DIY Indretning Inspiration Interiør

Makeover af Teen-værelse

Annonce for Flügger

Close up – the colour

For efterhånden noget tid siden tog jeg en kæmpe tørn på vores 1. sal. Jeg lavede gæsteværelse, William fik nyt istandsat værelse – og også Theas værelse fik en ordentlig tur, hvor væggene blev strippet for savsmuldstapet i en helt klar lilla farve, som teenageren tidligere havde valgt – men som bare overhovedet ikke var min kop te:-/ Efter savsmuldstapetet kom ned, blev væggene blev spartlet, hvor der var nødvendigt. Nyt glasfilt blev sat op, og værelset blev i første omgang malet hvidt. Det tog en krig at få det gamle tapet ned, men helt bestemt besværet værd. Her kommer først lidt billeder af det første hårde stykke arbejde.

Først skulle savsmuldstapetet ned. Skønt da den lilla farve forsvandt!!
Det skal være skidt – før det bliver godt:-)
Tapetet er nede, og den lilla fave er væk:-)

Jeg har (som altid) haft gang i en række projekter, og Thea var ikke helt sikker på, hvordan hun gerne ville, at rummet skulle indrettes, så derfor er vi først nået til at færdiggøre det nu. Hun ville gerne have et roligt og rent udtryk, og vi har nu fundet den helt rigtige farve til at sætte stemningen i rummet. Vi har som altid brugt Flügger maling (Flutex 5), den står helt mat og er nem at arbejde med. Farven hedder Metameri, og farvekoden som vi har brugt er 5392 og er en lys grå/brun farve. Farven er anderledes end den, som jeg lige har malet i soveværelset. Det projekt kan du læse mere om lige her. Farven i Theas værelse er en mere kold nuance end den i soveværelset – men virkelig fin, og jeg synes, at resultatet er blevet rigtigt godt.

Kommode og paneler malet med Interiør glans 20

Vi har ikke bare malet en væg – men hele rummet, og de møbler som var af træ, har vi malet i nøjagtigt samme farve bare i Flüggers træmaling og i glans 20. Desuden har vi også malet flere af panelerne, så kun loftet står hvidt.

Alt malet i samme farve. Kommoden er loppefund
Kommoden er høj med masser af plads til tøj

Hun har fået et loungeområde med en daybed og borde – malet i samme nuance som væggen. Belysningen i rummet er især rispapirlamper som giver et blødt skær.

Hyggehjørne med daybed og bløde puder
Jeg elsker rispapirlamper som giver et blødt lys
Her kan hygges, når vennerne er på besøg

Et stort ønske var også lette gardiner og et sted, hvor hun kunne lægge makeup i et godt lys. Skrivebordet blev malet i samme nuance som væggen, og vi købte et rundt spejl med indbygget lys fra Ikea.

Rummet ser helt færdigt ud – men vi mangler to ting – før vi er i mål. Sengen skal bygges op på kommoder, så der bliver masser af opbevaring under sengen. Lige nu ser det dog sådan ud.

Jeg er vild med den rolige farve. Palmeophænget har jeg købt hos Hausholmliving
Senge skal senere bygges op på kommoder, så der bliver opbevaring under sengen

Desuden skal der bygges en new yorker-væg for fodenden af sengen – så sengen bliver en slags alkove – MEN MEN MEN jeg leder stadig med lys og lygte efter ruder/vinduer/døre, hvor jeg synes at form, facon og ikke mindst mål passer perfekt til formålet – og det har jeg ikke været heldig at finde endnu. Lige pludselig en dag – så skal jeg nok falde over det et eller andet sted.

Her lige lidt flere billeder af Theas nye værelse

Ingen teen-værelse uden et stort spejl
En buket tørrede blomster på bordet. Bordene er malet samme farve som væggen
Den gamle daybed bruges flittigt, når vennerne overnatter

Håber du fik lidt inspiration til rolige farver og teenværelsesindretning:-) Tak fordi du læste med!!

Anne

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mine Hübsch favoritter - Annes finurlige univers
  21. oktober 2019 at 17:44

  […] Bambusstole elsker jeg også bare! Et lækkert bud fra Hübsch er denne loungestol. Den passer perfekt ind hos mig, både i karnappen med masser af lysindfald, men også i datterens værelse – som jeg netop har sat i stand med nye farver. Indlægget om teenværelset kan du læse lige her […]

 • Reply
  Mia
  11. september 2020 at 12:53

  Hvor er dine fine beige store puder fra? 🙂

  • Reply
   Anne Romedahl
   12. september 2020 at 11:29

   Puderne har jeg selv syet af tørstof. de store inderpuder er købt i Ikea. hilsen Anne

 • Reply
  Mette
  11. december 2020 at 21:13

  Hvor er den fine lille rispapirslampe fra, den der står på kommoden?

  • Reply
   Anne Romedahl
   20. januar 2021 at 13:36

   den er faktisk bare fra jysk:-) ved ikke om den kan købes endnu. mvh Anne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.