Indretning Inspiration Interiør Lopper

Ny billedvæg

Det er vist ingen hemmelighed, at det trækker i mig hver gang, jeg lige passerer en genbrugsforretning eller et loppemarked. Det kunne jo være, at der lige lå en overset skat gemt derinde:-) De helt store skatte er der nu efterhånden længe imellem. Genbrug er blevet virkeligt trendy de seneste år, og der er rigtigt mange, som systematisk tager en tur rundt til de forskellige genbrugsforretninger efter fine fund på daglig eller næsten daglig basis.

Nogle gange kan man dog alligevel være heldig. Indlægget her handler om, hvad jeg har ISÆR har været fascineret af den seneste tid –  og hvordan det har resulteret i noget nyt i min spisestue.

Jeg har siden efteråret fundet så mange fede plakater og tryk. Jeg har derfor lavet en ret stor billedvæg i noir stil – altså billeder og plakater uden ret meget farve, men alle med smukke og ofte grafiske udtryk – hvor der er masser at gå på opdagelse i for øjnene.

 

Min billedvæg i spisestuen

 

Faktisk har jeg fået samlet så mange plakater, tryk og litografier, at der ikke engang er plads til dem alle, selv om de hænger tæt på væggen:-) Rammer mangler jeg altid, så dem har jeg også kigget ekstra meget efter på mine loppeture.

Jeg kan rigtigt godt lide kombinationen af træ og sort, derfor blander jeg træramme med sorte rammer. Det bløder udtrykket en smule op, når der er meget sort i billederne.

Herunder ses lidt billeder af min nye billedvæg, både close ups så du kan nærstudere de enkelte billeder, men også et billede af billedvæggen i al sin pragt (synes jeg:-), så hele sammenhængen kan ses.

Elsker alsidigheden i billederne

 

Close up – begge fundet i Guld og rod i Aalborg

 

Close up. Naja Salto er bare så skøn!! og fundet hos Galleri Lars Falk.

 

Close up. Hornung også fundet hos Galleri Lars Falk

 

Close up

 

Forrest ses kvindekrop af Svend Engelund og min fine fine Giacometti

 

Billedvæggen i sin helhed -masser at kigge på

 

Har du lyst til at gå på jagt efter plakater og tryk til en billedvæg, så er et godt tip fra mig altid at kigge på de sammenrullede plakater, når du besøger en genbrugsforetning. Der har jeg fundet mange oversete skønheder. Tag dig heller ikke af, at rammen er grim, hvis du finder et billede, som vækker noget i dig. En ny ramme kan du altid finde – eller få lavet hos glarmesteren.

Håber du fandt lidt inspiration. Tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Carina
  10. marts 2019 at 17:07

  Wow – ser jo TOTALT fedt ud!!! Min egen gallerivæg blegner helt i forhold til din!

  • Reply
   Anne Romedahl
   11. marts 2019 at 8:51

   Mange tak skal du have. Jeg synes altså også, at resultatet blev helt godt, selv om manden synes – at den er noget overvældende:-)

 • Reply
  Annika
  10. marts 2019 at 19:50

  Fantastik billedvæg du har lavet… kæmpe arbejde at få sammensat det helt rigtige.. virkeligt flot..

  • Reply
   Anne Romedahl
   11. marts 2019 at 8:59

   Tusind tak for roserne. Det har taget tid at samle billederne, og tog en hel dag at få sat det hele op med maaaaange ændringer undervejs – og masser af “fejlhuller” som skulle lappes efterfølgende. Hilsen Anne

 • Reply
  Pia
  10. marts 2019 at 20:47

  Det ser hammer godt ud! Vi er også igang med at lave sådan en væg, vores er bare en pærevælling af sort/hvid tryk, plakater og malerier med farve. Jeg kan godt li at man kan gå på opdagelse i væggen. Jeg har altid overset rullerne, men det skal jeg da vist lade være mes fremover ;0)

  • Reply
   Anne Romedahl
   11. marts 2019 at 8:56

   1000 tak!! En god ide er at lægge alle billederne på gulvet først. Du kan også markere fx bundlinien med mapertape på væggen, så alle billederne i bunden (eller i top) slutter/starter samme sted – og regn med at skulle bruge en del polyfylla til at lappe huller bagefter. jeg bruger altid stålsøm i stedet for at bore og bruge rawlplugs og skruer. Det giver noget mindre huller og let at lappe bagefter. Jeg lappede nok 50 “fejlhuller” på væggen, inden jeg synes væggen sad lige i skabet;-) God fornøjelse med billedvæggen. Mange hilsner Anne

 • Reply
  Annemarie Slente
  30. januar 2020 at 23:06

  Hej Anne
  Hvor er det en smuk billedvæg, du har lavet. Jeg har brugt timer på at søge på nettet gennem de sidste år, for at finde den helt rigtige inspiration. Det blev din væg, som har fået mig op af stolen og i gang. Tak,
  Jeg har to spørgsmål:
  1) Hvor køber du dine nye rammer? Jeg kan virkelig godt lide de sorte tynde rammer, som du har anvendt i flere forskellige størrelser.
  2) Hvor har du købt din Giacometti plakat? Håber at den kan købes i en forretning:-)

  Tak igen for fantastisk inspiration. Mvh Annemarie

  • Reply
   Anne Romedahl
   3. februar 2020 at 10:51

   Tusind tak for de pæne ord!! Mine sorte rammer med den tynde kant er faktisk fra ikea, men den model er nu desværre udgået, så jeg har fundet de sidste par stykker i genbrugsen. Egetræsrammerne kan jeg godt lide også – de er fra desenio. Giacometti er et loppefund, så kan desværre ikke hjælpe med den. har aldrig set den før eller siden – så nok svær at finde. mange hilsner Anne

 • Reply
  Annemarie Slente
  26. februar 2020 at 11:26

  Tusende tak for dit svar Anne. Jeg er i fuld gang med at samle sammen. Det tager længere tid, end man lige tror, men det er sjovt:-)

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. april 2020 at 9:06

   Ja, det kan der nemt gå noget tid med, men resultatet bliver bare fint. Der er så meget at gå på opdagelse i på sådan en billedvæg. God jagt:-) Anne

 • Reply
  Bonnie Hall
  13. december 2021 at 15:02

  Mega fine plakater og meget smuk billedvæg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.