning. Vi har valgt nogle almindelige gennemsigtige plader i plast.

Bagved rionettet ind mod haven satte vi træplanker vandret med overlap op på stolperne og malede de dem sorte. Denne flade fungerer nu som den ene side på miniterrassen. Der hvor indkørslen sluttede satte vi endnu 2 stolper, så vi kunne lave overdækning. Vi har valgt nogle almindelige gennemsigtige plader i plast.

3. etape. Planker på bagvæggen. Vi mangler nu kun overdækningen

 

På dette billede ses tydeligt, hvorfor vi havde behov for at afskærme mod gaden. Denne del af haven blev slet ikke brugt, fordi man kunne kigge lige ned i haven.

 

Den overdækkede terrasse er det bedste, vi har gjort i haven. Stor er den ikke, men den bliver brugt dagligt i den lyse tid. Jeg sidder her og arbejder – eller bare nyder det, mens ungerne leger i haven. Vores store piger sidder herude om aftenen, når lyskæderne er tændt. Faren og sønnike har overnattet herude, og det planlægger vi at gøre massivt til sommer. Lige nu er terrassen er at blive gjort klar, trædækket er skrubbet og skal have endnu en omgang olie, inden jeg kan flytte helt derud igen.

 

Her på falderebet lige et par stemningsbilleder fra sidste sommer.

 

Er der lidt blæs på, at sætter vi solsejl op på den ene side af terrassen. Der gør vi også, hvis vi overnatter herude.

 

 

 

 

 

 

Det var alt fra mig i dag, tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stine Haulrik-Friis
  2. april 2017 at 12:04

  Ser super fint ud 🙂 Vi skal også igang med noget tilsvarende, og synes det er svært at finde pæne tagplader 🙂 Hvilke har du brugt?

  • Reply
   Anne Romedahl
   6. april 2017 at 16:53

   Har faktisk bare brugt nogle almindelige tagplader (ikke de blålige) mine er mere hvide i det. Superpæne er tagplader altså ikke, men dejligt at man kan sidde her under en byge også:-)

 • Reply
  Rebecca
  18. juni 2017 at 17:19

  Skøn skøn ide og fantastisk at I så også fik afskærmet mod gaden. Jeg er vild med det hele. Tak for at dele.

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. juni 2017 at 7:34

   Mange tak. Jeg glæder mig over haven og terrassen hver dag – især i denne tid. Dejligt at du kunne bruge inspirationen. Det er så meget sjovere at skrive, når man får noget respons, så tak for det!!

 • Reply
  Pia
  28. juli 2019 at 11:38

  Hej Anne

  Så dit uderum i et blad, ser virkeligt hyggeligt ud, drømmer selv om et sådan.

  Vi går også med lidt planer om, at skal have lavet et, men problemet er at finde det rigtige tag.

  Umiddelbart synes jeg, at jeres tag ligner en enkelt plastplade uden bølger, kan du huske hvad det hedder og, hvor i har købt det.

  Når jeg søger på plast tag, kommer der kun de bølgede plager og termoglastagene der er dobbelte.

  Håber du kan hjælpe mig, jeres ser så fint og enkelt ud.

  MVH
  Pia

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. juli 2019 at 19:10

   Tusind tak for de pæne ord!! Det er termoplader, som vi har brugt. De er dog ikke ret tykke, så du får samme lette udtryk, hvis du køber de hvidlige termoplader i Jem og fix. Hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.