Inspiration Interiør Livsstil

Kaffe og kage

Et lidt atypisk indlæg fra mig idag. Det er et af goderne ved at skrive på egen blog – man bestemmer selv:-). I dag skal det handle om kaffe og kage, og jeg tænker faktisk, at I godt kan finde et par gode tips og så en helt fantastisk opskrift – som gør sig godt til kaffen.

Jeg skulle blive 40+ inden jeg fik smag for kaffe – og det samme gjaldt manden  Nogen vil måske mene, at vi stadig ikke drikker rigtig kaffe. Vi drikker nemlig cafe latte og har investeret i en espressomaskine.  Det startede med, at manden en dag smagte en espresso ude i byen – som rent faktisk smagte ham. Lidt senere overgav jeg mig og prøvede en latte. Den faldt også i god jord. Så begyndte vi at overveje en maskine, som kunne lave en god kaffe, og kravet var – at det skulle være en rigtig god kaffe. Manden nørdede kaffe på youtube, og jeg kom ind i kampen – da vi skulle finde en espressomaskine. Jeg fandt en brugt på dba, som var til at betale, og som samtidig så ret fin ud:-)

Dream Ascaso – vores første espressomaskine

Vores Dream Ascaso maskine havde vi vel et års tid. Den var rigtigt fin at kigge på, men kunne kun lave to varme kopper kaffe, inden den skulle hvile og blive varm igen. Det var noget træls, når man havde gæster! Derfor nørdede manden videre med at kigge på espressomaskiner og kaffekværne, så vi kunne blive opgraderet på kaffen. Manden fik til opgave at købe en ny espressomaskine. Opgaven tog han meget alvorligt og kom hjem med en maskine på 35 kilo og en størrelse – som nærmest krævede en tilbygning til køkkenet.  Må indrømme at jeg i starten var lidt skeptisk pga størrelsen, men måtte kapitulere, da jeg havde lært den at kende – for nøj….den laver god kaffe!!

 

kaffe espresso

Vores kaffemonster

Maskinen har det sindsygt lange navn Izzo alex duetto III dual pid. Vi har siden købt en rigtig god kværn at kværne kaffebønnerne. Med alt der kaffenørderi, så må man jo ikke gå ned på udstyr;-) Vi har afprøvet MANGE forskellige kaffebønner og mælk til at skumme at skumme med de sidste par år, og vi hygger os rigtigt med meget med vores daglige kaffestunder.

kaffe espresso

Når manden køber kaffekværn, så bliver det sådan en fætter

 

Hvis du også er til en kop god kaffe, så skal du prøve nogle af mine favoritter fra Kaffemekka. Her kan jeg anbefale Burundi, Super aroma og endelig Super crema, som er dejlig mild og rund i smagen. Når vi ikke når at køre til Århus til Kaffemekka, inden vi løber tør for kaffe, så køber vi Lavazza Espresso – den er også god og fåes i de fleste supermarkeder.

 

Her ses skum med alt for mange bobler, den skal være helt uden bobler – men hjertet er nu meget sødt. Øvelse gør mester:-)

 

kaffe espresso

Et abstrakt mesterværk lavet af mig:-)

 

Mælken er et kapitel for sig. Vi bruger minimælk til latten, og har efterhånden afprøvet samtlige mærker minimælk for at finde det mærke, som laver det fineste skum. Vi er endnu ikke så skarpe til at lave små kunstværker med den cremede skum, men vi satser på at få det lært en dag;-)

På falderebet skal I lige have opskriften på Biscotti.  Opskriften fik jeg til en kreativ aften arrangeret af en af de skønneste og mest kreative kvinde, som jeg kender. Den har fulgt mig en del år efterhånden, og det er en klar favorit her i huset. Biscotti går helt perfekt til kaffen – og så er de nemme at lave:-)

Biscotti – med mandler

Du skal bruge:

  • 250 g mel
  • 250 g sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 150 g mandler
  • 2 store æg
  • 1 stang vanilje eller vaniljesukker, hvis du ikke har en stang i huset
  • Lidt revet citronskal (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og evt citronskal. Saml det med æggene og ælt mandlerne i.
  2. Tril dejen til pølser og sæt den på bagepapir på bagepladen
  3. Tryk dem flade (ca 4-5  cm i bredden)
  4. bag ved 180 grader i 15-20 minutter
  5. Skær stængerne ud i tommelfingerbrede snitter, mens de endnu er varme.
  6. Sæt dem i ovnen igen ved 100 grader i ca. 15 minutter

Nemt og lækkert – Lige noget for mig:-)

 

 

Biscotti får ikke lov til at ligge længe i kagedåsen hjemme hos os

 

 

kaffe espresso

Tak fordi du læste med!!

Anne

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Kristina Svane
    16. april 2017 at 14:12

    Det er altså bare SÅ sjovt at læse dette indlæg. Det lyder akurat som os Kim, især var også længe om at lærer at drikke kaffe. Men da det så skete gik der også total nørd i den. Vores første maskine var også en fryd for øjet for damen i huset, en cremefarvet Kitchenaid God var den dog ikke, især mælkeskummeren var et problem. Amen du vil ikk vide hvor mange liter mælk der er brugt her i huset på at øve latteart Idag er Kim ret skrap til det og vi har da også en ok maskine. Du er heldig, din er jo smuk Tak for dejlig læsning

    • Reply
      Anne Romedahl
      16. april 2017 at 20:13

      Det er såååå hyggeligt med kaffenørderi Kristina. Jeg nyder mine to kopper om dagen – og nyder at manden nørder, så jeg bliver forkælet med god kaffe. Mht latteart har vi fortsat meget at lære. Manden har rimeligt styr på det – jeg har overhovedet ikke:-)

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.