DIY Inspiration Interiør Strik

Perlestrikket toiletpung – en nem diy

diy toilettaske strik

 

Jeg kan ikke strikke. Det er ihvertfald den opfattelse, jeg er gået rundt med det meste af mit liv. I folkeskolen havde jeg håndarbejde et år. Jeg tror, det var i 5. klasse. Der skulle vi sy en dukke og strikke en kjole til dukken. Jeg husker stadig de mange uger, hvor jeg kæmpede med at strikke striber på kjolen – med tabte masker, fejlstrik og optrævling. Min mor har gemt dukken, og den stribede kjole giver et ret godt billede af mine strikkompetencer:-)

 

Mit projekt fra håndarbejde i 5. klasse:-)

Siden den gang har jeg kun været  i gang med strik to gange. Den ene gang for ca 10 år siden, hvor jeg strikkede to par sutsko. De skulle filtes bagefter, og derfor var kravene til strikningen ikke så store. Den anden gang var i sidste uge – og af en total strik-amatør, så synes jeg faktisk, at det gik helt godt. Dagens blogindlæg er derfor en strikke-diy, hvor alle – uanset strikkeerfaring  – kan være med.

I den sidste tid er jeg faldet over billeder af de fineste toiletpunge i perlestrik inde på instagram. Jeg havde et par nøgler overskydende garn fra mit vægtæppe-projekt liggende – og jeg tænkte at det måske kunne bruges til formålet. Garnet er fra Stof og stil

diy toilettaske strik

Heavy wool mix fra stof og stil var fint til projektet

 

Et par strikkepinde i træ havde jeg også i gemmerne. Så jeg googlede perlestrik på youtube og fandt ud af, at det faktisk bare var skiftevis ret og vrang, og så modsat på næste pind. “Vrang” og “luk af” kunne jeg ikke huske, så det måtte jeg også youtube. Så kender I ligesom mit strikkeniveau:-) Jeg havde ingen opskrift at gå frem efter, så slog egentlig bare nogle masker op og begyndte at strikke.

Jeg endte med af lave tre forskellige udgaver af mit restgarn. Fordi garnet er tykt og pindene str 8, går det lynhurtigt. Arbejdstiden var omkring to timer  pr taske og det er incl lynlås.

Her kommer så en supernem og hurtig  strikke-diy, som alle vitterligt kan lave.

 

Det skal du bruge:

 • Strikkepinde str 8
 • 1 nøgle garn – jeg brugte heavy wool mix fra stof og stil

 

Sådan gør du:

 1. Slå 18 masker op  (det gjorde jeg ved alle tre udgaver. De er forskellige i størrelsen, og det skyldes nok min manglende rutine) Jeg synes, at resultat bliver bedst, når der strikkes lidt stramt. Så bliver toilettasken tyk og tæt, og kan stå selv og holde formen.
 2. Strik skiftevis en ret og en vrang hele pinden hen og hele tiden modsat på efterfølgende rækker- så dannes perlerne.
 3. Jeg ved ikke hvor mange rækker, jeg strikkede, men strik indtil, at der er mellem ca 1/2 m eller 1 meter garn tilbage og luk af. Sørg for at lukke af i modsatte side end du startede, så har du en rest garn i begge sider til at sy siderne sammen med
 4. Sæt en lynlås i toppen, sæt den godt  fast med nåle og ri den fast i begge sider – dette gøres på bagsiden
 5. Lyn lynlåsen op (så du kan vende toilettasken bagefter)
 6. Vil du pynte tasken med træperler eller en læderhank, skal du gøre dette nu – inden siderne syes sammen
 7. Sy siderne sammen med de to garnrester i hver side. Jeg brugte en hæklenål til at trække garnet igennem maskerne, indtil siderne var godt lukket og hæftede derefter. Det gik nemt og hurtigt

 

 

diy toilettaske strik

Mit forsøg med lidt læder og korkperle

 

diy toilettaske strik

Et billede fra processen

 

diy toilettaske strik

Stykket måler 35 cm. Det foldes på midten og lynlås syes i

 

 

diy toilettaske strik

Den lille toilettaske i blålige nuancer er strikket lidt stramt og føles lækker kraftig

 

Diy toilettaske strik

Med min hånd – så I bedre kan fornemme størrelsen. Dette var mit første forsøg

 

diy toilettaske strik

Mit tredie forsøg – den melerede udgave

 

Diy toilettaske strik

I gang med den melerede udgave

 

diy toilettaske strik

Her mine tre toiletpunge samlet. De har lidt skønhedsfejl, men pyt…. 🙂

 

Håber du får lyst til at gå i gang med at prøve kræfter med perlestrik. Når jeg kan, så kan alle:-)

God arbejdslyst og tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Kristina Svane
  6. marts 2017 at 17:38

  Eeeeeih hvor er de fine Du får det til at lyde SÅ let. Men mig og opskrifter

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. marts 2017 at 17:54

   Det ER let!! og næsten ikke en opskrift:-) Bare slå et par masker op (18) og strik ret og vrang indtil du har brugt garnøglen. Gem lige en lille meter til at lukke af. slut:-)

 • Reply
  Christel
  6. marts 2017 at 21:28

  Det lyder som en opgave der er til at gå til uden de store erfaringer og samtidig er det færdige resultat super flot! Jeg har dog et spørgsmål ang lynlås. Hvordan syr du den i? Jeg er ikke klar over hvad “ri” betyder?

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. marts 2017 at 17:56

   Jeg har virkelig ingen erfaring med strik, så det er faktisk meget let. Når jeg skriver ri, så mener jeg sy i hånden med små sting. Håber det gav mening:-)

 • Reply
  Aargang73
  7. marts 2017 at 7:51

  Den opskrift er noteret – tak!! Det er 20 år siden jeg strikkede for første gang, men det er som om jeg bliver ved med at være nybegynder 😉 Der går så langsomt, så jeg kan godt lide projekter man kan se en ende på!

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. marts 2017 at 17:58

   Jeg har hverken strikkeerfaring eller den store tålmodighed, derfor var jeg glad for dette lille projekt. Håber du har mod på at gå i gang:-)

 • Reply
  LIVING WITH LESS
  7. marts 2017 at 13:13

  Hvor ER de fine!

 • Reply
  Mille
  18. marts 2017 at 9:26

  Hej Anne
  Virkelig fine toilettasker. Jeg må i gang med en 🙂
  Hvor lang skal lynlåsen være?

  Bh
  Mille

  • Reply
   Anne Romedahl
   18. marts 2017 at 20:43

   Hej Mille. Jeg har lavet flere toilettasker og har slået samme antal masker op hver gang. Dog er de forskellige i bredden. Jeg er ret sikker på, at det skyldes min manglende erfaring med strik. Den ene har jeg strikket lidt stramt, og den næste blev strikket noget løsere. Jeg gjorde det, at jeg strikkede løs i den times tid det tager, når jeg var færdig, så målte jeg og gik på jagt efter lynlås i passende længde. God fornøjelse med arbejdet. Det bliver helt sikkert fint:-)

 • Reply
  Begynderstrik - når jeg kan, så kan du også - Annes finurlige univers
  24. november 2019 at 13:29

  […] lige nogle meget meget lette toilettasker/makeuppunge i perlestrik, som du kan se i indlægget her, men ellers har jeg stort set ikke rørt strikkepinde siden, at jeg havde faget husgerning i […]

 • Reply
  Pernille Jørgensen
  12. april 2020 at 16:15

  Hejsa Anne
  De er virkelig lækre , de små clutch‘s
  Tusinde Tak for opskriften
  Knus Pernille

  • Reply
   Anne Romedahl
   30. april 2020 at 12:26

   Velbekomme. Dejligt du kunne bruge den – den er ihvertfald så nem at gå til.hilsen Anne

 • Reply
  Tina
  23. august 2020 at 19:20

  Hej.. De er super fede… Vil rigtig gerne i gang.. Men kan ikke finde det på Stof og Stil s hjemmeside, tror det er udgået. Ved du hvad det bestod af, tænker det må have været en blanding af uld og noget andet?! Vil se om jeg kan finde noget tilsvarende. Vh Tina.

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:31

   Hej Tina. Det er meget længe siden, så kan desværre ikke huske præcis, hvad det bestod af, men tænker godt du kan finde noget tilsvarende til store pinde – ihvertfald stor del uld. mvh Anne

 • Reply
  Katje
  22. maj 2021 at 21:00

  Hvor lang en lynlås?
  Mega fin taske

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. juni 2021 at 11:04

   Hejsa. Jeg kan simpelthen ikke huske længden på lynlåsene. Jeg er lavet nogle stykker, men har foræret dem væk som værtindegaver. hilsen Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.