Indretning Inspiration Interiør

Opgrade til Kontinental seng

Sengesæt i hør på ny kontinentalseng

Reklame for Sengefabrikken

Vores nye kontinental seng fra Sengefabrikken

Jubiiii – vi har endelig fået en ny seng – og det var på høje tid!! Da vi flyttede ind i vores hus, købte vi en ny seng i Ikea. Den har vi haft i nu 20 år (ja – du læste rigtigt) og kun med en enkelt udskiftning af madrasserne i den periode. Så en opgradering af vores seng var virkelig tiltrængt. Den nye seng er Trondheim Kontinental fra Sengefabrikken og er produceret i Danmark.

Her er lige et billede, inden sengetøjet kom på 🙂

Jeg har for nylig lavet en make-over i vores soveværelse. Væggene “larmede” lidt og jeg ville gerne have lidt mere dæmpet stemning – a la lækkert hotelværelse med rolige farver og elegante paneler med stuk på væggene. Indlægget om nye farvetoner i soveværelset kan du se lige her.

Jeg mangler stadig de sidste finesser, så som gulvlange gardiner, som kan lukke lyset helt ude. Det er ikke helt så aktuelt nu, da døgnet har mange mørke timer – men inden sommerperioden skal det på plads, da lys i høj grad også har indvirkning på vores søvn.

Prikken over i’et er selvfølgelig en god seng med lækker komfort, så man får en god nattesøvn og vågner frisk og veludhvilet. Kvaliteten af min nattesøvn har ihvertfald en enorm indvirkning på min dagsform og mit humør – det kender I garanteret også;-)

Gavl og madras betrukket i samme stof
Glæder mig til at komme i seng:-)

Kontinental-seng

Vi har kigget en del på forskellige sengetyper, madrasser og ikke mindst topmadrasser. Jeg døjer en del med lænden og skal have en madras, som ikke er alt for blød. Valget faldt på Trondheim Kontinental som i sit look passer helt perfekt til hotelstemningen. Sengen er iøvrigt kåret som bedst til prisen – se mere her. Den kommer med en gavl, som enten kan sættes i spænd mellem seng og væg eller skrues op på væggen.

Sengegavl

Gavlen fungerer fint som kontrastfarve til det ellers lyse look. På sigt kunne jeg måske godt finde på at customize og ombetrække gavlen med samme hørstof som mine store gavlpuder og min daybed i karnappen. Nye diy-projekter kan jeg jo altid finde:-)

Sengen kommer med sengegavl som bidrager til hotelværelses-look

Sengen har egetræsben, og selve sengen består af tre elementer. Nederst fundamentet – som er en kontinentalbund med lameller i bunden og en fast skumbase. Ovenpå er en springmadras – den er inddelt i fem komfortzoner med 261 springfjedre og fåes i tre forskellige fastheder. Vi har valgt en fast springmadras pga. af mine problemer med lænden.

Springmadrassen

Springmadrassen er vigtig. Der er den, som gør sengen komfortabel at ligge på – så der er vigtigt, at man vælger udfra sin egen krops behov og præferencer. Vores nye seng er 160 cm bred og består af to springmadrasser, så manden kunne godt have valgt en anden madrasfasthed, hvis han ville. Der er iøvrigt 15 års garanti på brud på fjedrene i sengen, som vi har valgt.

Topmadrassen

Endelig er der topmadrassen. På vores seng har vi valgt en celcius topmadras med memoryskum. Når springmadrassen er fast, så giver topmadrassen med memoryskum lige den der fornemmelse af, at man lige synker lidt ned i noget blødt – og den elsker jeg:-)

3 lag: Bund med lameller og skummadras, springmadras i fasthed “fast” og celsius med memoryskum

Vi har kun sovet på sengen i få dage, og i informationen omkring sengen står, at kroppen først rigtigt har vænnet sig til en ny seng efter ca. en måneds tid. Derfor skal jeg nok opdatere jer på min nattesøvn, når der er gået lidt tid. Førstehåndstrykket er dog lækkert. Skønt endelig af få en ny seng! Sengen bidrager så fint til hotelstemnings-looket – og jeg er vild med følelsen af den bløde topmadras. Så har jeg selvfølgelig også lige vasket alle puder og dyner og smidt noget luksussengetøj på – så det er en skøn fornemmelse at hoppe i seng, selvom jeg er noget af en natteravn:-)

Stemningsbilleder

Vores Nye Trondheim kontinental seng up front
Hygge – Ps- Leg ikke med ild i sengen, som jeg har gjort (lyset plejer at stå i vindueskarmen;-)
Tilbringer en del tid i sengen efter min knæoperation – så kaffe og godt med læsestof:-)
Close up – Sengegavl og rent og lækkert sengetøj

Håber du fik lidt sengeinspiration. Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Linda
  17. februar 2020 at 10:36

  Det er så flot – lamperne – hvor er de fra

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. april 2020 at 9:05

   Lamperne er købt hos Søstrene grene for et par år siden. Du kan måske finde dem brugt. God jagt! hilsen Anne

 • Reply
  Marlene
  20. september 2020 at 21:08

  Hvor er dit sengetøj fra 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   24. september 2020 at 8:15

   Sengetøjet er hør fra linenme.dk hilsen Anne

 • Reply
  Dominyka
  27. oktober 2020 at 16:40

  Du kan også finde lækkert sengetøj i hør her https://dodesignstore.dk/

  • Reply
   Anne Romedahl
   28. oktober 2020 at 17:56

   Har kigget, men ikke fundet sengetøj?:-) mvh Anne

 • Reply
  Dominyka
  2. november 2020 at 23:01

  Sengetøj er kun specialfremstillet, fordi der er for mange forskellige dimensioner og farver at vælge imellem. Læs mere på https://dodesignstore.dk/pages/f

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.