DIY Inspiration Lopper

Upcycling sweaters

upcycling sweaters

upcycling sweaters

Jeg tager ofte på rundtur i de lokale genbrugser. Er altid på udkig efter noget bestemt og kommer altid hjem med noget helt andet. Kender I det? Forleden var der enhedspris på 5 kr på alt tøj i min favorit-genbrug. Her faldt jeg bl.a. for to fine uldsweaters a la Sarah Lund. Mønsteret var fint – kvaliteten i top, og de var heldigvis alt for store til mig – ellers havde jeg nok ikke kunnet nænne at klippe i dem. Der ligger jo – trods alt – mange timers arbejde i at strikke sådan et par fine handmade uldtrøjer – også selv om det ikke var mig, som havde brugt tid på at strikke dem.

10 kr er stort set det samme som at få dem smidt i nakken, så jeg slog til og tog dem med hjem. Jeg har længe tænkt over, hvordan det ville fungere, hvis man syede puder ud af en sweater. Jeg synes, at der er noget oldfashion-lækkert over sådan et sweatermønster.

Sweaters på græs

 

Af for- og bagstykker lavede jeg to puder i 50 x 50 cm. En lige syning først for at undgå, at det trevlede – derefter klip og zigzag. Resterne gav jeg i en kogevask, da jeg gerne ville se størrelsen på reststykkerne efter valkning – inden jeg besluttede, hvad jeg skulle gøre med dem.

IMG_6499

 

Jeg brugte den nederste del af ærmerne til at lave et sæt grillhandsker. Når I ser billedet af dem, tænker I måske, at de kunne ligne et par luffer til manden i huset. Jeg tænkte det samme, men kender alligevel manden så godt, at jeg vidste – at han ville protestere højlydt, hvis jeg forsøgte at prakke ham sådan et par på – så det foretagende opgav jeg på forhånd. I stedet satte jeg læderstropper i siden af grillhandskerne, så kan de hænge på knagen ved siden af ovnen.

Processed with Snapseed.

Grillhandsker af islandsk sweater

 

Processed with Snapseed.

Midterste del af ærmerne blev til et sæt grydelapper. Her brugte jeg resterne af en gammelt bælte til læderhanke.

 

Processed with Snapseed.

Øverste del af det ene ærme blev tranformeret til en lille valket pung til at have om halsen. Sådan nogle bliver ungerne nemlig ofte udstyret med til deres lommepenge, når de er på tur, eller vi er på ferie.

 

Processed with Snapseed.

Den allersidste rest blev et mobiletui til min iphone. Mit håb er så, at jeg ikke smadrer min skærm på telefonen helt så ofte mere.

 

Puderne blev rigtigt fine – og et finurligt indslag blandt de andre puder på terrassen. Om de andre ting kommer i brug, vil tiden vise. ALT blev brugt, og det føltes godt- så håber jeg at få tilgivelse for at have klippet to fine sweaters op. Desuden jeg havde det sjovt – while doing it. Ha’ en skøn dag!

IMG_6500

På terrassen

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Kristina Svane
  6. september 2016 at 20:39

  Du er genial Anne Hvor er jeg glad for at se din fine blog. Tillykke og Well done. Glææææder mig til at følge med. Mys Kristina aka Hyggehjem

  • Reply
   Anne Romedahl
   7. september 2016 at 11:54

   Mange mange tak! Det betyder rigtigt meget, når det kommer fra dig. Mys også herfra. Ps. Måske du kan genkende din udtalelse om kvinder i 40’erne i giraffen bag bloggen:-)

   • Reply
    Kristina Svane
    12. september 2016 at 20:25

    Haha, ja jeg tænkte over det. Synes det så fedt ud på den måde du havde formuleret dig.

 • Reply
  IdéRum
  7. september 2016 at 17:39

  Kære Anne, ih hvor er det fint, at du har lavet en blog. Glæder mig rigtig meget til at følge med, og ønsker dig alt det bedste med dine inspirende projekter
  Kh. Karina /IdéRum

 • Reply
  Christina Jørgensen
  8. september 2016 at 23:38

  Det er jo helt vildt så kreativ du er og sikke mange gode ideer du har
  Og så har du jo bare et super lækkert hjem . Glæder mig til at følge dig her på bloggen, også

  Kh. Christina/cj0104

  • Reply
   Anne Romedahl
   9. september 2016 at 11:35

   Mange tak for de rosende ord. Jeg er rigtig glad for, at du har lyst til at følge med her. Tak!

 • Reply
  Malin
  6. april 2017 at 9:04

  Kære Anne,
  Jeg faldt lige over dette, lidt gamle, indlæg 🙂 Jeg er helt vild med de ting du har fået ud af de gamle sweaters, specielt de to puder! Jeg går selv tit på loppejagt i de lokale genbrugsbutikker og jeg elsker, de fund jeg har lavet. For mig giver det mening og udover det, synes jeg at det er meget sjovere, end at bare købe nyt. Når de så lykkes at trylle fine ting frem fra disse fund, er lykken total 🙂 Tak for god inspiration!

  • Reply
   Anne Romedahl
   6. april 2017 at 16:59

   Mange tak:-) og dejligt at de gamle indlæg også kan bruges. Jeg elsker genbrugsjagter og gør det så tit, jeg kan komme afsted med det. Det giver – også for mig – rigtigt meget mening at recycle og upcycle brugte ting og sager. Fortsat god genbrugsjagt og tak fordi du læser med her!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.