DIY Indretning Inspiration Interiør

Inspiration – de skønneste diy-vægtæpper

Jeg lavede for nylig et par vægtæpper og postede et blogindlæg med en diy på vægtæpperne. Har du ikke fået læst indlægget, kan du finde det lige her. Efterfølgende fik jeg en masse spørgsmål på vægtæpperne, og på instagram kunne jeg se – at der blev produceret vægtæpper rundt omkring i de små hjem. Det gjorde mig rigtigt glad!! Det er jo lige præcis formålet med at lave diy-indlæg på bloggen – at forsøge at inspirere andre til at lave noget kreativt.

Jeg synes derfor, at det var på sin plads at lave en opsamling og dele alle de fede vægtæpper, som I har været i gang med at lave i den sidste måned. Så det kommer dagens indlæg til at handle om.

Da det især er på instagram, at jeg har set de vægtæpper, som der er produceret, så nævner jeg instagramprofilerne her. Så kan du gå ind på instagram og se mere, hvis du er blevet nysgerrig og har lyst til at følge med.

Vi starter hos @iderum.dk som er skøn kreativ boligprofil, hvor jeg ofte stikker forbi. Hun har lavet en farverig version med buet afslutning forneden. En fed detalje er at tæppet er sat på en bambusbøjle til ophæng. Det er da smart!!

Herunder både et billede fra processen og det færdige resultat på væggen. Det ser brandgodt ud!!

 

diy vægtæppe

I gang med arbejdet

 

diy vægtæppe

Details:-)

 

diy vægtæppe

Skønt indslag i skønne omgivelser

 

 

@fiehammershy har lavet et lækkert og vamset ryatæppe med garn fra stof og stil. Hun var ikke så doven som jeg. Fie har nemlig gjort tæppet helt tæt og bundet garn på hver eneste række. Resultat er blevet et megafint vægtæppe nærmest med dot-mønster. Fies tæppe måler ca 55 x 50 cm.

 

 

Lækkert vægtæppe over skrivebordet

 

 

Helle har fået lavet hele to eksemplarer af vægtæpper. Det første er ren retro med PANG på farverne. Det andet er mere afdæmpet i farverne, så kan man bytte ud alt efter humør. Helle har fundet grene til ophæng i naturen. Det koster gratis og giver et lækkert rustikt look.

diy vægtæppe

Retro med PANG. Så lækkert!

 

diy vægtæppe

Dæmpet udgave med træperler og naturgren

 

@hausholm_living hoppede med på vognen, og har også fundet en fin bambusbøjle til ophænget. Det er tænkt over farvevalget – og jeg er helt vild med den måde, at farverne er samlet på i klynger. Det giver en masse liv og spil i tæppet.

diy vægtæppe

@hausholm_livings smukke vægtæppe.

 

diy vægtæppe

Vægtæppet gør sig virkelig godt på en rå mur

 

 

@detlillegraahus har også været en tur i stof og stil for at finde materialer til vægtæppe. I første omgang forsøgte hun sig med at lave vægtæppet på en papkasse. Det var en større omgang, og hun var vist lige ved at løbe sur i arbejdet:-) Det lykkes dog, og resultatet ses herunder. Et fint tæppe holdt i blålige nuancer. Efter første forsøg havde Helle dog fået blod på tanden og lavede et mere. Denne gang på skridunderlag – det gik lidt hurtigere:-) Helle har brugt klippet et fleecetæppe fra Ikea op, og tilsat lidt gule garnrester, som hun havde liggende. Job well done må man sige!

diy vægtæppe

Første tæppe lavet på en homemade væv af papkasse. Det er da ret cool!

 

diy toilettaske strik

Det færdige resultat på væggen

 

diy vægtæppe garnrester

Helles udgave lavet af gule garnrester og opklippet fleecetæppe

 

 

@karenemilieskou var den første, som begav sig i gang med at lave et vægtæppe. Vægtæppet måler 50 x 35  cm og tog ca 4 timer at lave. Jeg synes, det er imponerende med den korte arbejdstid og sådan et fint resultat. Det er virkelig godt gået! Vægtæppet hænger nu smukt over skænken i selskab med en skøn kaktus. Det ser rigtigt godt ud!

 

Lækkert tæppe i lækre omgivelser

 

Sidst – men ikke mindst skal  I se, hvad @johannebehrmann har fundet på. Hun har lavet et tæppe med cirkelmønster. Jeg nørklede en del med den trekant, som jeg lavede på et af mine tæpper, og jeg er meget imponeret over, hvordan Johannes cirkel med nister faktisk står knivskarpt. Har fået fortalt, at hun har tegnet en skabelon først og derefter overført og markeret skabelonen med sprittusch på tæppet i de rette størrelsesforhold. Tæppet måler  40 x 60 cm. Johannes har valgt at lave usynligt ophæng. Det hænger på en bambuspind, som er samme bredde som tæppet og er så hængt op på søm. Johanne har købt garn og materialer i stof og stil. Virkeligt et fedt tæppe!!

 

diy vægtæppe stof og stil garn

Johanne var velforberedt. planlægning med skabelon

 

diy vægtæppe stof og stil garn

Close up

 

diy vægtæppe stof og stil garn

Johannes mesterværk med skjult ophæng:-)

 

Jeg vil gerne sige 1000 tak til de kreative damer, som var med på ideen om at samle vægtæpperne her – så andre kreative sjæle måske også får mod på at gå i gang. Det er skønt at fremstille noget selv, især når det bliver vellykket. Har DU fået lyst til at lave dit eget vægtæppe – så bare hop ud i det. Det er slet ikke svært:-)

Tak fordi du læste med!!

Anne

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  IdéRum
  20. marts 2017 at 19:44

  Så fint indlæg Anne ❤ du formår at inspirere og sætte de kreative vibes igang, og tusinde tak for de fine ord Jeg fandt en fin ophængsstang i genbrug forleden, så jeg går og tænker på hvordan mit næste vægtæppe skal se ud….tror jeg vil forsøge mig med noget i stil med det smukke tæppe med cirklen god aften til dig søde

  • Reply
   Anne Romedahl
   21. marts 2017 at 16:22

   Mange tak for roserne, men det kunne jeg jo ikke have gjort uden hjælp, så tak fordi du ville være med!! Lyder spændende med genbrugsophæng. Glæder mig til at se dit nye projekt. Jeg er også ret lun på på et tæppe med cirkel, så måske jeg også går i gang. Lige den næste tid bliver det ikke – en hæsblæsende tid her pt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.