Indretning Inspiration Interiør

Lampe Love

Annonce for LE KLINT

LE KLINT Jubilæumsmodel 375

Nogle kvinder elsker sko, andre elsker lamper – og jeg er en af dem, som bare ELSKER lamper. Bordlamper, væglamper og loftslamper i smukt design kan til enhver tid få mig til at lige stoppe op og lige bruge lidt ekstra tid på at nærstudere form og design.

LE KLINT har eksisteret siden 1943, og hvem kender ikke de klassiske smukt foldede skærme, som fra start – og stadig er -uhyre populære. Det betyder, at LE KLINT fortsat producerer de klassiske lamper, men en del nye smukke designs er også kommet til.

Jeg er vild med LE KLINT frugtlygten , som er designet af Kaare Klint – helt tilbage i 1944. Jeg synes, den er så smukt foldet og elsker det enkle klassiske design. Frugtlygten hænger i mit køkkenalrum over spisebordet i den mellemstore version.

Close up – Frugtlygten i mit køkken

Faktisk havde jeg også Frugtlygten i en mindre version, men da jeg skulle hænge den op i mit soveværelse – klodsmajor som jeg var – så faldt jeg ned fra øverste trin på stigen og landede lige oveni den. Det overlevede den ikke, og det er jeg stadig ikke kommet mig helt over:-(

En anden og meget smuk LE KLINT lampe er Model 107, som kan ses her. Denne model blev skabt af Esben Klint – søn af Kaare Klint – tilbage i 1942 og året før firmaet blev grundlagt. I anledningen af LE KLINT’s 75 års jubilæum har LE KLINT lavet en fortolkning af Model 107 fra 1942 og udviklet en ny bordlampe, hvor skærmen er foldet som Model 107 og med en smuk fod i eg. Jubilæumsmodellen 375 har været på min ønskeseddel lige siden, at jeg så den første gang – og nu står den endelig i min stue.

Model 375 fåes både i small og medium og med skærm i papir eller plast. Jeg har valgt Jubilæumsmodellen i størrelse small , og lampen gør sig virkelig godt så mange steder, at jeg nok kommer til at flytte den en del rundt:-)

Jubilæumsmodellen 375 i begge størrelser

Her lidt billeder af min nye smukke lampe hjemme hos mig.


Smukt foldet og lækkert design


Aftenlys i stuen – og Model 375 from top
Lampen passer også så fint i vores nybyggede reol

Jubilæumsmodellen i vindueskarmen i karnappen


En anden af mine favoritter hos LE KLINT er modellen LAMELLA. Den er virkelig smuk og enkel i udtrykket også – og den buttede form her på billedet er spot on!! Jeg tror meget vel, at LAMELLA kunne blive mit næste lampekøb:-)

Her ses LAMELLA Model 132 – virkeligt smukt design!!

Det var lidt fra mig om MUST HAVE lamper. Læg gerne en kommentar herunder og fortæl, hvilken LE KLINT lampe, som er din favorit.

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mette
    21. december 2019 at 17:24

    Har du valgt plast eller papir?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.