Indretning Inspiration Interiør

Grønt er godt for øjnene

For få år siden ejede jeg stort set ikke en eneste grøn plante. Jeg havde måske et par oversete paradistræer stående, som overlevede på trods af næsten ingen vanding og pleje. I løbet af det sidste halvandet år har det billede ændret sig fuldstændigt. Idag holdt teenageren og jeg mandtal og talte alle planter i hele huset – og jeg må indrømme, at vi begge blev overrasket over antallet af planter.

113 planter fordelt på 166 m2, og 83 m2 kælder, og tallet holder – vi talte nemlig to gange. Alle planter i krukkerne udenfor og de to hæklede kaktusser i køkkenet, talte vi ikke med –  måske jeg gør det en anden dag.

Altså jeg synes jo nok, at det er et pænt højt tal, og ret godt gået af en, som overhovedet ikke har grønne fingre. Hemmeligheden er, at jeg især køber kaktusser og sukkulenter. De skal ikke have ret meget vand og stortrives åbentbart i mit selskab. Har enkelte Monstera og Pilea og måske tre eller fire andre, som jeg ikke kender navnene på. De har alle brug for lidt mere vand, men antallet af planter, som skal vandes jævnligt er overkommeligt – og derfor lever de alle endnu. En anden ting jeg gør er, at sætte planterne i klynger. Det gør også, vandingen bliver lidt lettere.

Der er også nogle planter, som jeg helt holder mig fra. Pletter i luften, perler på snor og spøgelsesstræer holder max en uge hjemme hos mig. Det er penge lige ud af vinduet, så dem har jeg efterhånden lært at gå udenom, når jeg handler grønt.

Må indrømme, at jeg er blevet ret begejstret for det, som de grønne planter giver til mit hjem. Jeg synes, at kaktusser i forskellige former og strukturer er et fedt indslag i indretningen – de tilfører noget liv og noget hygge. Man siger jo også, at grønt er godt for øjnene. Mine øjne har ihvertfald godt af det grønne, kan jeg mærke.

Jeg har også lidt nye grønne ønsker. En kæmpe violinplante vil jeg gerne eje, og når vi nærmer os jul -så skal jeg helt sikkert have fat i et cedertræ.

Nedenfor lidt grønt fra mig, måske det også gør godt for dine øjne:-)

 

grønne planter kaktus

En klynge grønt i stuen

 

grønne planter kaktus

På badeværelseshylden

 

grønne planter kaktus

I opgangen

 

 

grønne planter kaktus

I køkkenet

 

pilea grønne planter

I entreen

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christina Jørgensen
  27. september 2016 at 5:52

  Det er så dejligt med en masse grønne planter Jeg er også stor fan af dem

  • Reply
   Anne Romedahl
   27. september 2016 at 9:23

   Det kan jeg godt forstå, og udvalget er så stort nu, hvor de er blevet så populære. Du skulle tjekke en violinplante. Ønsker mig sådan en og stort som et træ. De er virkelig fine:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.