DIY Indretning Inspiration

Makeover – brusekabine

Det færdige resultat med Kabe Stone i bunden

 

Da jeg nævnte tanken om et nyt badeværelse for manden sidste år – så han helt forkert ud i ansigtet. Vi har nemlig været igennem den helt store tur med badeværelse fra bunden for nogle år tilbage. Den gang var jeg ret sikker på, at vi havde valgt et badeværelse, som var tidløst, og som derfor kunne holde forever nærmest.

JEG TOG FEJL!! Fliserne på gulvet var lige pludselig helt forkerte, så vi har for nylig malet gulvene med lyse grå epoxy, bygget et badeværelsesmøbel mm, hvilket du kan læse om i indlægget “badeværelse på budget” lige her.

Brusekabinen har vi først lige lavet færdig nu. Fliserne på væggene i brusekabine malede vi sidste år med hvid epoxymaling efter en grundig omgang kalkfjerning og slibning først. Jeg nåede også at banke alle fliserne i bunden af brusekabinen op, men derefter har arbejdet med brusekabinen stået helt stille – fordi jeg så gerne ville finde den helt rigtige løsning til gulvet. Det sidste års tid har vi så brugt bruseren i vores badekar, når der skulle bades.

Mosaikfliserne i bunden af brusekabinen og brusekabinen i det hele taget trængte virkelig til en tur. Efterhånden var mosaikfliserne blevet løse. Det betød, at når man tog brusebad og fik våde fødder, så kunne det hænde, at man lige pludselig havde en mosaikflise under fødderne – når man trådte ud efter badet. Efterhånden manglede der en 8-10 fliser i bunden, og det så ærligt talt ikke så pænt ud.

Desuden lignede siliconefugerne efterhånden noget, som var løgn. Det er faktisk ikke, fordi jeg er en gris med rengøringen. De sorte pletter går ikke væk, lige meget hvor meget man skrubber dem – og jeg har prøvet en del forskellige metoder, til at få det væk. Når det ikke kan rengøres væk, så skyldes det, at fungaciden, som er i silikonen efter nogle år forsvinder – og så kommer der rådlignende pletter. Eneste måde at få det væk på, er at fjerne siliconen og lægge en ny fuge.

diy badeværelse epoxy kabe stone

Siliconefugerne var færdige og trængte til udskiftning

 

Faktisk ville jeg bare gerne have råt beton. Jeg googlede og googlede for at finde en løsning, som havde det look, som jeg har ude efter – og som samtidig var beregnet til vådrumszone. Jeg havde mange gange kigget på vægge fra KABE Copenhagen, som havde præcis det look, som jeg var ude efter, men jeg skulle bruge lignende, som også er beregnet til gulv OG vådrumszone.

 

diy badeværelse epoxy kabe stone

Mosaikfliserne blev banket op uden at ødelægge gummimembranen. Den SKAL være helt tæt

 

 

diy badeværelse epoxy kabe stone

Bunden blev gjort klar til næste trin i processen

 

Efter lang tids søgen opdagede jeg, at KABE Copenhagen nu har lavet en version, som kan anvendes i vådrumszoner. Det var præcis det, som jeg havde eftersøgt, så skyndte mig at bestille en spand i farven cold steel. Produktet hedder Kabe Stone og er en slags spartel, som vi har givet i flere lag. Mellem hver lag har vi slebet og givet primer og som afslutning en mat topcoat. Når man køber Kabe Stone, så følger der en letforståelig vejledning med. Det er meget vigtigt at overholde de anbefalede tørretider, især når det gælder vådrumszoner. Vi fulgte vejledningen til punkt og prikke, også selv om det at svært at vente dage på tørring, men resultatet er bare helt perfekt, så ventetiden værd:-)

Kabe stone fåes i en række forskellige farver, som du kan finde lige her. Desuden kan man vælge mellem en mat og en blank topcoat. Herunder lidt billeder fra processen med Kabe Stone og det færdige resultat, som jeg er så glad for!!

 

Her kan strukturen tydeligt ses

 

Gulvet har fået et par lag Kabe Stone. Jeg har valgt, at det skal være tilfældigt og råt look

 

Så får gulvet mat topcoat

 

Lige efter gulvet har fået topcoat. Efter topcoat skal gulvet tørre i 8 dage.

 

Lækker finish og fløjsblødt at gå på

 

Close up på Kabe Stone. Præcis det betonlook, som jeg gik efter

 

 

Gulvet har fået topcoat og er blevet fuget mod siderne. Finishen er fløjlsblød og lækker at gå på

 

Close up af Kabe Stone Simpelthen luksus med brusekabine igen efter et helt år uden:-)

 

Efter at have set det lækre resultat med Kabe Stone på gulvet i vores brusekabine, så er næste projekt at gøre det samme på væggene i brusekabinen også. Så der kommer nok en makeover af brusekabine del II på et tidspunkt;-) Der var desværre bare ikke nok spartel i spanden til hele brusekabinen, så jeg skal have fat i en ekstra spand først. Desuden så er jeg sikker på at et nyt armatur i messing vil stå rigtig godt til en brusekabine i helt i Kabe Stone, så det bliver nok næste indkøb.

Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Kristina Svane
  2. januar 2018 at 11:06

  Ej hvor er det blevet fedt Anne. Dejligt du fandt lige netop den rigtige løsning. Vidste slet ikk sådan noget var muligt. Tak for dejlig inspiration, igen-igen

  • Reply
   Anne Romedahl
   4. januar 2018 at 12:20

   Det er blevet så godt og ser præcis sådan ud, som jeg havde ønsket. Jeg har mod på at afprøve det mere på andre gulve og på væggene i selve brusekabinen. Synes dog jeg aner, at manden begynder at svede en smule, når samtalen kommer ind på det;-)

 • Reply
  Bettina Graff
  4. januar 2018 at 16:37

  Jeg har almindelig Kabe på væggene i entréen. Jeg synes det er meget blødt og derfor modtageligt for mærker. Gælder det også den Kabe du har brugt?

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. januar 2018 at 10:38

   Vores gulv har været i brug i godt tre uger. Umiddelbart virker det helt fint og hårdt og lækkert at stå og gå på. Skal nok komme med en opdatering senere, når der er gået noget tid. hilsen Anne

 • Reply
  Rikke
  8. februar 2018 at 22:52

  Hej Anne,
  Jeg spekulerer i at få KABE stone på væggene i brusekabine. Men hvordan er det at gøre rent ifht kalk mm? Mange hilsner Rikke

  • Reply
   Anne Romedahl
   9. februar 2018 at 10:39

   Nu har jeg kun Kabe Stone på gulvet, men her er, hvad jeg har gjort. Jeg havde samme betænkeligheder, så er gået lidt forsigtigt til værks. bruger rengøringsmiddel til kalk, sprøjter det på, hurtig med svamp henover og så skyl hurtigt af igen. Det har taget den smule kalk og ikke gjort nogen skade, men jeg lader det ikke ligge på længe, så lige hurtigt på,svamp og skyld af igen. Hilsen Anne

 • Reply
  Annita Højgaard
  6. april 2018 at 12:19

  Hej. Vi har netop lavet makeover på vores badeværelse, og har lagt kabe stone + på gulv og vægge i brusekabinen. Det er så flot, og idag kom dagen endelig hvor vi må tage badet i brug igen (efter de 8 dages tørretid). Til vores store forskrækkelse kom der store hvide skjolder efter bad, der hvor der har været vand, og fliserne kunne “ses” igennem (der kom hvide streger der markerede de underliggende fliser)… Nu 3 timer efter er gulvet helt tørt, og det hvide er næsten væk. Men der er kommet små “huller” på str med knappenåle i topcoaten… Det er så frustrerende efter det store stk arbejde og al vente-tiden. Vi har fulgt manualen til punkt og prikke. Har du oplevet noget lignende? Eller hvordan ser dit gulv ud når det bliver våd?

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. april 2018 at 12:17

   Hejsa- Øv hvor er det træls med små huller. Vores har ingen huller og topcoaten holder helt tæt. Vores overflade var helt glat (uden fliser under), og der er ingen hvide skjolder eller andet, som man kan se, hverken når det er vådt eller tørt. Det holder sig fint og jeg fjerner lidt kalk med mellemrum. hilsen Anne

 • Reply
  Michelle Holler
  8. april 2018 at 11:11

  Hej Anne.
  Spartlede du direkte ovenpå vådrumsmembranen. Jeg går og overvejer om væggene i min bruseniche skal have spartel, men er i tvivl om jeg kan påføre spartlen direkte ovenpå vådrumsmembranen

  • Reply
   Anne Romedahl
   10. april 2018 at 12:14

   Hejsa. Vi havde pudset gulvet op med cement inde vi fandt ud af, at der var kommet et produkt som Kabe stone på markedet. I første omgang var det meningen, at vi ville male med epoxy på gulvet i brusekabinen, derfor oppudsningen med cement først, ellers havde vi gjort det direkte på vådmembranen. Hilsen Anne

 • Reply
  Camilla
  7. juni 2018 at 12:02

  Hej Anne
  Hvordan går det med gulvet? Jeg ville nemlig også gerne have det på gulvet i vores nye badeværelse samt på væggene i brusekabinen, men min mand (han er malermester) og han er skeptisk da han har hørt fra andre malere at det ikke holder i længden.
  Mvh Camilla

  • Reply
   Anne Romedahl
   14. juni 2018 at 8:35

   En kort opdatering herfra omkring gulvet. Det holder endnu, det kan afkalkes blidt med rengøringsmiddel, når der kommer lidt kalk. Overfladen virker stadig blank, blødt og lækker og har ingen skader eller andet, så indtil videre er jeg fortsat meget tilfreds. Det er vel gået omkring 8 måneder siden, vi lavede gulvet i brusekabinen. Håber du kan bruge mit svar. hilsen Anne

 • Reply
  Marcus
  22. august 2018 at 14:16

  Hej Anne, fedt badeværelse! hvordan har i malet jeres fliser & er resultatet lækkert ?
  Mvh.

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. september 2018 at 10:04

   Mange tak. Fliserne er malet med epoxymaling. Lidt mere udfordrende at arbejde med end alm maling ( det lugter (så brug maske) og du har kun en vis tid at arbejde med malingen i, før den stivner), men finish er flot og blank. mvh Anne

   • Reply
    Dorthe
    25. marts 2022 at 8:25

    Jeg er lidt nysgerrig på selv at male mine fliser hvide med epoxy på badeværelset. Har I kun malet én gang? Hvad brugte I til at male med? Og har malingen tendens til at løbe? Har hørt epoxy skulle flyde lidt mere ud. Har selv malet epoxy på trægulv og tænker at gulvet i badeværelset skal males med epoxy. Men er noget i tvivl om det egner sig til lodrette flader. Hvordan var din oplevelse af det? Og må jeg spørge hvilket mærke epoxy du brugte?
    Det blev til mange spørgsmål.

    • Reply
     Anne Romedahl
     25. marts 2022 at 8:43

     Har netop igen lavet brusekabinen om. Skrabet malingen af og sat nye fliser op. Vi vidste at maling var en stakket frist og at der på et tidspunkt skulle mere til (skulle lige spare lidt penge sammen til det) men hvis jeg nu skulle sige det, så ville jeg ikke male med epoxy igen. Det er noget bøvl at male med. Man skal have maske på, det lugter stærkt længe og jeg synes ikke holdbarheden er bedre end alm maling (nu ved jeg jo ikke hvor længe alm maling ville holde i en brusekabine – men epoxyen holdt sig ikke pæn særlig længe) Til gengæld er epoxy megasvært at skrabe af igen. Jeg har bestemt mig for ikke at bruge epoxy mere

     Jeg malede også gulvet med epoxy. Generelt slid er det godt til, altså det ses ikke på malingen, når man går og står på det og bruger gulvet flittigt, men til gengæld holder det ikke ret godt, hvis man taber noget på gulvet, så springer det af i flager. Derfor ville jeg vælge noget andet gulvmalingen, som ikke bliver så hårdt og derfor ikke springer af i flager, hvis man taber boget på gulvet. I resten af huset har jeg malet med fluganyl fra flugger. For mig er det en bedre løsning og meganemt at refreshe med en ny omgang maling. Det tørrer på en halv time

     Hilsen Anne

 • Reply
  Klaus
  14. september 2018 at 19:54

  Hej Anne
  Det ser rigtig godt ud!

  Hvad gjorde i omkring afløbet?
  For jeg tænker at inden gulvet er rettet af og derefter kommer der kabe må gulvet være noget højere end afløbet

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. september 2018 at 9:59

   Der var rettet til i forvejen, men kabelaget er ret tyndt, så vi taler ikke om en centimeter, men noget mindre. Så ikke gjort noget særligt omkring afløb andet end at følge det afrettede gulv. Vores afløb er firkantet og hele vejen rundt om det, er der lavet en skråkant ned til afløbet, hvor så kaben går helt ned til også. mvh Anne

 • Reply
  diana
  27. oktober 2018 at 21:50

  Altså Kabe skriver selv om deres Kabe Stone:
  Kan Stone-produkterne bruges i vådzone?

  Nej! Stone og Stone Raw kan bruges i vådrum, men ikke i selve vådzonen.

  • Reply
   Anne Romedahl
   30. november 2018 at 10:53

   Hejsa. Så tror jeg, at Kabe lavet deres anbefalinger om, siden vi lavede gulvet i brusekabinen. Jeg ville rette mig efter de anvisninger, som Kabe anbefaler nu. hilsen Anne

 • Reply
  Daniel
  14. januar 2019 at 9:35

  Hej
  Hvor ser det godt ud 🙂
  Er du sikker på at man må bruge Kabe i vådzone

  • Reply
   Anne Romedahl
   15. januar 2019 at 8:08

   Mange tak. Kabe har lavet deres anbefalinger om, siden vi lavede det i vådzonen. Nu anbefaler de, at an ikke bruger det der, så det vil jeg anbefale, at du følger. Hilsen Anne

 • Reply
  Josephine
  14. november 2019 at 12:27

  Hej Anne,

  I forbindelse med, at min mand og jeg overtager vores nye lejlighed til d. 1/12, har jeg søgt og søgt på nettet efter “DIY” renovering af badeværelse. Jeg faldt således over jeres renovering og hvor er det blevet flot. Jeg har lige et par spørgsmål hertil. Du skriver, at væggene i brusekabinen er malet med epoxy maling – er det epoxymaling specielt beregnet til maling på vægge, fliser og vådrum? Jeg kan umiddelbart kun søge mig frem til epoxy gulvmaling, nemlig. Dernæst, er der en bestemt årsag til, at i valgte epoxy maling frem for almindelig maling? Er der forskel mht. holdbarhed, hvor slidstærk det er mv.? Mange hilsner, Josephine 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   16. november 2019 at 11:41

   Vi valgte epoxymaling, fordi den skulle være meget holdbar – og det er den også for slid (altså forstået på den måde, at man kan gå henover gulvet mange gange dagligt i år uden det slides igennem, MEN epoxymaling er ikke videre holdbar, hvis man fx taber noget på gulvet, så springer der flager af. Vi taber åbentbart en del på gulvet, for der er mange steder, hvor epoxyen er “sprunget af i flager” og det er en større omgang, hver gang med skal lappe hullerne med epoxy. Jeg vil derfor ikke anbefale epoxymalingen i et badeværelse, og jeg er ved at undersøge, hvordan vi får problemet fixet en gang for alle. mvh Anne

 • Reply
  Line
  1. juli 2021 at 21:45

  Hej Anne. Jeg står i samme situation nu med et badeværelsesgulv som skal fikses. Det er tidligere malet med epoxy men trænger nu igen. Fandt du et bedre alternativ?

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. oktober 2021 at 8:54

   Hej Line. Jeg må indrømme, at jeg er færdig med epoxy. Besværligt at male med, og det er ikke særligt holdbart, når man taber noget eller det får et slag. Dog er det også lidt problematisk at male ovenpå med anden maling (det har jeg dog gjort) Jeg har brugt fluggers gulvmaling til at male ovenpå, det tager mig kun 15 min at male mit badeværelsesgulv, når det er rengjort, så det gør jeg, når det trænger. Epoxymaingen nedenunder driller dog stadig, den er den som springer af i flager, når noget bliver tabt på gulvet. Dog hurtigt at udbrede med gulvmalingen. Der er derfor min løsning indtil jeg en dag får helt nye fliser på gulvet på gulvet i badeværelset (hint til min mand, hvad han læser med her:-) hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.