DIY Indretning Inspiration Interiør Lopper

Diy- fra våbenskab til tingfinderskab

Forleden faldt jeg over et våbenskab i min lokale genbrug. Ved første øjekast lignede det ikke noget særligt. Indeni var det beklædt med grønt filt på alle flader, og overfladen var lakeret fyrretræ – som heller ikke var en fryd for øjet.  Der var ingen hylder i, men form og størrelse var helt perfekt til at hænge på væggen i mit køkken. Desuden var der en glaslåge i, så jeg tænkte, at det kunne blive et rigtigt fint “tingfinder-skab”. Enhver loppe-ist ved jo at sådan et – det må man bare eje:-)

Jeg fik det bakset ud i bilen, drønede hjem og gik i gang med projekt ting-finderskab. Jeg elsker dens slags projekter, men min tålmodighed er ikke stor, fordi jeg bare glæder mig sådan til at se det færdige resultat – så ofte går der ikke lang tid fra indkøb til projektet står færdigt.

Jeg starter altid med en grundig rengøring.  Støvsugning ind i alle hjørner og afvaskning af træet. Jeg bruger Fluren 37 fra flugger (husk endelig gummihandsker – det er effektivt, men hårdt ved hænderne). Det tager nemt alt fedt og snavs, så underlaget er helt rent inden maling.

Allerførst pillede jeg filten af bunden inde i skabet. Det var en noget større opgave end først antaget, og jeg måtte tage slibeklods og sandpapir i brug. Jeg droppede derfor at fjerne resten, og besluttede bare at give den grønne filt hvid maling.

Af maling har jeg altid hvid grundmaling på vandbasis stående. Hvis det overhovedet er muligt, så bruger jeg altid maling på vandbasis. Jeg er ikke til lange tørringstider og rensning af pensler i terpentin. Så skabet fik to lag hvid grundmaling indvendigt og udvendigt. Jeg havde nogle træplader stående, som jeg skar ud til hylder og lister til at lægge hylderne på.

På lager har jeg også en del farveprøver stående ( jeg maler jo en del ) og blandede en af mine farveprøver sammen med lidt hvid grundmaling. Resultatet blev en sart blågrøn farve, som var lige den farve – jeg gik efter. Jeg er meget tilfreds med resultatet, og skabet rummer nu mit keramik. Her lidt billeder fra før, under og efter.

 

Skabet var grimt, men formen var fin

 

Beklædt med grønt filt indvendigt

 

 

 

Det færdige resultat på væggen i mit køkken

 

Perfekt til opbevaring af keramik og smukke dimser

 

Close up

 

 

Tak fordi du læste med!!

 

Anne

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Agnethe
  27. september 2018 at 15:49

  Hvor er det bare smukt! Sådan et skab kunne jeg også godt bruge i mit soveværelse til smuk nips og måske smykker <3 I'm in love og tak for DIY'en

  • Reply
   Anne Romedahl
   2. oktober 2018 at 8:19

   Mange tak. Jeg har faktisk lige fundet et lignende skab, måske det også får plads i mit soveværelse til nips og smykker. Dejlig dag til dig:-) Anne

 • Reply
  Carina
  28. september 2018 at 5:50

  Så fint!!!

  • Reply
   Anne Romedahl
   2. oktober 2018 at 8:17

   mange tak Carina. Så glad for jeg endelig fandt skabet til mit keramik:-)

 • Reply
  Heidi Carlsen
  3. oktober 2018 at 10:23

  Det er virklig fint – rigtig godt indlæg… nu vil jeg på udkig 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   5. oktober 2018 at 9:41

   tusind tak for din kommentar. Du på må jagt:-) god weekend herfra. Anne

 • Reply
  Annebeth
  14. februar 2021 at 21:07

  Det er meget inspirerende at se, hvad du kan gøre med et skab, der i sig selv ikke var noget særligt. Og så kan jeg godt lide din tilgang om at klare tingene på en overskuelig måde. Fint resultat!

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. februar 2021 at 15:44

   Mange tak. Jeg er glad for at det virker overskueligt. På bloggen vil jeg gerne vise, hvordan man nemt og overskueligt kan lave en møbel-makeover og få et fint resultat, selvom møblet ved første øjekast ikke var noget særligt. Tak for respons:-)

 • Reply
  Laura
  14. august 2022 at 9:52

  Hej Anne,
  Jeg har faktisk gang i samme projekt, da jeg faldt over din hjemmeside :-).

  Hvordan fjernede du den geværerne lænes op ad? Synes den sidder virkelig godt fast i mit skab og er bange for at ødelægge resten af skabet i processen med at fjerne den.

  Vh Laura

  • Reply
   Anne Romedahl
   19. januar 2023 at 11:16

   Det sad faktisk også godt fast i mit skab, så jeg måtte bruge lidt vold, men det lykkedes mig uden at lave skader på skabet. Håber dit projekt er gået godt:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.