DIY Indretning Inspiration Interiør

Vægophæng på 30 minutter

Det er ingen hemmelighed, at macrame-knytning er et af mine yndlingsnørklerier. Jeg har fundet et vægophæng til dig, som er meget nemt at lave. Måske du ligekune bruge et vægophæng som input til din billedvæg, eller måske du står og mangler en fin og personlig værtindegave Vægophænget kan du lave på kun 30 minutter. En bambuspind eller drivtømmer gør sig godt til projektet.

 

macrame stof og stil vægophæng

Vægophæng af anoraksnor

 

Jeg fandt et gratis mønster fra stof og stil, og det grå ophæng er lavet præcis som dette. Mønsteret finder du lige her. Iøvrigt er der masser af lækre mønstre på siden, som du kan downloade helt gratis. Jeg fandt en del mønstre, som er på min WANT-TO-DO-liste. Jeg eksperimenterede lidt med materialer og mønsteret, da jeg lavede vægophæng. Derfor havde jeg gang i to væg-ophæng på en gang. Her lige lidt af mine erfaringer med de to forskellige snore.

macrame stof og stil

Har gang i to ophæng på en gang. Bagefter saver jeg bare pinden over.

 

Grå ophæng:

Jeg har brugt grå anoraksnor fra Stof og stil i 3,5 mm. En rulle med 100 m koster 99 kr. Anoraksnoren er supernem at arbejde med, og du skal ikke nørkle meget for at gøre knobene pæne.

 

Karry ophæng:

Jeg har brugt Tubegarn i karry. Dette er lidt vanskeligere at arbejde med, fordi det er meget elastisk. Det betyder, at du skal nørkle lidt mere for at få knobene pæne. Til gengæld får ophænget et helt andet look, fordi materialet er så anderledes. Tubegarnet fåes i en lækker karry – og den farve er jeg helt solgt til!

 

macrame stof og stil

Er ret vild med farven på det lækre tube-garn

 

Du skal bruge:

 

Macrame stof og stil

Der arbejdes med ophænget liggende, mens snorene er meget lange

Tips:

Jeg anbefaler, at du arbejder med vægophænget liggende, mens snorene er lange og indtil du lige får styr på, hvordan knobene skal laves.

Der er kun brugt to forskellige knob til disse ophæng. Det ene knob er square knots, som er knyttet helt stramt (8 gange) Er du i tvivl om, hvordan square knots laves, Så tjek mit tidligere indlæg om macrame. Her finder du en nøje beskrivelse og også en video af square knots.

Print det gratis mønster ud, og hav det liggende foran dig eller tape op, hvis du knytter stående. Jeg fandt ud af, at det var langt nemmere end at skulle rende hen til bordet hele tiden for at tjekke, om jeg nu havde lavet knobene rigtigt.

macrame stof og stil vægophæng

Et macrameophæng i karrygult tubegarn

 

macrame stof og stil vægophæng

En halv times arbejde done:-)

 

Håber du fik lidt inspiration til et hurtigt macrame-værk:-) Tag mig meget gerne på instagram, hvis du får lavet et fint vægophæng:-)

Tak fordi du læste med!!

Anne

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.