DIY Indretning Inspiration Interiør

Makeover af gammelt skab

Jeg følger ofte med på salgssiderne på facebook og for lidt tid siden, så faldt jeg for et gammelt skab, som jeg hentede i Juelsminde. Videre kønt var skabet ikke. Det trængte til lidt kærlighed, men jeg kunne bage lige forestille mig, at det kunne blive rigtigt fint til opbevaring af ting og sager i mit køkken.

Sådan så skabet ud, da jeg hentede det
Skabet indeni

Skabet havde fået mange lag maling, og malingen var mange steder så tyk, at det var krakeleret – og der var stor højdeforskel på, hvor der var mange lag maling, og der hvor malingen var gået af helt ind til træet. Jeg startede derfor med at skrabe den løse maling af med en skrabejern, og derefter fik hele skabet en tur med excendersliberen.

Exendersliben er god til sådanne opgaver

Indeni skabet sad der hyldepapir, som var klistret fast og som ikke var muligt at få af ved håndkraft. Så jeg måtte tage alle hylderne ud og give dem en tur med båndsliberen. Båndsliberen tager virkelig fat og med den – så var det ret nemt at få slebet hylderne fine og helt ned til træet.

Hyldepapiret drillede og gik ikke af
Med båndsliberen fik jeg hyldepapiret af
Skabet blev malet i varm grå/brun nuance

Da jeg var i bund med slibningen, fik skabet en vask og derefter et par lag træmaling i en varm grå/brun nuance – som jeg selv havde blandet. Jeg ville gerne give skabet “vitrineskabs–look”, så manden skar huller i lågerne, og jeg har fik glasmesteren til at skære glas til lågerne.

Glasset i lågerne satte jeg fast med silicone, og derefter har jeg kittet forsiden med linoliekit, så overgangen mellem glas og træet er blevet pæn. Da kittet var tørret op, fik lågerne lige en ekstra gang maling.

På Genbyg.dk fandt jeg nogle skuffegreb som passede fint til det lukketøj, som allerede sad på lågerne i forvejen.

Nu står skabet færdig i mit køkken. Det var lidt arbejde med det, men jeg synes helt bestemt, at det var arbejdet værd.

Her et par billeder af det færdige resultat.

Mit nye gamle skab efter istandsættelse

Skab med masser af plads til opbevaring – I LIKE!!

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  CharlotteR
  17. november 2019 at 15:08

  Hvor er det bare blevet fint..!!

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. november 2019 at 7:34

   Mange tak!! Det synes altså også, at det blev rigtigt godt med glasset i:-) hilsen Anne

 • Reply
  Gitte
  17. november 2019 at 20:46

  Sikke en forvandling, det er godt nok blevet flot. Mon sælgeren af skabet havde set de muligheder med det 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. november 2019 at 7:36

   Jeg tror det ikke, men faktisk talte vi om mine planer med skabet, så hun sagde, at hun gerne ville se billeder, når det var klar. Jeg har netop sendt hende nye billeder af skabet:-)

 • Reply
  Vivien
  9. april 2020 at 0:33

  It is an amazing transformation!!!! I would have never thought to cut holes in the doors and add glass! ♥

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. april 2020 at 8:47

   Thank you very much. Actually not a huge job, but a huge transformation. I think it looks so nice with glass:-)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.