DIY Indretning Inspiration Interiør

Teen-værelse i industriel stil

Min skønne teenager kom en dag og sagde, at hun var vokset fra sit værelse. Hun havde helt ret. De løsninger vi tidligere havde lavet til opbevaring af legetøj mm. var der ikke brug for mere. Legetøjet var for længst væk, og der var behov for noget andet. Vi indrettede værelset i industriel stil med brugt og godt fra dba og masser af diy-løsninger efter teenagerens ønsker. Jeg har fået lov til at invitere jer ind i teen-værelset og vil vise jer nogle at de diy-løsninger i rå stil, som vi har lavet.

Tøjstativet er et råt indslag og lavet af vvsrør og muffer. Tøjstativet her er 1,60 m langt og 1.30 m i højden. Kan du selv skære gevind i rørene er det en meget billig løsning, ellers skal du købe lidt flere meter rør – men så er der gevind i enden af rørene. Har du ikke mod på at lave dit eget tøjstativ af vandrør, så er der en del af disse tøjstativer på dba.

 

diy teen-værelse rå stil

Tøjstativ af vandrør

 

Den lille reol er lavet af to gamle ølkasser, som har fået hjul under. De gamle ølkasser er særdeles velegnede til opbevaring. Ved hjælp at hjul og skruer kan du nemt lave en større reol af ølkasser. Du kan også forskyde ølkasserne i forhold til hinanden – eller vende nogle af ølkasserne på den anden led og designe den præcis til dit behov.

 

diy teen-værelse rå stil

Lille reol af ølkasser

 

Plakaterne her ikke sat i rammer men i stedet forsynet med et stykke liste foroven og forneden og sat på med dobbeltklæbende tape. Ophænget kan du lave at sisalsnor eller et stykke lædersnøre. Rørepinde til maling eller fejelister er helt perfekte at bruge til opsætning af plakater . Når du hænger plakater op med trælister så giver dette et lidt råt og lettere udtryk, end når du sætter billederne i glas og ramme.

 

diy teen-værelse rå stil

Plakater påsat lister i stedet for rammer

 

Det er rart med opbevaring ved siden af sengen. Her er det et ikea skuffedarium, som er fundet brugt på dba. Skufferne er vendt med indersiden ud og har fået påsat lædergreb lavet af et gammelt bælte. Reolen har fået hjul på, så den er mobil og let at flytte rundt med.

 

diy teen-værelse rå stil

Diy-reol med lædergreb på hjul

 

Sengetæppet er indfarvet med dylon stoffarve. Puderne er lavet af gamle lagner. Batikmønsteret på puderne er lavet med elastikker og derefter farvet med dylonfarve i vaskemaskinen. Når du skal farve stof, så er det vigtigt, at stoffet er ren bomuld, så farven ellers ikke vil hæfte ordentligt. Sengegavlen er et stykke finerplade skåret til på mål, så den er lidt bredere end sengen og danner en ramme omkring sengen. Pladen er sat op på væggen med et par skruer. Du kan også sagtens lave sengegavlen af palletræ, bare husk at slibe palletræet med sandpapir, inden du hænger den op.

 

diy teen-værelse rå stil

Batikpuder og sengetæppe farvet med dylon-farve og sengegavl af finerplade

 

 

Højbordet bliver flittigt brugt som cafebord, når min søde teeanger har gæster til hygge og the. Indimellem bliver det muligvis også brugt til lektierne. Som tøjstativet er det lavet af vandrør – dog i lidt kraftigere dimension og bordpladen er lavet af en kraftig krydsfinerplade. De patinerede barstole er loppefund og passer i stilen fint til bordet.

 

diy teen-værelse rå stil

Væghængt cafebord med ben af vandrør

 

Bogkasser findes i forskellige varianter, som enkelte eller med to eller tre rum. De kan endda også fås med skuffemoduler. Bogkasserne er geniale at lave vægreoler af, og du kan sammensætte dem lige efter dit behov. De bogkasser vi fandt, trængte til et lag maling eller to. Rummene i bogkasserne er malet tone-i-tone en i grå farve. Vil du lave Tone-i-tone, så skal dit udgangspunkt være den samme farve. Jeg har brugt en mørk antracitgrå. Har fyldt lidt af antracitgrå i tre plastkrus og så blandet med hvid maling i forskellige mængder. På den måde får du tre forskellige nuancer af farven, men med den samme grundtone.

 

diy teen-værelse rå stil

Bogkasser malet tone i tone

 

Vi blændede en dobbeltdør med isolering og en masonitplade, som blev skåret til i størrelsen. Masonitpladen blev derefter grundet og ved hjælp af malertape malet i grafisk mønster efter tone-i-tone princippet. Det grafiske mønster kan du fint lave på væggen, vi havde bare lige en blændet dør, som skulle camoufleres.

 

diy teen-værelse rå stil

Blændet dør med grafisk mønster

 

Lampeskærmen er lavet af et foldeophæng. Ledningen blev fikseret med en plastikstrip, så pæren holdes i midten af lampen. Husk altid med bruge en led-pære, da den ikke bliver så varm.

 

diy teen-værelse rå stil

Diy lampeskærm over cafebordet

 

En opslagstavle hører også til på et teenageværelse. Valget faldt her på en retro-opslagstavle i kork, som teenageren har pyntet med postkort. En plade i træbeton ville også være rigtig fed til formålet. jeg skal helt sikkert snart finde noget at bruge en plade træbeton til.

 

diy teen-værelse rå stil

Opslagstavle i kork med fine postkort

 

Værelset her har gennemgået en total forandring, og teenageren er glad og tilfreds. Håber du blev inspireret og fik ideer til at gå i gang med at lave nogle diy-løsninger, som ikke behøver at koste en bondegård;-)

 

Tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.